Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 16:24, 14 paź 2017

Do góry
Anabell napisał(a)
Bogusiu współczuję
miałam wiosną 14 r uszkodzone żebra. Po wypadnięciu barku miałam tworzenie ogrodu na nowej części i nic sama nie mogłam działać. chciałam wytyczyć miejsce pracownikowi i siłą całą osobą, klatką nachyliłam się nad palem a żebra pyk pyk słyszałam to. do tego ręka jeszcze mało władna.
To dopiero uziemiło mnie.
Na żebra nic nie ma tylko mocne owinięcie, unieruchomienie na jakiś czas,
ból przy oddychaniu, skręcie.

Uważaj na siebie i na spacery w ładnie pogody wybieraj się, by uniknąć zaziębienia.
Bo żebra będą się ciągnęły, a to łączy się z bólem.

astry mają niesamowity kolor.

W Twoim ogrodzie i tak zawsze wszystko na czas zrobione, wydmuchane.
Serdeczności przesyłam

Dziękuję za miłe słowa...wiem,że boli i tylko potrzeba czasu.Chodzę zawinięta jak niemowlaczek,najlepiej stać albo siedzieć...ale jak długo tak można?
Astry kupiłam jesienią,mam jeszcze piękne,niskie,białe od Ani Tre...ale chyba nie zdążą zakwitnąć,jeszcze w pączkach.
U nas nadal wietrznie i ciągle siąpi...
Zdjątko sprzed kilku dni...dzisiaj już szaro -buro.
W cieniu - zacieniona 16:17, 14 paź 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
No to mnie tymi fotkami teraz jeszcze bardziej zachęciłaś ☺W jakim miesiącu pobierałaś sadzonkę?Ja np.z hortek robię sadzonki w czerwcu .

Mniej więcej jak ma 3 lub 4 międzyweźla...tak jak hortki.Hortensje z sadzonek zielnych zawsze się ukorzeniają.
Wśród brzóz i dębów 14:11, 14 paź 2017

Do góry
Dorotko, ja też bardzo lubię takie rośliny. Nie muszę zabiegać o ich obecność w ogrodzie.
Jesień w pełni,

ale ostróżki wciąż kwitną.

I znów passiflora zaszczyciła mnie kwiatuszkiem.

Nowocześnie z różAnką :D 14:06, 14 paź 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
Bożenko będe jechala niedługo na chrzciny do Koluszek mogłabym podjechać na minutke na nie zerknąć?
a strzępki sa wielopniowe?
Twój brat mógłby mi je kupić? tak na spokojnie przy okazji, nie pali mi się

Nie wiem czy strzępki sa wielopniowe, Moni trzeba zapytac. Zawsze mozesz do mnie wpasc ale zrobiłam Ci zdjecia nieco lepsze , zobacz

U mnie zostal jeden , on teoretycznie przebarwia sie na czerwono ale kiepski ten kolor , zólty był jeszcze gorszy więc go wyciepałam. u mnie troche odrostów było ale niewiele , bardziej kłopot był z siewkami bo jak nie ciełam to strasznie sie wysiewały, były wszędzie w okolicy.Porównaj ze strzepkiem

Na tym zdjeciu kolory i tak gorsze bo zdjecie od północnej strony , od południowej kolory bardziej czerwone. Mój brat , podobny wiekiem do mnie , rzadko do nas przyjeżdza. Będe sie z nim widziała dopiero w czerwcu ale na weselu więc będą wystrojeni bo syna żenia nie wiem czy będą chcieli z klonami jechac. Gdybym mogła sie z nim wczesniej zobaczyc to dam Ci znac. Mój kosztował chyba 65zł ale juz pewna nie jestem.
Ogród Cioci cz. 3 14:06, 14 paź 2017

Do góry
Ogród Cioci cz. 3 14:04, 14 paź 2017

Do góry
Coś tam jeszcze kwitnie i wabi pszczoły przed zimą
Ogród Cioci cz. 3 14:02, 14 paź 2017

Do góry
Lilak w donicy piękny kolor złapał

i klon tegoroczny też

Tej się coś pomyliło
Ogród Cioci cz. 3 14:00, 14 paź 2017

Do góry
Róże nie dają za wygraną i kwitną a nawet nowe pąki pokazują
Ogród Cioci cz. 3 13:57, 14 paź 2017

Do góry
Ogród Cioci cz. 3 13:54, 14 paź 2017

Do góry
Ogród Cioci cz. 3 13:51, 14 paź 2017

Do góry
Po powrocie ogród już całkiem jesienny zastałam. Winobluszcze już prawie bez liści.
Hosty jakby zmarznięte już. Klon sporo liści też już zrzucił.

Różaneczniki całkiem kolorowe.
Ogród Cioci cz. 3 13:48, 14 paź 2017

Do góry
Wyskoczyliśmy na dwa dni na grzybki. Coś tam zebraliśmy i poodpoczywaliśmy troszkęW takich okolicznościach przyrody

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 12:51, 14 paź 2017

Do góry

Tak jak pokazałam w poprzednim wpisie to ono wygląda od góry a szczelina i rysa jest widoczna na pniu gdzieś do wysokości mojego wzroku, czyli od ziemi licząc tak około 150-160 cm. Potem już do samej ziemi rysy na zewnątrz pnia nie widać. Może jeszcze da się coś zrobić?
To ważny element w moim ogrodzie - nie wyobrażam sobie żeby go tu miało zabraknąć.

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 12:47, 14 paź 2017

Do góry
Potrzebuję rady i pomocy ! Moje ukochane i jedyne takie duże w moim ogrodzie drzewo zostało naruszone i nadwyrężone przez ostatnie huragany. Pęka od góry, odchylając się wraz z jednym konarem w bok, tworząc głęboką szczelinę idącą wzdłuż pnia. To jest chyba jesion albo niejesion....nie ważne, jest śliczne,ma 18 lat i zdobi mój ogród. Jak go ratować? Obejmą? Z czego ? Śruba? Chyba za gruby pień - nie znajdę takiej ? Jakąś maść lecznicza do środka tej szczeliny ? Ale jaka ?
Potrzebuję pomocy!!!

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 11:37, 14 paź 2017

Do góry
Witam. 15 sierpnia sialismy trawę. I od pewnego czasu zaczęła zolknac co widać na zdjęciu. Czy to może być spowodowane ostatnimi opadami deszczu których było nie mało? Jest bardzo wilgotno, podwórko po tych opadach jest grzaskie, jedynie pod dachem trawa ma bardziej zielony kolor. Czy da się teraz z tym coś zrobić czy trzeba czekać po prostu?
I czy trawa nie padnie od tych opadów?
Klon japoński - klon palmowy różnice 11:17, 14 paź 2017

Do góry
witam,

już jakiś czas jak rośnie sobie u mnie w ogrodzie przy Herbaciarni jedna sztuka klonu japońskiego odmiany 'Aconitifolium'. Wcześniej tj. na poprzednich stronkach tego wątku są zdjęcia z okresu wiosennego oraz letniego a dziś wrzucam fotki z jesiennego wybarwienia tego okazu.
Życzę miłego oglądania...

pozdrawiam
Jan
Od nowa ... na przekór wszystkim 11:14, 14 paź 2017

Do góry
iwka napisał(a)
trochę to porozsuwałam

może zamiast pasków bukszpanowych mniejsze kostki zrobić, takie półmetrowe np.?

po południu jak nie będzie lać zobaczę na żywca co i jak

edit. hortensje chyba znowu za blisko żywopłotu ... jakie to trudne wszystko
ja mam hortensje od pnia tujek posadzone 135cm a między hortkami 1,5m
Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:45, 14 paź 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Czy to opieńki, pod tym mchem jest zakopany stary pień orzecha

Ale piękna kompozycja! Nawet jeśli to jadalne grzybki jak pisze Hania to aż żal ruszać takiego cudu natury
Zielonym do góry... 10:39, 14 paź 2017

Do góry
Krakus napisał(a)
i moja jedyna prawie skończona rabata

Świetnie ci wyszła ta rabata. Piękne zdjęcie, ciężkie rozchodniki i te delikatne kotki - fajne połączenie. Pilnuj tylko kulek i tego świerka po lewej. Przycinaj na wiosnę, mimo, że będą super wyglądać. Moje kulki przez kilka lat nie widziały sekatora. Każda ma z metr objętości. Od jakiegoś czasu trzymam je w ryzach, ale mniejsze już nie będą, ponieważ są całe puste w środku.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies