Lubię to ujęcie z kwitnącą hortensją i rozplenicą. I wrzosy przy kamieniach fajnie wyglądają. A szpaler miśkowy mimo, że jeszcze skromny, to już ładnie rozświetla tuje.
Miło popatrzeć jak dużo masz kolorów w ogrodzie
Kasiu, o fioletowej krowie ktoś już pisał na Ogrodowisku, czytałam z niedowierzaniem, bardzo to smutne.
Podglądałam Twoje wojaże po ogrodach masz kobieto energie
Mój ogródek nieruszony od czterech tygodni, zadołowałam tylko kilka donic z roślinami. Może w tym tygodniu zabiorę się porządkowanie rabat, mam kilka roślin do wsadzenia, kilka do przesadzenia. Prawdę mówiąc to już mi się nie bardzo chce, chyba zmęczenie mnie dopadło.
Dziś bawiłam się pudełeczkami po bucikach
Tak wyglądają teraz.
A że były trzy....
Naoglądałam się traw u Eli " Ptasi ogród" i jest, przedstawiam Rozplenicę Rubrum
Jestem alergikiem m.in na trawy i bałam się ich u siebie w ogrodzie, ale wszyscy tak zachwalali, no i L M zrobiło niezłe przeceny, więc się skusiłam Poszła do szpaleru pod grabem będzie spełniała ważną funkcję, bo za parę lat przysłoni kosz
Na wiosnę muszę dosiać trawkę tutaj, boprzed posadzeniem szpaleru leżała tu paleta z kostką i niestety zrobiło się bez trawki...
Basiu ja też kocham jesień, a już taka prawdziwa słoneczna, ciepła kolorowa jest dla mnie najpiękniejszą porą roku.W tym roku czekam z utęsknieniem na zimę, muszę odpocząć, zebrać myśli i poukładać sobie całe życie w głowie...
Kasiu witam serdecznie w moim ogrodzie
Bardzo dziękuję za każde miłe słowo.
Zapraszam w każdej wolnej chwili.
Uwielbiam szukać oryginalnych ozdób, mają być proste i eleganckie i niezbyt nachalne. Mam nadzieję, że właśnie takie są