Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:52, 20 lip 2013

Do góry
Jak miło, że gabion cieszy się takim zainteresowaniem Niestety mój pomysł na rzeźbę na niego raczej nie zostanie zrealizowany, bo wykonawca nie ma czasu na nowe projekty.....Myślę dalej - ale może wpadnie mi znów coś nowego do głowy...Choć nie wiem czy coś lepszego - ale się zobaczy
Ten weekend mam za to szalony - do południa goście, przed chwilą wróciłem z urodzin, a jutro od rana znów goście - i do wieczora......No i jak żyć?

Odpowiadając na pytania - w gabionie nic nie dam rady posadzić, bo po prostu nie ma tam ziemi i nie będzie. Również nie wpadnie on do dziury, bo dziurę przykrywa beton na którym stanął gabion Element wodny w tym miejscu jest zbędny, bo kilka metrów dalej jest ciurkadło....
Będę myśleć i szukać czegoś oryginalnego
Spotkanie w ogrodzie u stóp klasztoru - lipiec 2013 22:33, 20 lip 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Uaktualniam

AlinaK - danie gorące, kawa, herbata, sernik, lekkie przystawki, kiełbaski
Kindzia - szarlotka
MarekW - cisteczka i nalewka
Dajana - ciasto
Enya73 - sałatka i kiełbaski
Pszczółka - kamienie i grabie
Ania asc - napoje
Urszulla - kiełbasa
Irenka - kiełbasa
Janina - kiełbasa
AnnaG - sałatka gyros, małosolne
Zbigniew Gazda - ciasto
Sebek - sałatka owocowa, patyki na ognicho
agniecha973 - kotleciki drobiowo-pieczarkowo-serowe lub tradycyjna sałatka warzywna z majonezem (nie mogę się zdecydować)
my robimy zapiekankę ziemniaczaną uzgodnione z Alinką
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:09, 20 lip 2013

Do góry
Sebek moźe skopiuj pomysł Zety na gabiona z lawenda lub Z Kwadratowego na ścianę wodną
Bukszpan (Buxus) - uprawa 22:01, 20 lip 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Za jednym zamachem

Za jednym zamachem trzy razy w sezonie lub dwa
Marzenie o... 12:12, 20 lip 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Kasiu - ale świetnie Ci to zakładanie rabat idzie - wyglądają przepięknie - zauroczyły mnie te cisy na pniu

Miło że się podoba, a cisy chyba w każdej postaci są piękne i uniwersalne.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:29, 20 lip 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Dziś rano było jeszcze tak

Szkoda tej studni Ona tylko była źle pomalowana. Ale też rozumiem, bo stylistycznie tworzysz ogród tak, że ta studnia nie za bardzo pasowała.
A gabion nie wpadnie Ci do tej dziury ? ))
Miniaturowy ogródek 09:56, 20 lip 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
To ja poproszę fotki tych nowych nasadzeń Aha - kocham jak w lipcu kwitną tulipany u Ciebie

I ja też proszę
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:39, 20 lip 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Ale chyba to You & Me w końcu

Sebek u mnie mieszanie nazw to standard
You & Me
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 07:36, 20 lip 2013

Do góry
Sebek jestem pod wrażeniem zmiany gabionowej i pomysłowości!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 00:57, 20 lip 2013

Do góry
MuSzka napisał(a)

Gabion bardzo fajny.

Chociaż mi szkoda trochę tej studni.
pewnie gdyby stała u mnie na działce bym ją przemalowała na biało albo i nawet nie a dookoła posadziła wysokie ostróżki granatowe i niebieskie i liliowce czerone albo powojniki i wiciokrzewy.

ale to dlatego że ja mam hopla na punkcie takich drewnianych budowli a tym bardziej starych bo u mnie znowu nie ma nic co bym mogła sobie wkomponować w ogródek i dla mnie takie budowle dodają oryginalności.

Co nie zmienia faktu, że gabion (zmieniając nieco charakter ogrodu) wygląda bardzo fajnie, ale fakt niech on będzie podestem pod coś może jakąś rzeźbę z metalu albo jeszcze jedno ciurkadełko

Pozdrawiam.

MuSzka rozumiem Cię, była studnia (ja też pomyślałam o obieleniu ), a obecnie jest...?
forma przejściowa Ale w ogrodzie nic nie dzieje się szybko, może rezultat będzie wyjatkowy. Działaj, Sebek, działaj
Tak czy inaczej, chyba ta studnia nie odpowiadała Tobie do zakładanego charakteru ogrodu. A obielona jeszcze mniej. Brązowa pasowała do huśtawki, chyba rownież trochę stylem. I w rzeczywistości wyglądała jak duży karmnik dla ptaszysk
Spotkanie w ogrodzie u stóp klasztoru - lipiec 2013 00:18, 20 lip 2013

Do góry
Uaktualniam

AlinaK - danie gorące, kawa, herbata, sernik, lekkie przystawki, kiełbaski
Kindzia - szarlotka
MarekW - cisteczka i nalewka
Dajana - ciasto
Enya73 - sałatka i kiełbaski
Pszczółka - kamienie i grabie
Ania asc - napoje
Urszulla - kiełbasa
Irenka - kiełbasa
Janina - kiełbasa
AnnaG - sałatka gyros, małosolne
Zbigniew Gazda - ciasto
Sebek - sałatka owocowa, patyki na ognicho
agniecha973 - kotleciki drobiowo-pieczarkowo-serowe lub tradycyjna sałatka warzywna z majonezem (nie mogę się zdecydować)
Eksperyment ogrodowy Beaty 00:11, 20 lip 2013

Do góry
Może to był książę zamieniony w żabę, skoro tak pozował

A co do nożyc - podobno te owczarskie tną super Raz ciąłem podobnymi w formie i były bardzo wygodne
http://sklep.ogrodowisko.pl/produkty/nozyce-do-ciecia-topiarow-gold-cut-joseph-bentley
Marzenie o... 23:59, 19 lip 2013

Do góry
Kasiu - ale świetnie Ci to zakładanie rabat idzie - wyglądają przepięknie - zauroczyły mnie te cisy na pniu
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:53, 19 lip 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Sebka ja piszę horti You & Me

Gubię się już w tych hortensjach Bo zerknij na swój post
Marzena2007 napisał(a)

A home & You w ogóle nie mogę wybarwić...

Ale chyba to You & Me w końcu
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:46, 19 lip 2013

Do góry
Ania - musisz się przespać z tym pomysłem na rabatę Mi najlepiej się myśli podczas plewienia

A jeśli Ci mogę pomóc to napisz mi na PW jakie masz rośliny i wymiary rabaty- nie obiecuję, że wymyślę coś super, ale może coś z tego wykorzystasz
Miniaturowy ogródek 23:38, 19 lip 2013

Do góry
To ja poproszę fotki tych nowych nasadzeń Aha - kocham jak w lipcu kwitną tulipany u Ciebie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:32, 19 lip 2013

Do góry
A teraz coś dal widzów o mocnych nerwach Wczoraj pociąłem pęcherznice....Było tak - krzaki na ponad 2 metry

Jest tak Krzywe na maxa, ale może po jeszcze kilku cięciach wyjdą kule

Mam tylko zdjęcie jednej, ale w sumie podobne do siebie - choć druga bardziej wygryziona....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:30, 19 lip 2013

Do góry
hahhahah a wiesz Madżenko, że ja jak Sebek pomyślałam...
Moja sąsiadka (nie ta za płotem) ma fioleowe ogrodowe hortki i mówi że niczym nie podlewa....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:27, 19 lip 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Czyżby jakieś spotkanie? Bo coś słyszałem, że Iza i Adamo mają być u Irenki?

Widzę, że też mocno działasz A skoro tak p[iszecie o Home & You to w niedzielę wypaczyłem takie prześlicznie turkusowe podkładki na stół przecenione o 70 % - i mieli tylko dwie! A ja 6 potrzebowałem.....Tak strasznie szkoda mi ich było..... To siem pożaliłem Ale ogólnie humor mam dobry - i Tobie również takiego życzę - w końcu weekend

Sebka ja piszę horti You & Me
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:24, 19 lip 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Brawa dla Hani - zgadła, że mój plan dotyczył właśnie tej studni. Od początku jej nie lubiłem, bo po prostu stała sobie taka szopa na środku ogrodu - zbiega się tu rabata przy ciurkadle, rabaty angielskie i był to pierwszy element jaki się wrzucał w oczy siedząc na huśtawce....
Dziś rano było jeszcze tak

Od początku powstawania ogrodu kusiło mnie by się po prostu tego pozbyć....Jednak ta studnia głęboka na 7 metrów nadal tam jest. I niestety nie da się jej zrównać z ziemią....Po rozwaleniu szopki wiedziałem, że zastanę tam beton...Nie jest on wykonany porządnie i strach po nim stąpać, bo po prostu można się zapaść....I po prostu się utopić....

Stąd pomysł na gabion.....

Oczywiście stanie się on podestem - jednak jeszcze nie wiem na co....Nie może to ważyć 100 kg na pewno - i tak jak pisałem spełniać moje warunki - i najlepiej, żeby wystawało ponad hortensje Ma pewne plany, ale są na razie tylko w mojej głowie

Gabion bardzo fajny.

Chociaż mi szkoda trochę tej studni.
pewnie gdyby stała u mnie na działce bym ją przemalowała na biało albo i nawet nie a dookoła posadziła wysokie ostróżki granatowe i niebieskie i liliowce czerone albo powojniki i wiciokrzewy.

ale to dlatego że ja mam hopla na punkcie takich drewnianych budowli a tym bardziej starych bo u mnie znowu nie ma nic co bym mogła sobie wkomponować w ogródek i dla mnie takie budowle dodają oryginalności.

Co nie zmienia faktu, że gabion (zmieniając nieco charakter ogrodu) wygląda bardzo fajnie, ale fakt niech on będzie podestem pod coś może jakąś rzeźbę z metalu albo jeszcze jedno ciurkadełko

Pozdrawiam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies