Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 09:14, 13 paź 2017

Do góry
makadamia napisał(a)
Na schodach trzeba ustawić donice

Aniu, jest dobrze.
Jeśli to przejście okaże się w praktyce za wąskie i będziesz czuła potrzebę przeróbki, to można zrobić tak:

Ale to już kwestia Twojej wygody.

Asiu w sezonie na schodach zawsze mam dodatkowe donice - w tym roku były po 1 na każdym stopniu - jedna ze stipą i ipomea a druga z trawą cytrynową i agapantami. Agapanty już schowane a te z ipomea ściągnięte bo mi wichura całe poniszczyła....
Na razie przejście jest ok. Patrzyłam wczoraj jak możliwie poszerzyć tę rabatę od tarasu....tam jest spad i może to nieciekawie wyglądać - jakby roślinki krzywo rosły ...na razie nie robie tam też obrzeża, bo od strony trawnika byłoby za wysoko i przy koszeniu niewygodne (chyba, ze zrobię skośnie)...
Wymarzony sielankowy ogród..... 09:08, 13 paź 2017

Do góry
Monia81 napisał(a)
Weekend miałam wyjazdowy i grzybki się trafiły, takie okazy m.in. borowików i prawdziwkówno i jeszcze wielkie wiadro podgrzybkówtakże znowu suszę....

Jak malowane masz te grzyby) Pozdrawiam
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 09:03, 13 paź 2017

Do góry
Na schodach trzeba ustawić donice

Aniu, jest dobrze.
Jeśli to przejście okaże się w praktyce za wąskie i będziesz czuła potrzebę przeróbki, to można zrobić tak:

Ale to już kwestia Twojej wygody.
Droga do spełnienia 09:02, 13 paź 2017

Do góry

Kamila , czy te trawy po środku to trzcinniki?

Ogród Nebel 08:55, 13 paź 2017

Do góry
nebel napisał(a)
...c.d. moich prób znalezienia sobie zajęcia na zimę...
...końcowy efekt wazonu z papieru

No masz zdolności Pięknie Ci to wychodzi, też bym się cieszyła jak dziecko z fiołka Czekam na kolejne Twoje pomysły i realizacje Pozdrawiam U Was chyba nie ma słonecznej jesieni?
Szmaragdowy Zakątek 08:55, 13 paź 2017

Do góry
Po (mniej lub bardziej stanowczych) sugestiach przesłanych na priv…wklejam zdjęcie zakupionych host i szczegółową listę.
Hosty o tej porze roku niestety nie wyglądają zbyt atrakcyjnie, ale i tak bardzo cieszą moje oko. Wiosną postaram się obłocić nowe nabytki w pełnej krasie.

Hosty zamówione w szkółce B. na Kujawach i dostarczone przez naszą kochaną yolkę:
hosta Capitan’s Adventure
hosta August Moon
hosta War Paint
hosta Mango Tango
hosta Valley’s Lemon Squash
i gratis od właściciela szkółki - hosta Frin Lime
Jeszcze raz wielkie dzięki Jolu.

Hosty przytargane z Holandii:
hosta Country Park
hosta First Blush
hosta Gemini Moon
hosta Hyugo Urajtro
hosta Korean Snow
hosta Lakeside Breaking News
hosta Woop Woop
hosta X- Rated
hosta Zebra Stripes
Tu ma być ogród :) 08:52, 13 paź 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Edytko a podesłałabyś mi te foty od P.Stasia? - ja nie porobiłam a tak przynajmniej pozaznaczam mu ktore dla mnie ma zostawić i będa czekać do wiosny

Ogladam foty z posadzonymi cisami - linia trawnika jak brzytwa Jak coś robisz to na 100% nie ma pół środków... lubię tak

I od razu podpytam Cię jak mogę co masz w swoich brzozach posadzone - planuje na wiosnę dać kulki i może żurawki jakieś co by wiosną slad tam jakiś był jak trawy i wrzosy zetnę..

Zdjęcia Ci przesyłam na prive.

Na brzozowej też muszę dokonać wiosną zmian bo wszystkie rośliny w sezonie zostają przykryte gigantycznymi rozplenicami Hameln.

Tak to było zaraz po posadzeniu wszystkiego - to zdjęcie jest z czasów, jak było tam 5 brzóz, tej wiosny znacznie tą rabatę powiększyłam i dosadziliśmy 3 brzozy.

"Póki życie trwa..." 08:46, 13 paź 2017

Do góry
Ten rząd cały "wyleciał" łyso tam teraz i nie mam pomysłu czym sie odsłonic od drogi? myślałam o bluszczu trójklapowym na siatce,póki co wsadziłam 10szt verigatusa ponoc radzi sobie w cieniu? ale zima dalej łyso bedzie Może w ogóle przeniose te rośliny w inna cześc ogrodu ,bo i hortensje teraz jakies słabsze były ,kwiaty małe i byle jakie nie wiem czy to faktycznie przez te dęby za siatka czy chore wszytko i byle jakie od tych porażonych tui?

Skarbonkowy ogródek 08:44, 13 paź 2017

Do góry
Asiu, przemyślałam przez noc ten zaułek i stwierdziłam, że nie ma co [ocenzurowano].

Z tego wypierdka na środku ściany trzeba zrezygnować.

Albo zrobić ściankę żywopłotową "z bramką" przy samym rogu domu - będzie wtedy symetrycznie do prawej strony

albo zrobić "kulisy" i wtedy może nie będzie symetrycznie, ale też nie będzie efektu pudełka, które (mam wrażenie) może powstać w powyższej wersji
Ogród pod lasem 08:40, 13 paź 2017

Do góry
AniMa napisał(a)

Jak to winobluszcz? Pięknie przebarwia się na żółto - widziałam przeważnie przebarwiające sie na czerwono

Czy na 3 zdjęciu za tymi pięknymi kompozycjami jesiennymi i obok w tle to donice ?(drewno+stal) -super.

To winobluszcz pięciolistkowy murorum. U mnie sporo cienia, pewnie dlatego nie czerwony.

Tak, to donice, mam 4 sztuki. Modrzew w ramach stalowych. Tutaj je widać - fotka z zeszłego roku.
Ogród pod lasem 08:27, 13 paź 2017

Do góry
UrsaMaior napisał(a)

Dziś u mnie buro, marna aura na pstrykanie, ale zostawiam parę fotek.

Jak to winobluszcz? Pięknie przebarwia się na żółto - widziałam przeważnie przebarwiające sie na czerwono

Czy na 3 zdjęciu za tymi pięknymi kompozycjami jesiennymi i obok w tle to donice ?(drewno+stal) -super.
Moja działka na Dębowym Lesie 08:26, 13 paź 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Taką małą sobie chryzantemkę kupiłam.Na razie stoi na tarasie.Ale potem ja posadzę do gruntu.
Nadziei na przezimowanie jej raczej nie mam.Ale to nic,Takie słoneczko teraz żywe i ładne pocieszy jakiś czas

Ale cudowny kolor. Takie właśnie by mi się przydały. Muszę poszukać u siebie. Ale podsunełaś mi super pomysł.
Milego pobytu w Nałeczowie i ładuj baterie.
Słoneczny Ogród 07:56, 13 paź 2017

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
"

Powiedz mi czy to są sumaki... czy cosik innego chciałam sumaka, ale czytałam, że podobnie jak bzy to mają pełno młodych odrostów, no i teraz się głowię cała zima przede mną na zastanowienie się
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 07:31, 13 paź 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
a moze tak, bez zębów

Aniu wczoraj zlikwidowałam zęba, niestety prawie mrok mnie zastał zdjęcie tylko takie:

trawy przesłaniają róg schodów, gdzie jest stożek bukszpanowy
Prosty 02:45, 13 paź 2017

Do góry
Prosty 02:33, 13 paź 2017

Do góry
Moje ukochane trzcinniki
Prosty 02:13, 13 paź 2017

Do góry
Prosty 01:50, 13 paź 2017

Do góry
Prosty 01:40, 13 paź 2017

Do góry
Prosty 01:20, 13 paź 2017

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies