Jak dla mnie brak tła, zima pewnie przytłaczająco, dałabym żywopłot, poszerzyłabym rabatę, miskanty z tyłu, najlepiej gracki, bo wysokie i będzie je widać, nie wiem jaka odmiana tych hortensji, hortensje co metr by ładny szpaler wyszedł, przed nimi rozchodniki lub żurawki, albo średniej wysokości trawy, a najlepiej zimozielone carexy, co by zimą było na co popatrzeć ot moje spojrzenie
Teraz mamy piękną złotą, słoneczną, polską , złotą jesień
Troszkę trawek tylko u mnie jest
Tą kupiłam w sierpniu
konwalnik
Red Baron jak pędzelek malutka i cieniutka.ale kupiona w sierpniu i jeszcze podzieliłam na dwie,
Ja bym tą ŚŚ dała do tej przy altanie i tam może kulki? albo same ŚŚ w jakiejś trawie
A może pociągnąć tą rabatę z grabami? jeszcze dwa graby by się tam zmieścily ...
Wstyd się przyznać róże maja tam jakieś 50cm
Tak ten tydzień jest pracowity inaczej. Poprzednie tygodnie były raczej spiżarniane, a teraz prace ziemne.
Ale co zrobię teraz, to wiosną lżej już będzie. Wszystkie byliny przycinam do ziemi Zostawiam tylko trawy i rozchodniki nie ruszane.
Kurcze Asiu mi przyszła na myśl krzewuszka, są różne, pstrokate, bordowe i zielone - jeśli chodzi o liście, dodatkowo kwitną (na biało, różowo, czerwono w zależności od odmiany), można je ciąć i formować, ale nie każdy je lubi, też specem nie jestem ale rozważyć możesz
Koniecznie w przyszłym roku muszę nabyć ML, bardzo mi się podoba, ten, który jest u mnie, to na pewno nie Gracillimus, bo ma jasno wybarwione pióropusze.
Aganiu - moje guru od klonów palmowych ...u Ciebie będą rosły pięknie tylko trzeba trochę cierpliwości
Wiele Ogrodowiczan nie lubi akurat tej żółtej odmiany a ja ją baardzo lubię bo na Pomorzu mało słońca nawet w lecie więc pięknie świeci zamiast niego
Tutaj Hakone pod brzozą małą kępkę podzieliłam i posadziłam późną wiosną teraz już ładnie się rozrosła