Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 23:24, 19 lip 2013

Dziękuję Mam nadzieję, że to co ma stanąć na gabionie będzie w rozsądnej cenie I będzie szybko
danuta_szwajcer 23:24, 19 lip 2013

anna_g napisał(a)

Piękne te lilie... pachną z daleka, ba nawet ze zdjęcia

Cudne lilie i w jednym kolorze i to różowym ładnie się prezentuja A gabion super: Brawo za wykonanie Pozdrawiam
MuSzka 23:24, 19 lip 2013

Sebek napisał(a)
Brawa dla Hani - zgadła, że mój plan dotyczył właśnie tej studni. Od początku jej nie lubiłem, bo po prostu stała sobie taka szopa na środku ogrodu - zbiega się tu rabata przy ciurkadle, rabaty angielskie i był to pierwszy element jaki się wrzucał w oczy siedząc na huśtawce....
Dziś rano było jeszcze tak

Od początku powstawania ogrodu kusiło mnie by się po prostu tego pozbyć....Jednak ta studnia głęboka na 7 metrów nadal tam jest. I niestety nie da się jej zrównać z ziemią....Po rozwaleniu szopki wiedziałem, że zastanę tam beton...Nie jest on wykonany porządnie i strach po nim stąpać, bo po prostu można się zapaść....I po prostu się utopić....

Stąd pomysł na gabion.....

Oczywiście stanie się on podestem - jednak jeszcze nie wiem na co....Nie może to ważyć 100 kg na pewno - i tak jak pisałem spełniać moje warunki - i najlepiej, żeby wystawało ponad hortensje Ma pewne plany, ale są na razie tylko w mojej głowie

Gabion bardzo fajny.

Chociaż mi szkoda trochę tej studni.
pewnie gdyby stała u mnie na działce bym ją przemalowała na biało albo i nawet nie a dookoła posadziła wysokie ostróżki granatowe i niebieskie i liliowce czerone albo powojniki i wiciokrzewy.

ale to dlatego że ja mam hopla na punkcie takich drewnianych budowli a tym bardziej starych bo u mnie znowu nie ma nic co bym mogła sobie wkomponować w ogródek i dla mnie takie budowle dodają oryginalności.

Co nie zmienia faktu, że gabion (zmieniając nieco charakter ogrodu) wygląda bardzo fajnie, ale fakt niech on będzie podestem pod coś może jakąś rzeźbę z metalu albo jeszcze jedno ciurkadełko

Pozdrawiam.
Sebek 23:32, 19 lip 2013

A teraz coś dal widzów o mocnych nerwach Wczoraj pociąłem pęcherznice....Było tak - krzaki na ponad 2 metry

Jest tak Krzywe na maxa, ale może po jeszcze kilku cięciach wyjdą kule

Mam tylko zdjęcie jednej, ale w sumie podobne do siebie - choć druga bardziej wygryziona....
MuSzka 23:34, 19 lip 2013

spokojnie odrośnie i się zagęści też dobrze wygląda taka przycięta
BEATA_S 00:29, 20 lip 2013

O! Byłam u Ciebie wczoraj....po cichutku i szykowałeś niespodziankę, a dziś już wiadomo Świetny pomysł z tym gabionem Sebku czyżby na gabionie miała stanąć rzeźba????
agatanowa 00:57, 20 lip 2013

MuSzka napisał(a)

Gabion bardzo fajny.

Chociaż mi szkoda trochę tej studni.
pewnie gdyby stała u mnie na działce bym ją przemalowała na biało albo i nawet nie a dookoła posadziła wysokie ostróżki granatowe i niebieskie i liliowce czerone albo powojniki i wiciokrzewy.

ale to dlatego że ja mam hopla na punkcie takich drewnianych budowli a tym bardziej starych bo u mnie znowu nie ma nic co bym mogła sobie wkomponować w ogródek i dla mnie takie budowle dodają oryginalności.

Co nie zmienia faktu, że gabion (zmieniając nieco charakter ogrodu) wygląda bardzo fajnie, ale fakt niech on będzie podestem pod coś może jakąś rzeźbę z metalu albo jeszcze jedno ciurkadełko

Pozdrawiam.

MuSzka rozumiem Cię, była studnia (ja też pomyślałam o obieleniu ), a obecnie jest...?
forma przejściowa Ale w ogrodzie nic nie dzieje się szybko, może rezultat będzie wyjatkowy. Działaj, Sebek, działaj
Tak czy inaczej, chyba ta studnia nie odpowiadała Tobie do zakładanego charakteru ogrodu. A obielona jeszcze mniej. Brązowa pasowała do huśtawki, chyba rownież trochę stylem. I w rzeczywistości wyglądała jak duży karmnik dla ptaszysk
Urszulla 03:12, 20 lip 2013

świetny wątek gabionowy u Ciebiektóry będę śledzić.
Ewa 07:12, 20 lip 2013

Sebuś pozdrawiam
Madzenka 07:36, 20 lip 2013

Sebek jestem pod wrażeniem zmiany gabionowej i pomysłowości!