Hortensje rosną w dużym ogrodzie Blisko mnie. Co tydzień je odwiedzam w sezonie Mają miejsce godne i także przeglądają się w 3 lustrach, co ma na awatarku Sebek.
Danusiu skrzynia to zabudowa koszy na śmieci, które tam stały takie sote i straszyły okrutnie. Mieszczą się w niej 3 pojemniki, każdy ma swoje drzwiczki do wyciągania kosza i klapę do otwierania od góry.
Chciałam poszukać zdjęć z koszami na 'widoku' dla porównania ale niestety nie mam
Danusia... Ty kochasz byliny i ja kocham byliny.....
A co to ma wspólnego????
Chyba ma
Że nie mamy firanek...
I jak nie ma firanek to widać każdy brud na szybie
I co z tego????
Że mamy zdrowe podejście do życia... i potrafimy podejść rozsądnie do przybrudzonych okien, czy do tego, że byliny czasami wyglądają też mniej porządnie. Zdarzało mi sie przecierać okna na mrozie, ale jak już świata nie było widać.. a tak nie ma głupich.. wolę być zdrowa..czego sobie i Tobie życzę Zdrowa na ciele i umyśle.. nie dajmy sie zwariować.
Wyciepałam po sprzeczce z eMusiem jałowca.. wcale nie żałuję..
Było
Jest (widać brzózkę i cyprysika, który po sezonie sie zregenerował. Cyprysik w miescu gdzie stykał sie z jałowcem był łysy)
Czasem sprzeczność poglądów daje dobre rezultaty
M chciał zostawić jak jest, ja chciałam zmniejszyć z wysokosci i szerokości.
Nasz kompromis to wycięłam całość ..
Właściciele ogrodów dzielą się na kilka kategorii i w zależności od niej robi się dla nich ogrody. Moim celem jest dopasować ogród i jego styl oraz rośliny do potrzeb i możliwości klienta, a nie do moich własnych jedynie preferencji. No chyba, że ja mam o ogród dbać, więc robię tak, żeby to się zgadzało także w moimi aspiracjami i przekazywało tym samym moją radość rodzinie, dla której ogród tworzę (np. ogród z lustrem).
Te ogrody są bardziej ambitne i pracochłonne, ale tego się nie boję, bo lubię pracę
Inna bajka to ogrodnicy-amatorzy, którzy robią ogród sami, sami decydują i dopasowują do własnych możliwości, tworząc ogród latami, ale to im daje radość tworzenia