Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Blaski i cienie nowego życia 10:20, 21 paź 2017

Do góry
Wczoraj wsadziłam czosnki i tulipany. Teraz ten kawałek fajnie wygląda

Prawie - jak ogród 10:14, 21 paź 2017

Do góry
Tak wygląda ten żywopłot. Zdjęcie z zimy, ale na szybko szukałam, bo muszę uciekać z dzieciem na angielski...

CZyli kończy się żywopłot i były ten zakątek brzozowy, o którym piszemy...
Wtedy te część zasłaniał dereń i jałowiec hortsman.
Ogród Małej Mi 2017 10:05, 21 paź 2017

Do góry
Przy okazji sprawdzania kiedy sadziłam tulianowca

To samo miesce tylko z dwuch róznych ujęć.. 7 lat..

Prawie - jak ogród 09:52, 21 paź 2017

Do góry
Toszko, Twoje wizje są mega trafione

Cos takiego wieczorem wymłodziłam:

Zielone, tam gdzie 8 i 6metrów - miskanty.
Pomarańczowe kółka - hortensje.
Przed brzozami "poduchy".
Mniej więcej zaznaczylam też linię całej rabaty.

Uparłam się na te brzozy, ponieważ mi się podobają Jesli mogłyby byc trzy w trójkącie, to ok.

Własnie z tym cisem baccata mam problem, bo wszędzie, gdzi u nas pytam, to różne inne gatunki mają, mniej lub bardziej kolumnowe - tych zwykłych brak. Poszukam w necie najwyżej.
Z tymi poduchami to mam jeszcze czas, teraz chciałabym wsadzić drzewa, by na wiosnę ruszyć z trawami i hortkami. Sam pomysł super

Hortensje - chyba będą różowiejące. Magical moonlight w tym roku mnie mega zawiodła. z pasa 6 sztuk dość ładnie wygląda 1 sztuka - reszta totalnie leży lub połamana (te, które podwiązałam). Najlepiej prezentują się zwykłe limki - te stoją na baczoność mimo wszelkich niesprzyjających okoliczności.
Hortki wybiorę - tu akurat mam bardzo wypasioną szkółkę
Sezon 2017 u Hanusi 09:48, 21 paź 2017

Do góry
Odwzajemniam buziaczkami. Asiu, za ciepełko i pozdrowienia dziękuję. Jedno i drugie miłe!
Słonecznej pogody życzę.

Kompost, kompostowanie i kompostowniki 09:47, 21 paź 2017

Do góry
Mój Małż robi mi kompostownik ze skrzyni paletowej.
Ta skrzynia ma nóżki, czy je uciąć czy zostawić?
Ma też spód, w którym zrobił dziury.
I chce uzupełnić drewnem te szczeliny.
Czy może taki być?

Ogród Małej Mi 2017 09:13, 21 paź 2017

Do góry
roma2 napisał(a)
Aniu! Wylazłam z własnych opłotków. Do ulubionych ogrodów. Czyli do Ciebie, do Was. Nie umiem pisać tak oficjalnie, ale mam nadzieję, że wiesz...
Od Ciebie malutka sadzonka (nie pokażę innych, bo wątek Ci zaanektuję), wygląda teraz tak

Dziękuję za całą resztę i napiszę tylko, że masz pięknie u siebie, mimo wszystko.

Roma... fajnie, że się przydały moje maleńkie nadwyżki Cieszy bardzo, że Cię cieszy

Moje astry zarosły przez sąsiadów, a to kwiaty które kochają słońce.. tak jak i chryzantemy. Ogród sie starzeje i słonecznych rabat coraz mniej.. za to krzaki mniej wymagające są

Może kiedy zrobię z tym porządek, ale nie wygląda na to, że w najbliższym czasie.. jak mi padnato do ciebie sie zwrócę o zaszczepki.. muszę ci chyba podesłać inne.. puki są.

Patrz jak sponiewierane, a te to jeszcze i tak znośne.. inne gorsze

Ogród Małej Mi 2017 09:09, 21 paź 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

pamietam tą rewolucję ...bardzo dobrze to wyglada ...i jest mało pracochłonne. lubie ten widok u ciebie

PS. bukszpany sa problematyczne w ostatnich latach bardzo ...ale jak ich nic nie trafia to wygladaja elegancko

Niestety w środku puste.. zjadło je.. może się odbudują..

I jakieś niedobitki fotkowe.
Lawendowy zawrót głowy 08:45, 21 paź 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)
świetna wyprawa ....taki miły relaksik na rozpoczęcie weekendu

PS. może zerknełaś przypadkiem ?)) platany były? ...bo ja tam dotrę pewnie dopiero na wiosnę ...życie )

Długo jechaliśmy bo korki były fatalna droga ale widoki super . Chciałam zobaczy ten żywopłot

Moje trzy w takim razie mają szansę by dobrze się czuć pod domkiem.
Jeszcze trochę podrosna i zetne im czubki.

Żywopłot strzyżony liściasty 08:22, 21 paź 2017

Do góry
Witam wszystkich.
Idąc za namową Waszą dotyczącą posadzenia grabu na żywopłot, postanowiłem się pochwalić i podziękować za tak cenne porady i informację. Miałem do obsadzenia 150mb skarpy i wachałem się między wszędobylskimi thujami a grabem. Jednak dzięki Wam wybrałem ten lepszy wybór. Nie znalazłem tutaj podpowiedzi jednak żeby sadzić kosturem sadzonki z gołym korzeniem a jednak ten sposób jest bardzo szybki i dokładny. 600szt. sadzonek posadziliśmy w dwie osoby w 3 godziny w tempie raczej spokojnym. Poszukałem trochę producentów sadzonek i znalazłem firmę, która jest w Związku Szkółkarzy Polskich, więc raczej sadzonki w miarę sprawdzone i kupiłem je w cenie 37gr za sztukę, także cały żywopłot wyszedł mnie 260zł. Oczywiście o dalszym losie żywopłoty będę starał się informować. Także jeszcze raz dziękuję Wam za wszystkie rady i pozdrawiam serdecznie.
Mateusz
Sezon 2017 u Hanusi 08:04, 21 paź 2017

Do góry
Właśnie uświadomiłam, że pół życia spędziłam w moim ogrodzie. Był czas wyżłobić w nim koleiny, ale nijak nie wyszło, i ciągle coś w nim zmieniam.
Tylko ścieżka od bramki wciąż ta sama, już popękana i mchem porośnięta.

Sezon 2017 u Hanusi 07:58, 21 paź 2017

Do góry
Radziu, hodowanie mchu, to nie moja bajka. Ja go wręcz nie cierpię. Ale muszę znosić, bo to jest zacieniony fragment ścieżki. Jeszcze na obrzeżu ujdzie, ale jak włazi na rabatę, to masakra. SW tym roku nawet wątrobowce się pojawiły.
A o mech nie jest trudno. Wilgoć i cień, i kwaśna ziemia. Sam się znajdzie.

A ogród mam od 37 lat, było dużo czasu, by się namnożył.
Bodziszki przy ścieżce mam, ale już wycięte na zimę.
Ja nie zostawiam na zimę suchych badyli, dlatego jesienią u mnie jest dużo roboty. Za to wiosną, nie muszę spieszyć się z pracami, bo to co wyłazi po zimie od razu ma czyste pole.

Miłego weekendowania.

Lawendowy zawrót głowy 07:38, 21 paź 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Piękne trawiaste zdjęcia !

Powiedz że wiesz jaka to molinia ?
Ogród Małej Mi 2017 06:55, 21 paź 2017
Do góry
Mala_Mi napisał(a)

pamietam tą rewolucję ...bardzo dobrze to wyglada ...i jest mało pracochłonne. lubie ten widok u ciebie

PS. bukszpany sa problematyczne w ostatnich latach bardzo ...ale jak ich nic nie trafia to wygladaja elegancko
Ogród Małej Mi 2017 00:12, 21 paź 2017

Do góry
Aniu! Wylazłam z własnych opłotków. Do ulubionych ogrodów. Czyli do Ciebie, do Was. Nie umiem pisać tak oficjalnie, ale mam nadzieję, że wiesz...
Od Ciebie malutka sadzonka (nie pokażę innych, bo wątek Ci zaanektuję), wygląda teraz tak

Dziękuję za całą resztę i napiszę tylko, że masz pięknie u siebie, mimo wszystko.
Ogród Małej Mi 2017 23:47, 20 paź 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Nio.. szkoda że trwają tak krótko.. zostająwspomnienia, a potem i tego już brak

A to co za drzewo takie piękne.
Ogród Małej Mi 2017 23:09, 20 paź 2017

Do góry
an_tre napisał(a)
...chyba nie będzie tak źle, to skakanie po ogrodzie wirtualne i w realu dobrze mi robi, muszę się ruszać żeby nie zesztywnieć

Aby nie zesztywnieć... skakaj..

I mój winobluszcz na siatce.. gdyby był na ścianie to byłby 100 razy większy..

Ogród Małej Mi 2017 23:08, 20 paź 2017

Do góry
Knautia kwitnie cały seozn, chyba od czerwca.. nasionek pozbierćnie umiem, bo albo niedojrzałe, albo już rozsypane... będę dawać sadzonki
Ogród Małej Mi 2017 23:07, 20 paź 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Dzięki kózko.... ale tyle nie skakaj, bo gdyby kózka nie skakała..

...chyba nie będzie tak źle, to skakanie po ogrodzie wirtualne i w realu dobrze mi robi, muszę się ruszać żeby nie zesztywnieć
Ogród Małej Mi 2017 23:07, 20 paź 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Piękny a mój dalej zielony, ale ja mam nie szczepiony

A muszę zerknąc na swojego nieszczepionego jaki jest..
Zerknęłam na fotach.. jest full zielony

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies