Mam studnie, która już trzecie lato jest bez wody a mam zrobione wszystko by podlewać ogród z niej. Nasze plany w tym roku moja noga niestety nam pokrzyżowała. Narazie puchnie i dalej utykam no wiec co ja moge planować? Lubie czynnie spedzac wakacje, zobaczymy może jesienią jeszcze coś się uda, narazie musimy uporać się z problemem komina a co jeden fachowiec to inna wersja Za pare dni będa wnusie u mnie to wielka radośc dla mnie
Hortensje dają czadu, kwiaty już wanilki i pinky vinky się przebarwiają, brakuje wody bo u nas susza w dalszym ciągu i nic nie padało chodz się ochłodziło. Dziś piękny dzien jest ale ciut pójde może poplewić bo wczoraj za dużo na nogach byłam i dziś opuchnięta od rana. Dalej kuśtykam. Floksy dalej pięknie kwitną, wrzosy już też zaczęły, pięknie kwitną hibiskusy ale te w słoncu bo te w cieniu już mniej. No i milin daje czadu bo to jego pogoda Marne mam w tym roku cynie.
Witaj
Sadziłam je mniej więcej 90 cm od siebie. Piszę mniej więcej, bo tuż za nimi są dwa buczki Dawyck Gold i musiałam je omijać, więc wychodziło różnie.
A od tuj są dość daleko ze względu właśnie na buczki. Nie mierzyłam, ale myślę, że minimum 1,5-1,7m. Rosną u mnie drugi sezon. Na wiosnę mocno je przycięłam, więc nie są za wysokie, ale za to mocno się rozłożyły w szerokość.
Tak wyglądała ta rabata w czerwcu.....
To coś na środku to pozostałośc po poprzednim kształcie rabat, gdyby ktoś nie wiedział. Obecnie już zarosło trawą