Jak włączą grzanie, nawet próbne to będzie miło w mieszkaniu
Ja mam trochę bliżej do ogrodu niż ty to mogę w każdej chwili
Zapowiadali deszcz na dziś ale się obyło, zobaczymy co jutro przyniesie
Dziękuję właśnie nie wiem ,czy teraz po wkopaniu mogę je przyciąć ? Normalnie w ogrodniku to są po 80 -100 zł w donicy ,a ja dałam 26 za takie kopane ,mam nadzieję ,że się przyjmą jeszcze chcę tam dodać ,ze 2 małe kulki
A pergolę zaczęłam sama ,ale mi nie szło i poprosiłam sąsiada o pomoc w 2 godziny poskręcalismy , trudno samemu trzymać i skręcać było
Dziś od rana powitała nas piękna słoneczna pogoda, ruszyliśmy do lasu na grzyby, nawet więcej niż trochę udało się zebrać, część odgotowana, reszta się suszy, zapach w całym domu
późnym popołudniem ochłodziło się nie co ale nie przeszkadzało to żeby popatrzeć na ogród i po planować zmiany, które są nieuniknione do wykonania jeszcze jesienią.
Słoneczko ładnie podświetlało kwiatuszki
Sadziec
Angel limki Ci naprawdę wyrosły spore, na początku chyba najwięcej widać w ich przyrostach (przez pierwsze dwa lata )
Wanilki bardzo ładne duże, ja mam jedną którą podejrzewam ,że to vanilka też na pniu, a miała być limka. I wiesz co? Moja też przyjmuje płaczący pokrój, ale moja jest mniejsza.
Na zdjęciach dojrzałam jeszcze coś jakby szałwia i rozchodnik bordowy. A "fontanna" za vanilką po potffór przecie ale piękny potffór
Miło mi czytać takie słowa od kogoś kto również lubi ładnie dekorować swój ogród.
W donicy rzeczywiście mam Pegasusa, jest u mnie pierwszy rok i z pewnością nie ostatni. Co prawda jest z nim trochę zachodu, bo wczesną wiosną trzeba latać z doniczkami, żeby go przymrozki nie zmroziły. Mimo wszystko w donicach ładnie się prezentuje i na przyszły rok na pewno też wysieję.