Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe szaleństwo ...

Ogrodowe szaleństwo ...

Nowalijka 18:48, 03 lis 2017

Chciałam Wam się pochwalić, że dopadłam dziś wyprzedaż roślin (a właściwie to ona mnie dopadła)
kupiłam:
6x hebe, 1x rojnik, 1x liliowiec, 2x trawa, i piękną różę chippindale, za wszystko zapłaciłam 35 zł. Nazwy liliowca i traw podam Wam później, bo rośliny zostały w aucie.
Mam nadzieję, że pogoda jutro dopisze i będę mogła działać na działce
eVka 22:59, 03 lis 2017

Nowalijka napisał(a)

Ewuś działkę mam na pograniczu gdańska i sopotu. A ide na nią 10 minut. I to jest fajne. Wracam z pracy, przebieram się, biorę piesia i biegnę na moją ukochaną działkę. Nie muszę pakować się, jechać kilometry bo wtedy pewnie nie byłabym tam codziennie. Ale najlepiej to mieć ogród za oknem. Moze kiedyś...

Super, że tak blisko, to i spacerek przy okazji . Zakupy roslinne w dodatku promocyjne to dla mnie mega przyjemność, dla Ciebie pewnie też.
Eh Sopot, Gdańsk...
Aurelllia 23:02, 03 lis 2017

Nowalijka a gdzie taką fajną okazję dorwałaś ? Tak niby przypadkiem czy planowana ?
Nowalijka 09:07, 04 lis 2017

Aurelllia napisał(a)
Nowalijka a gdzie taką fajną okazję dorwałaś ? Tak niby przypadkiem czy planowana ?

Aurelia kupiłam w casto tam była planowana bo były szyldy ale czy to akcja ogólnopolska czy tylko ten oddział wysprzedawał to już nie wiem. Były jeszcze szczepione na pniu małe sosny po dwie dychy. Żałuję że nie kupiłam.
Nowalijka 09:13, 04 lis 2017

effka napisał(a)

Super, że tak blisko, to i spacerek przy okazji . Zakupy roslinne w dodatku promocyjne to dla mnie mega przyjemność, dla Ciebie pewnie też.
Eh Sopot, Gdańsk...

Ewa az wstyd przyznać się ze we Wrocławiu byłam:
-raz
-nocą
-przelotem (łapaliśmy stopa)
-25 lat temu
Prawda ze same argumenty do "chwalenia się"?
Ale już wtedy było piękne a słyszałam ze dużo zmieniło się od tamtego odległego czasu, z resztą to naturalne ze miasta rozwijają się widzę to po Gdańsku.
eVka 10:23, 04 lis 2017

Nowalijka napisał(a)

Ewa az wstyd przyznać się ze we Wrocławiu byłam:
-raz
-nocą
-przelotem (łapaliśmy stopa)
-25 lat temu
Prawda ze same argumenty do "chwalenia się"?
Ale już wtedy było piękne a słyszałam ze dużo zmieniło się od tamtego odległego czasu, z resztą to naturalne ze miasta rozwijają się widzę to po Gdańsku.

Oj to koniecznie zapraszam do nas do Wrocławia. Jest niesamowity, zmienił się baaaardzo. Mieszkam tu od 36lat i zmieniło się chyba wszystko
Tess 21:58, 04 lis 2017

Nowalijka napisał(a)
a to maleństwa, które ukorzeniałam z patyków od Tereski (w Gąszczu u Tess)

Muszę swoim hortkom jutro powiedzieć, że w pewnym gdańskim ogródku rosną ich malutkie latorośle
Elu, gratulacje, nie każdemu się udaje ukorzenić patyki.

Trochę się niepokoję o ten żwirek, którym obsypałaś hortki.
Bo on mi wygląda na wapienny, a hortensje lubią kwaśną ziemię.
Nowalijka 22:01, 04 lis 2017

Pogoda dzisiaj dopisała. Wykorzystam to na maksa. Byłam na działce od 10 do 16. Poszerzyłam rabatę żeby posadzić zakupione wczoraj rośliny. Małe sprostowanie. Wczoraj pisałam ze roza jaką kupiłam to chippendale. Okazało się ze w donicy były dwa opisy. Drugi to roza pastella. Na szczęście opisy były ze zdjęciami wiec szybko porównałam jedynego kwiatka na krzaczku ze zdjęciami i zdecydowanie stwierdziłam że to Pastella. Jutro tez ma być ciepło, tez pobiegnę na działkę choc już dzisiaj bolą mnie gnaty po przekopywaniu rabaty.
Nowalijka 22:07, 04 lis 2017

Tess napisał(a)

Muszę swoim hortkom jutro powiedzieć, że w pewnym gdańskim ogródku rosną ich malutkie latorośle
Elu, gratulacje, nie każdemu się udaje ukorzenić patyki.

Trochę się niepokoję o ten żwirek, którym obsypałaś hortki.
Bo on mi wygląda na wapienny, a hortensje lubią kwaśną ziemię.

Przyznam że nie pomyślałam że ten żwirek może nie odpowiadać hortensjom. Sprawdzę jutro etykietkę na worku z kamykami. Pewnie będzie trzeba go stamtąd zabrać. Teresko lawendy od Ciebie rosną jak szalone (wszystkie). Dla juk szykuję na wiosnę rabatę. Myślisz ze powinnam pod juki zmieszać ziemie z piachem? Gdzieś tak wyczytałam.
Dziękuję za odwiedziny.
Nowalijka 10:18, 06 lis 2017

Z wyprzedaży dokupiłam jeszcze bergenie pink dragonfly. Posadzę wokół jabłonki na nowej rabacie ta bergenia jest nieco drobniejsza od tej zwyklej. Aby szybko się rozrosla to efekt będzie fajny. Obok posadze liliowca, który tez bedzie na ok. 40-50 cm wysoki. Bergenia będzie różowa a liliowiec czerwony, za nimi będzie roza róża pastella. Będzie fajnie. Aby do wiosny