Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Gardenarium 19:25, 06 gru 2014

Jola, fajnie się Ciebie czyta Pewnie babka równa i dogadać się nie ma problemu
Piszę.. nadrabiam... o nawierzchniach Nuda.. wolę rośliny

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 19:36, 06 gru 2014

Dzisja była u nas ślizgawica, tyle samochodów po rowach, a my przezornie odpuściliśmy poranne zakupy..no i dobrze. Pojechaliśmy w południe, jak juz szlaki były przetarte.

A rano polałam front ogrodu, trawnik i zmyłam chodniki, schody, to wszystko co dziś zrobiłam dla ogrodu.

Za szronem trochę tęsknię, bo go u mnie nie ma.. mgły nie ma.

Instagram Ogrodowiska
AgnieszkaW 19:49, 06 gru 2014

Dobrze Danusiu, że odpuściliście poranne zakupy, bo ślizgawica bywa bardzo niebezpieczna. A u mnie, u Agani, u Syli szronu (a raczej szadzi) pod dostatkiem, i to duuużo, bierz, ile chcesz Pozdrawiam cieplutko
Ewik 20:43, 06 gru 2014

Ogród jak zawsze cuudny a wianki super
Madzenka 21:16, 06 gru 2014

Hm a my dzisiaj zamkneliśmy nawadnianie... Czy ja powinnam jeszcze zimozielone podlać?
Gardenarium 08:47, 07 gru 2014

My też zamknęliśmy nawadnianie, u Ciebie Marzenko cały czas się podlewało więc zapas wody jest, raczej to dotyczy ogrodów bez nawadniania. Podlałam trawnik, bo go wiatry mroźne wysuszyły na wiór i brzydko wyglądał taki blady.

Instagram Ogrodowiska
jula81 17:29, 07 gru 2014

Danuś, obejrzałam realizacje "Ogród nowoczesny" . I mam pytanie do Ciebie. Powiedz mi proszę jaki gatunek cisa jest posadzony pod siatką w szpalerze i w jakiej odległości od siatki i od siebie sadziłaś.Planuję na wiosnę niewysoki szpaler pod płotem od drogi i muszę sobie rozrysować ile szt. będę potrzebować . Będę bardzo wdzięczna za podpowiedź.
Mathildis 22:55, 07 gru 2014

Dział o ogrodach inspirowanych naturą cudowny, z chęcią będę go podglądać chociaż sama pewnie na taki się nie zdecyduje ze względu na pracochłonność... no może jedynie jakąś 1 rabatkę

Chciałam i moim trawkom zawiązać czerwone kokardki... ale ... są tak malutkie, że chyba wstążka poczeka do przyszłego sezonu

Nawadnianie tez już mam "przedmuchane", ale chyba jeszcze z konewki podam wody Rh, bo one na górce a u mnie opadów brak...

Kokoszkowe iluminacje imponujące, choć sama u siebie wolę jednak ciut skromniejsze
23:04, 07 gru 2014
Chciałam tylko powiedzieć, że w sobotę odwiedziłam Poczdam, oczywiście Sanssouci, ale jadąc przez miasto zerkałam tylko do ogródków. Piękne, zadbane, odnowione pruskie wille, o przeważnie kremowych elewajach, a przed nimi cisy, bukszpany oraz rh i laurowiśnie. Dużo żywopłotów, stożków, ostrosłupów i obwódek. Pewnie latem dochodzą byliny. Rząd suchych hortek widziałam i miskanty.
Gardenarium 08:45, 08 gru 2014

jula81 napisał(a)
Danuś, obejrzałam realizacje "Ogród nowoczesny" . I mam pytanie do Ciebie. Powiedz mi proszę jaki gatunek cisa jest posadzony pod siatką w szpalerze i w jakiej odległości od siatki i od siebie sadziłaś.Planuję na wiosnę niewysoki szpaler pod płotem od drogi i muszę sobie rozrysować ile szt. będę potrzebować . Będę bardzo wdzięczna za podpowiedź.

Jula - sadziłam cisa Hicksii trzy sztuki na metr. Okazy były ładnie rozgałęzione i miały koło 1,20 m. Żeby Ci podpowiedzieć, jak obliczać ile trzeba kupić, popatrz na ten wątek, czasem sadzę 4 szt/mb. A jeśli duże to 2 szt.
Odległość od siatki 0,5 m.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/556-zywoploty-strzyzone-z-cisa

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies