Ach ....jakie piękne kolory .....chcę to drzewo
Piękne fotki .....róże też obejrzałam
A.......i......odgapiam od Ciebie te 3 świerki srebrne na pniu - do skalniaka chcę je wkomponować
Asia bardzo bardzo dzięki ....jak się fajnie zrymowało
Powiem Ci ,że jak zaczęłam być na forum ,to miałam taki haos w głowie ,że wszystko mi sie nie podobało u mnie .......wszystko chciałam zmieniać ......żałowałam ,że ten skalniak już był .....jeszcze ,jak czytałam ,że już się nie robi takich kamiennych ,bo passe itp .......to mi się przestał podobać ,chciałam gabiony lub belki ......
Ale jak już ochłonęłam ,troszkę pozmieniałam w nasadzeniach ( pas lawendy ,rozplenice ) to już go lubię ......jeszcze w przyszłym sezonie troszkę pozmieniam ,ale głównie to: ...... chcę lampy zmienić na niższe ,na dole skalniaka wyrównać na prostą linię trawnika......zlikwidować te zęby ..... ...
nie mam od dołu dobrej fotki .....ale poszerzy się tam i będzie na nowe chciejstwa miejsce
.....całą zimę będę planować i prosić o rady
Dorzucam plan swojej działki, proszę pomóżcie mi umiejscowić platana z tyłu działki, w tym tygodniu będziemy chyba go sadzić.
Myślimy, by posadzić go bliżej strony B. Od strony D jest już "plac zabaw" wraz z pasmem owocowych drzewek. Platan będzie formowany w parasol. Sadzić go w połowie działki, czy może bliżej tarasu? Chcieliśmy mieć trochę cienia, na tym totalnie gołym placu. Zupełnie nie mamy wizji. Blisko tarasu mamy teraz miejsce na ognisko, ale nie wiem czy jest najlepsze, ponieważ jest przy samym warzywniaku. W przyszłości chciałabym by miejsce na ognisko miało dookoła jakieś ławeczki, więc trochę miejsca na to potrzebuję.
Łucjo, ja na przedpłociu wylądowałam z resztą roślin Trawnika więcej nie uskubnę, bo mam zakaz i nie chce mi się znowu kostki przekładać. I chociaż na razie rabaty są tylko dookoła trawnika z jednym wyjątkiem, to mam jeszcze szansę coś dosadzić, pod warunkiem, że zakończymy budowę
Żywopłot z wysokich czy niskich astrów?
swoje teraz przesadziłam pod siatkę, po wykopaniu pęcherznic
W oczkach siatki widać, że sąsiadka już je ode mnie dostała
Łucjo, wiem, będzie się rozrastał, już szukam dla niego miejsca, by ciągle nie przesadzać, najniższe łodyżki przycisnęłam ziemią, powinien się ukorzenić, to jakby co
Jolu, nasiona mogą być po prostu puste, w zwykłych dyniach też tak jest. Nie ma sprawy, upoluję ją znów w B, ale widziałaś, u mnie nie zawiązała wcale, chociaż kwitła, za późno ją wysiałam. Za to Hokkaido i zwykłe zaowocowały do bólu, wywoziłam do pracy i rozdałam rodzinie, znajomym nasionka już wysuszyłam. Jeszcze na zieloną choruję