Jolu, jak miło widzieć wlascicielke
Piękne fotki wsztsko u Ciebie pieknie kwitnie.powiedz co to za czarne kwiatuchy na pierwszej fotce, jaki zawilec na drugiej I ta roslinka z drobnymi listkami na osttnim?
Dziękuję za wszystkie wpisy, wszytko czytam
Ale już nie odpisuję.Przepraszam.
Jakieś foto z soboty.. chyba nie wstawiałam, jak wstawiałam to przepraszam.. ..
Basiu napisałam post wyżej że od znajomej dostałam.Na razie czekają na koncepcję renowacji.
Z małych pomidorków to mam Malinowy Kapturek i Koralika też wsówamy co dzieñ.
Tak, trochę ich się uzbierało.
U mnie wczoraj dwa razu trochę popadało.W końcu!!
Dziś chłodniej 21 stopni,Ale i tak ładnie
ile mam odmian hortensji..Czekaj,Nie wiem .Już liczę, w takiej kolejności jak do mnie do ogrodu przychodziły
Moje hortensje :
1.Anabell
2. Kyushu
3.vanille fraise
4. hortensja ogrodowa Renate Steiniger - w tym roku nie kwitnie bo zmarzła.obiła.ale pozostała bez kwiatów.
5.Bobo
6. Limelight
7, Sundae Fraise
8.'Magical Fire
9.Pinky Winky
10. Kupiona jako Silver dolar- ale raczej nią nie jest
!0.i kupiona niedawno MAGICAL CANDLE.
W miedzy czasie były ze 2 ogrodowe ale padły.
A w planach jeszcze jest : 'Phantom
Polar Bear
i Diamantino.Uf,,,
Kiedyś jeszcze zrobię listę host,,, i liliowców.To już będzie kilkadziesiąt sztuk
Ale oprócz kwiatówe,
mam i warzywnik, ,
ogórki się kończą, pory,
selery, rośną.Nowa rzodkiewka i koperek też...
I pomodorki
jestem ciekawa tych, mam je pierwszy raz
Trochę zaniedbuję swój wątek ostatnio więc wrzucę choć trochę fotek coby odkupić swoje winy
Nieubłagalnie czuć już w ogrodzie jesień. Miskanty kwitną, rozplenice się okociły i wrzosy już w ogrodniczym.
W weekend padało bardzo intensywnie więc ogród wreszcie podlany bo wyglądał bardzo marnie. Teraz trawnik oszalał na zdjęciach jeszcze przed koszeniem.
Jola ale nowości u Ciebie ! Te graby ukrzyżowane i plotek i wylewka . Wszystko miodzio ! Piszesz że najbardziej lubisz swój ogród właśnie o tej porze roku - ja swój właśnie teraz też lubię najbardziej.
A cóż to za cudo w donicy?