Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Gdzie szumią......łany zbóż 20:57, 09 sie 2017

Do góry
I jeszcze kolejne ujęcia mojej przedniej rabaty.
Cydalima perspectalis - ćma bukszpanowa 20:48, 09 sie 2017

Do góry
Ja umieściła cztery w ogrodzie nad bukszpanami. Chyba zapotrzebowanie jest ogromne, bo dzisiaj jak weszłam na stronę sklepu to pojawiła się informacja, że się wysprzedały i kolejne będą po 16 sierpnia. Tak wyglądają w ogrodzie. Mama nadzieje ,że nic do nich nie wpadnie , bo to by oznaczało kolejna inwazję szkodników w moim ogrodzie.

Cydalima perspectalis - ćma bukszpanowa 20:43, 09 sie 2017

Do góry
W zestawie są dwa lepy sklejone z sobą. Odklejamy jeden i wsuwamy do środka na dno pułapki.

Drugi zostawiamy do wymiany i składamy na pół, sklejając z sobą dwie połówki.

Zaginamy z obu stron boczne krawędzie i pułapka gotowa.

Cydalima perspectalis - ćma bukszpanowa 20:38, 09 sie 2017

Do góry
Odebrała dzisiaj pułapki fermonowe za sklepu polecanego przez Madzenkę. Wyglądają niepozornie i montaż zajmuję może minutkę. Jest dziecinne prosty.

Należy ten zielony element złożyć w trójkąt, wyciągnąć z białej saszetki dyspensera feromonowego i umieścić go na druciku ( można też przykleić do lepu).

Drugą końcówkę przeciągnąć przez otwór w górnej części zielonej pułapki.

Ogrod stewardessy 20:35, 09 sie 2017

Do góry
Pomysle jeszcze nad ta budleja.

W tym roku tez chcialam ja wykopac a jednak zostala.

Wiem, ze w Polsce jest ostatnio bardzo cieplo i troche Wam tego zazdroszcze, chociaz rozumiem, ze upaly na dluzsza mete sa nie do wytrzymania. Niestety w tym roku na polnocy Niemiec nie mielismy ani jednego upalnego dnia.
Ach ten klimat.
Dzis na przyklad odbylam lot do Londynu i Rygi i wyobrazcie sobie, ze w Londynie rano byla typowo brytyjska pogoda: ulewny deszcz i chlodno. Tymczasem w Rydze -cieplutko i bardzo slonecznie.
Dlugi, meczocy dzien zakonczylam obchodem po moim ogrodzie.

Pamietacie ta 'ledwo zywa rozyczke', ktora niedawno kupilam? 'Reanimacja' sie udala.

Teraz wyglada tak:

Niestety jesien zbliza sie nieublaganie...przynajmniej u mnie. Zakwitly juz pierwsze wrzosy:

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 20:33, 09 sie 2017

Do góry
Przeprowadziły się ze mną truskawki, malinojeżyna i pomidorki

Byłoby fajnie gdyby nie plaga ślimaków
Moja glebo terapia 20:16, 09 sie 2017

Do góry
kerii napisał(a)

na fotkę po nie miałam siły za to córka zrobiła fotkę w trakcie

To jesteś Ty?
Odważna jesteś
Na huśtawce miło płynie czas... 20:13, 09 sie 2017

Do góry
Widok z placyku pod brzózkami. Huśtawka ma nowy look

Na różance spokój, ale pączusie są już w blokach startowych

Powojnik mnie zachwyca. Uwielbiam takie delikatne ażurowe roślinki.

Na koniec... róże nie może być inaczej

Od kilku dni próbuję zrobić łądne zdjęcia hortensjom. Mam ich przecież dużo, całe szpalery, ale żadne fotki mi nie wychodzą, o żadnej porze dnia W tym roku podziwiam Polar Bear, mam dwie i są wielkie w porównaniu z poprzednim rokiem. Phantom leży. Vanilki jak zwykle kiepskie, jak dla mnie. Limki źle podcięłam i choć bardzo się starają, nie wyglądają spektakularnie.

Mój mały ogródeczek :) 20:13, 09 sie 2017

Do góry
Dalie w rozkwicie

Mój ogródek 20:09, 09 sie 2017

Do góry
Dzisiaj zwolnione tempo tak więc w między czasie skosiłam trawnik
Pędraki w trawie 20:09, 09 sie 2017

Do góry
problem nadal nie rozwiązany nie wiem co zrobić jeszcze mi się pojawiają miejsca wyschniętej trawy takie place, chrabąszcze latały na początku lipca a trawnik nadal się psuje. Jestem zdecydowany potraktować go chemią chyba ten dursban. Teraz pytanie jak go lać czy tylko na miejsca gdzie już zrobione szkody czy cały trawnik?
Od nowa ... na przekór wszystkim 19:20, 09 sie 2017

Do góry
to chyba przez ten upał

a więc tak, możemy już kiełbaski piec u mnie błyskawica, ławki zrobione, palenisko gotowe, drzewa posadzone

haha sama się śmieję ze swojej głupoty

widok od strony garażu

z boku

z przodu

Ukojenie 18:30, 09 sie 2017

Do góry
Taki upal, ze rosliny na balkonie pomdlaly...
U mnie rozpoczeta akcja podlewania - na razie to co w cieniu a potem sukcesywnie reszta

Floksy i odetka
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 18:25, 09 sie 2017

Do góry

To już na prawdę ostatni komentarz Przepraszam, że tak się rozpisuję, ale tyle fajnych zakątków pokazałaś, że po prostu muszę coś skrobnąć. Poza tym w ramach pracy nad sobą obserwuję tylko kilka wątków na ogrodowisku, inaczej szło zwariować. Po takiej lekturze wszystko co mam było bee, straszne, niemodne... Szkoda słów. Przechodząc do zdjęcia powyżej: taki fajny kącik stworzyłaś! Super pomysł z bergeniami w środku a bluszczem po zewnętrznej. Fajna kompozycja do cienia. A to szare w środku? Jakaś rzeźba?
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 18:19, 09 sie 2017

Do góry

Piękna "donica" ! Po obejrzeniu ogrodów u Kapiasa w niedzielę, siedzę w necie w poszukiwaniu takich detali. Ale u mnie przy braku architektury ogrodowej pasują jak piernik do wiatraka A twój domek letni Anitko po prostu kocham Dlatego fajnie, jak wrzucasz nowe zdjęcia. Najchętniej pod każdym pisałabym same ochy i achy
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 18:13, 09 sie 2017

Do góry

O tą dekorację mi chodziło
Wałowanie trawnika, grubość warstwy kompostu 18:01, 09 sie 2017

Do góry
Kikker napisał(a)
Witam.

Przy zakładaniu trawnika z rolki popełniłem błąd. Zamiast przed podlaniem zwałować trawnik, to zrobiłem to po podlaniu. Czy to czemuś grozi? Czy nie ugniotłem za bardzo darni? Trawnik ma już tydzień, codziennie podlewany. Dodaje aktualne zdjęcie trawnika.

Pozdrawiam.

Niczym nie grozi.
Gożdzikowa - wiejski ogród 17:50, 09 sie 2017

Do góry
Serdecznie dziękuję . wiem,że tu nie miejsce na takie wpisy...ale czasami trzeba gdzieś się wyżalić a najgorsza jest bezsilność...Jeszcze raz dziękuję za dobre słowo i wsparcie

mam nadzieję ,że będzie już dobrze...Bo jest to człowiek wspaniały i myślę ,ze dobroć którą obdarowywał ludzi bezinteresownie powróci do niego ze zdwojoną silą

W podziekowaniu
Tylko mogę przesłać kwiatki z mojego ogródka

Ogród z łezką II 17:47, 09 sie 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Rozplenice się rozkulały

dalie, jak zwykle, ładne

Masz cudownie
Moja bajka 17:28, 09 sie 2017

Do góry
Karolinko zobacz jak posadziłam wrzosy w 2013r . Prawie jeden na drugim . Na szczęście mądrzy ludzie kazali mi je rozsadzić i posadziłam je tak jak poniżej. Teraz są już duuuże i prawie się stykają, także weź poprawkę na to przy sadzeniu . I sadź plamami kolorystycznymi . I gorrrrrąco namawiam do założenia wątku .

po rozsadzeniu wyglądało to tak

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies