Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pszczelarnia 10:08, 26 wrz 2023

Do góry
anpi napisał(a)
Pięknie z bliska i z daleka...!!! Dziękuję za wieczorną ucztę!

O, dziękuję za wizytę. Dawno nie pokazywałam dalii moich.

A to dalie w ogrodzie przydomowym w Holandii. Zajmuje się nimi pan domu i ma 150 wzorowo opisanych odmian.

Pszczelarnia 10:01, 26 wrz 2023

Do góry
Helen napisał(a)

Ewa, jakie trawy masz przy bukszpanowych kulach? Pięknie wyglądają

Niedzielne herbatki mus przedłużyć, bardzo przyjemnie się przy nich odpoczywa

Helen, to są seslerie jesienne. "Zapchajdziury" do wszystkiego.

Ogrodowe wariacje 10:01, 26 wrz 2023

Do góry
Prawie czysta kartka do obsadzania
Pszczelarnia 09:59, 26 wrz 2023

Do góry
antracyt napisał(a)
Jest zwiewnie, delikatnie i przyjemnie na prawej i lewej. W bukiecie dałaś astry, też na próbę ścięłam dziś kilka gałązek. Podoba mi się efekt, mam nadzieję, że nie będzie krótkotrwały.
ps. Jaką trawę dodałaś do kompozycji - miskanta?

Astry są trwałe, tylko wodę trzeba często zmieniać. Miskant 'Rotfeder' - bardzo zwiewny. Zrobię im zdjęcie.

Gdyby nie trzeba było się szczelnie grodzić przeciw zwierzynie, to takie miskantowe ogrodzenie jest piękne.

Pszczelarnia 09:54, 26 wrz 2023

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Z ciekawością zaglądam o czym przy herbatce będziesz pisać. Lektury ogrodowe do pozazdroszczenia. Szkoda, że nie są tłumaczone na język polski. Po pewnym czasie chce się poczytać o osobistych odczuciach ogrodników, o ich ogrodach i podejściu do ogrodowania, a nie tylko jak uprawiać to czy tamto.

I dlatego oprócz lektur tak lubię spotkania i rozmowy ogrodnicze. Przemierzam tysiące kilometrów, by choć na chwilkę znaleźć się w jakimś pięknym przydomowym ogrodzie. Na zdjęciu ogród De Vlindertuin (ogród dla motyli, w Belgii). 30 st. na termometrze a my delektujemy się pięknymi roślinami i szalejemy w bylinowej szkółce.

Ogrodowe wariacje 09:52, 26 wrz 2023

Do góry

Powiesz mi co to za odmiany tulipanów? Widzę je pod moim oknem kuchennym
Wilczy ogród 07:59, 26 wrz 2023

Do góry
Magleska napisał(a)

na tarasie dziś dokończyłam -dosadziłam jeszcze traw i dość ,bo już zaczyna trącić przesadą

]

Taras wprost katalogowy ❤️
Pięknie

Świetny pomysł na dynie !
Uzyskanie odpowiedniego efektu z misksnta 07:33, 26 wrz 2023

Do góry
Przeczytałem wiele artykułów na temat misksnta olbrzymiego. Jak uzyskać efekt jak że zdjęcia. Jak nie dopuścić żeby rozrastał się w sposób nie kontrolowany.

Wilczy ogród 07:26, 26 wrz 2023

Do góry
Magleska napisał(a)
i kilka różności z różnych kawałków

Piekne ujęcia i zdjęcia..co Ty robisz z tymi rozplenicami że tak ładnie Ci kwitną?
Ogród długi 07:00, 26 wrz 2023

Do góry
edi75 napisał(a)

Nie mogę się zapatrzeć

Tak, udała się ta rabata
Grzebiuszka ziemna 23:56, 25 wrz 2023

Do góry
Ja chyba to drugie jeszcze tyle porobiłam sadzonek, chyba z kilkadziesiąt, nie wiem co mi sie stało
Zastanawiałam się nad przezimowaniem supertunii, zetnę je na krótko i przechowam na strychu z plusową ale nie wysoką temperaturą i znalazłam taki filmik, więc utwierdziłam się w moich planach:

https://www.tiktok.com/@podlewanepl/video/7153566503458147589

Moja Pomponella na nowym miejscu wygląda tak i kwitnie nie wiem który raz:

kwitną kosmosy, choć nie w takiej ilości jak rozrzucane nasiona

nadal zachwycają mnie powojniki, każdy kwiatek inny, mają ok 3m. Powojniki, nie kwiatki

Kontemplujemy z Polą zakątek przed szachownicą ziołowo-kuchenną

Magary Dramaty z Rabaty 23:41, 25 wrz 2023

Do góry
Dziewczyny - dziękuję za wszystkie wpisy, cenne uwagi, dobre rady, spostrzeżenia, porady, trzymanie kciuków i kibicowanie
Bo rozumiem, że mój plan zaakceptowany?
Lemon Rokoko, Soul, QoS, Lupo Tylko rogala bardziej "spuchnąć" żeby przed różami było miejsce na niższe piętro
Do zrobienia, trawnika zbędnego u nas dostatek

Dziś w wolnych chwilach trochę poryłam na tym przyszłym spuchniętym rogalu. Darń do skrzynek, skrzynki na słońce, później trzepanie dobrej ziemki. Dżdżownic sryliard, jak te biedaczki dają radę w tej glinie???
Jutro pójdę z miarką i wiadrami, zobaczę jak to w realu by wyglądało z czterema różami, a nie trzema. Może zdążę jeszcze jesienią rogala poszerzyć bardziej (tzn. w kierunku niższego piętra), a jak nie, to w sezonie jesień 2023 wsadzę róże, a miejsce pod niższe piętro zrobię wiosną 2024 - w końcu chyba przez zimę potwory z tych róż nie urosną

W podziękowaniu dla Was - dzisiejsza Hansestadt Rostock Baaaaardzo jestem z niej zadowolona Mgduska mi ją wymyśliła, i, o ile czasem O. czyta, to wielkie podziękowania HR pięknie kwitła cały sezon i nadal chce
Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 23:10, 25 wrz 2023

Do góry
Wafel napisał(a)
Mój "mop" jak mawia sąsiad... A na dole po lewej miniaturowa sosna Allgau.

Cała kompozycja bardzo ładnie wygląda
Grzebiuszka ziemna 22:56, 25 wrz 2023

Do góry
Basiu - dzięki za brawa odpozdrawiam jesiennie

anabuko1 napisał(a)
Piękna ta hortensja ogrodowa.
U mnie ogrodowki nie chcą dobrze rosnąć ani kwitnąć.
Brawo za świetne zdjęcia kurczaka g. On jest taki ruchliwy, że trudno mi zrobić zdjęcie. A ty pięknie zlapałaś w kadr .

Aniu dzięki, jakoś u mnie trzymają się ogrodówki, teraz nmam ich 5, co mnie cieszy
Zastanawiałam się o jakiego kurczaka chodzi?
I bingo! O Furczaka

Rumianka napisał(a)
Brawo...Bożeńcia... Rabata odzyskana bedzie cieszyć na długie lata. Scieżka wyszła Ci rewelacyjnie...lubię takie. Na widok nietoperza pewnie bym zemdlała...nie cierpię takich...ani żab...Pamiętam jak wpadł nam do sypialni na piętrze konik polny i co to było za polowanie...

Elisko - dzięki to w takim razie dla Ciebie konik polny w dodatku na moim ręku, ale jaki cudny jest, przekonaj się:

A teraz moje zakupki, w tym roku tylko 30 cebulek:

kilka szałwii- biała, Violet Quuen, Caradona, Blue Bouquetta (z jej wielkością trochę przesadzili, ale u mnie zmężnieje)

a tak wygląda moja piłka, którą dzielę trawy, rozchodniki, naprawdę świetne narzędzie ze średnimi zębami, polecam, taki kształt i długość (nie może być zbyt długa):

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:02, 25 wrz 2023

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:00, 25 wrz 2023

Do góry

pasowałoby truskawki oplewić, nie ma kiedy

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:59, 25 wrz 2023

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:57, 25 wrz 2023

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:56, 25 wrz 2023

Do góry
Ostatnio w ogrodzie mam tylko takie pocykane

Ogród Basi i Romka 21:43, 25 wrz 2023

Do góry
Magara napisał(a)
Basia, pokaż perukowca swojego, poproszę Rok temu tak mnie Twój zachwycił, że też kupiłam
Całe lato się zastanawiałam, co ja tam mam posadzone - teraz sobie przypomniałam

Narazie jeszcze się nie przebarwia. Ma mocno ciemne liście, młode przyrosty jaśniejsze zdjęcia takie sobie mi wyszły, no i chyba powinnam go trochę delikatnie przyciąć, bo rozczuchrany jest
A tu mały z jasnymi liśćmi, ten najgorzej mi rośnie, chociaż w tym roku i tak lepiej niż w zaszłym, może potrzebuje jeszcze trochę czasu? A będzie się przebarwiał na taki żółty, złoty kolor

A tu malutki zielony, narazie ma odrobinę czerwonego koloru, ciekawa jestem czy cały taki będzie? Mam go od mojej mamy, u niej kwitł na różowo- czerwono, ale ja nie widziałam jak akurat kwitnie ten ładnie się zaklimatyzował, późną wiosną go sadziłam i ma już przyrosty
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies