Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w remoncie 11:48, 13 wrz 2017

Do góry
makadamia napisał(a)

Gdzie "tam"?
W zasadzie nie widzę problemu, żeby w strategicznych miejscach zatopić w żwirze płyty. Trzeba tylko dopasować odpowiednie obrzeża, żeby to wszystko razem pasowało.

Nie mam pojęcia czy grujecznik będzie pasował do magnolii
Aby tylko był wyprowadzony na drzewko, z ładnym pniem.
A poza tym - i tak nie mamy dla niego innego miejsca

Tam znaczy między tarasem i altaną jako ścieżkę chciałabym płyty. Pień orzecha znajduje się w trawniku,zobacz

Ogród za grosze 11:06, 13 wrz 2017

Do góry
Rosa napisał(a)

słonecznego dnia

piękna
Tobie także miłego dnia!
Ogród za grosze 11:04, 13 wrz 2017

Do góry

słonecznego dnia
Ogród za grosze 11:00, 13 wrz 2017

Do góry
Wymarzony sielankowy ogród..... 11:00, 13 wrz 2017

Do góry
Monia81 napisał(a)

Co to?

rozchodnikowa jest piękna
Ogród za grosze 10:58, 13 wrz 2017

Do góry
Ogród za grosze 10:56, 13 wrz 2017

Do góry
Ogród za grosze 10:54, 13 wrz 2017

Do góry
Ogród za grosze 10:53, 13 wrz 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)
Nie masz się co martwić. Dobrze Ci poszło.
Mój aparat niestety nie robi zdjęć makro. Nie ma też długiego obiektywu. Ciągle obiecuję sobie, że kupię jakiś nowocześniejszy i stale coś innego jest pilniejsze.

Kasiu nie mam lustrzanki ani długiego obiektywu, to prosty aparat do pracy. Lepszy ma złodziej . Spróbuj na ręcznych ustawieniach robić zdjęcia, potraktuj to jak zabawę. Napisałam wcześniej, że poszłam na skróty i podglądnęłam ustawienia u innych we właściwościach. Ech to moje lenistwo .
No i fajną zabawę. Sama zobacz:

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 10:49, 13 wrz 2017

Do góry
A.... rozchodniki od Ciebie te gałązki, które miały zaczątki kwiatostanów ....ładnie kwitną
Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 10:44, 13 wrz 2017

Do góry
Ten rośnie piąty sezon i w chwili posadzenia był mniejszy od tych pokazanych powyżej dzisiaj ma 110 cm średnicy i 60 cm wysokości

Wśród brzóz i dębów 10:44, 13 wrz 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)
Masz "hektar" trawnika czym go kosisz?

O botanicznych pomyśl. To naprawdę fajne roślinki. Nie straszny im wiatr, deszcz, nie pokładają się. Tulipanki mają ciekawe kwiaty. Są nawet takie, które mają po kilka kwiatów na jednym pędzie. Narcyzy (żonkile) pasowałyby na ścianach Jaru. Cudnie wyglądają jak jest ich sporo.
Irysy są mniej spektakularne, ale też bardzo ładne.

Będzie więcej niż hektar, ale do koszenia jest około tysiąc metrów przed domem i jakieś dwa i pół tysiąca za domem. Reszta to teren poza ogrodzeniem, w którym wykaszamy tylko ścieżki- tunele, aby dojść do lasku i rzeki.

Do koszenia mamy traktorek, zajmuje to dzień, czasem dwa. Wcześniej, zwykłą kosiarką -kilka dni.
Pomyślę o tulipankach botanicznych.
Ogród za grosze 10:41, 13 wrz 2017

Do góry
Filomena napisał(a)
Jest różnica w ujęciach, urok kwiatów jest większy, kwiat wyrazisty ale też subtelny. Moje zdjęcia z telefonu niech się schowają! Ja czasem wypożyczę lepszy aparat od dzieci, ale moja mobilizacja jest jakaś słomiana Nie mówiąc o ich wyrazie twarzy ??!! Skutecznie matkę zniechęca!
Wrzosowisko jest zachwycające! Jak ja lubię takie melanże!
Pragnę donieść, że ku mojej wielkiej radości zakwitły 2 z 3 sadzonek gaury, które mi wiosną wyrosły z siewu parapetowego. Nie może jej u mnie zabraknąć jest przepiękna!
Dziękuję Ewo za peany na jej cześć - zaprawdę słuszne!

Jest spora różnica Filomeno, przede wszystkim kolory nie są przekłamane tak jak z automatu, no i ostrość lepsza. Muszę jeszcze nad tym popracować w wolnej chwili i się douczyć.
A Ty nie przesadzaj . Masz tak piękne rabaty i potrafisz wybrać takie ujęcia i światło, że zdjęcia z komórki pokazują doskonale mistrzostwo Twoich kompozycji. A dziećmi się nie przejmuj niech sobie stroją minki . Bierz aparat i próbuj, żaden kurs nie da tyle co praktyka i własne doświadczenia.
Gaurę zostaw na zimę tak jak jest, wiosną obetniesz krótko nad ziemią. Wstrzymasz się z pieleniem wkoło rośliny, siewki podobne są do rdestu. Jestem przekonana, że nawet te 3 roślinki dadzą spory samosiew. Też tak u mnie gaura zaczynała. A jak się zbuntuje, to wyślę Ci na wiosnę siewki. U mnie kiepska miejscami ziemia, więc latem część wybujałych sadzonek gaury obcięłam do połowy i wtedy ładnie zaczęła się krzewić .
Filomeno nie wiem czy moje zachwyty gaurą są przekonujące dla wszystkich, ale jest to bardzo wdzięczna i delikatna w budowie roślinka, kwitnie do mrozów i stanowi piękne dopełnienie każdej rabaty. Jej delikatny wygląd pasuje absolutnie do każdej rośliny i do róż i do traw . Tak samo jak dzika marchew, dla mnie absolutny ideał jeśli chodzi o urodę i budowę kwiatu no i te urzekające nasienniki. Od dawna się nią zachwycam.
Ogród z łezką II 10:41, 13 wrz 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Może teraz ktoś będzie wiedział co to za hortka...

Ja nie wiem , ale jest obłędna
Moje małe królestwo 10:41, 13 wrz 2017

Do góry
cdn

tarasowa

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 10:38, 13 wrz 2017

Do góry
Takie maluszki posadziłam sierpniu

I takie dwa tłustolistne
Moje małe królestwo 10:31, 13 wrz 2017

Do góry
Dziewczyny nadal usuwane są skutki nawałnicy między czasie były ulewne deszcze, pozalewane piwnice budynki gospodarcze.Czasu ciągle brakuje.W ogrodzie co nieco porobiłam na wjazdowej rabacie hortensje już rosną nie dostałam Phantoma w zamian posadziłam Polar Bear.Musi dostać obwódkę z żurawki.Na największej rabacie wyciepałam rozchodniki w ich miejsce posadziłam danicę i rozplenicę dokupiłam też jeżówek.
kilka zdjęć
donice dostały nowe nasadzenia

zmiana na rabacie mało widoczne na efekt pewnie będę musiała poczekać

frontowa robiona w zeszłym roku w tym już można oko na niej zawiesić muszę zrobić świeże zdjęcie bo róże pięknie kwitną

Ptasi gaj 10:23, 13 wrz 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Byłam dzisiaj na spacerze w parku też się przebarwiają trzmieliny ale jeszcze blade kolory.

To moja dziwnie się przebarwia.

Moja też nie przebarwia się na raz tylko tak wybiórczo, jeszcze mają trochę czasu by zabłysnąć Za wcześnie zaczęły
Ogród w remoncie 10:17, 13 wrz 2017

Do góry
poprawiony

Jeszcze do zastanowienia się zostaje ten kawałek pod orzechem - jak tam poprowadzić linie, czy żwir powinien iść do samej altany czy wystarczy położyć płyty w trawniku itd.
Liliowo i kolorowo:) 10:02, 13 wrz 2017

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies