Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bylinowa łąka

Pokaż wątki Pokaż posty

Bylinowa łąka

Gosialuk 22:42, 10 lip 2024

Widoczki, które już cieszą.

Gosialuk 22:51, 10 lip 2024

Spam smotrawowy.

Ekspansja. Siewki zarastają ścieżkę do kompostowników, ale ich nie usuwam, bo mam plan poprzesadzać pod drzewa w innym miejscu.

Gosialuk 23:00, 10 lip 2024

I na koniec ogólne widoczki.

A tu gdzie widać te łyse placki, to działam.

Koniec.

Magleska 23:04, 10 lip 2024

Gosiu rozrosły Ci się i rośliny i rabaty pięknie jest takie naturalistyczne cudo wpisane w krajobraz
Magara 23:28, 10 lip 2024

Gosia, zarastasz kwitnąco Super fajnie
anpi 01:51, 11 lip 2024

Gosiu, ładne zestawienia roślin porobiłaś! Tą perłówkę sobie zapisałam, jakąś trawę z takimi białymi kłosami w tamtym roku kupiłam, ale jeszcze mi nie kwitnie, muszę sprawdzić nazwę, bo jakaś podobna miała być.
Ożanka fajnie wygląda, u mnie też zaczęła się po woli siać
Monia81 07:24, 11 lip 2024

Naturalne nasadzenia wpisujące się w krajobraz pięknie się to rozrasta i ta smotrawa, co jej robisz, że tak ładnie ci się rozrasta, ja w tamtym roku kupiłam i posadziłam na tył rabaty w półcieniu i nie wiem czy ma za sucho czy coś innego jej nie pasuje?
Urszulla 12:10, 11 lip 2024

Gosialuk napisał(a)
Ożanki mam co raz więcej, trzeba pilnować żeby nie zagłuszała sąsiadów, ale w roli zadarniacza sprawdza się dobrze. Siewki w trawie znajduję, to niedługo łąka będzie ożankowa.

Biały ostrogowiec z własnego wysiewu bardzo mnie cieszy.

Kwitnienie goździka kartuzka już zbliża się ku końcowi.

Czas liliowców.

Fantastyczne połączenia, super Ci wyszło i rabaty prezentują się na bogato
Urszulla 12:17, 11 lip 2024

Gosialuk napisał(a)
Tojeść orszelinową miałam z tego miejsca przesadzić, choć tu rośnie jak na dopalaczach. Rura od rynny do przerobienia - w planach na ten rok.

Takie goździki kupione na balkon w tamtym roku, podzieliłam i posadziłam jesienią do gruntu. Ładnie przetrwały zimę i przygniecenie przez wilczomlecza. Dopiero niedawno go wycięłam.

Po raz pierwszy zakwitł krwiściąg Lilac Squirel.

Miniaturowy powojnik Hakuun przesadzony na przód rabaty - w końcu widać jego śliczne dzwoneczki.

Nie znałam nazwy, tojeści bo zawsze mówiło się " kacze dzioby", nie wiedziałam że się rozłazi. Bardzo? Mam małą ssdzonkę

A krwiściągi z siewu, Zdolna jesteś

Co do ślimaków, właśnie testuję wapno tlenkowe. Podobno skutecznie je ogranicza, a jest korzystne dla gleby.
Kordina 22:35, 11 lip 2024

Ulla wapno tlenkowe? muszę poczytać co to za związek, daj znać jakie efekty
Gosia coraz bujniej u Ciebie, widzę, że hortensje pnące mamy mniej więcej na takim samym etapie wzrostu