Witajcie, proszę Was o ppmoc w zaprojektowaniu tej rabaty. Widaczna jest na prawo od ścieżki, a jej wymiary to 7 metrów długości na 2,7 szerokości. Z tej perspektywy najczesciej patrzy sie na tę rabatę. Gdy tuje dorosną do wysokości 3 metrów pozostanie na niej 3 godz pełnego słońca q godzinach 10-13. Poszukuję wiec gatunków do półcienia/ cienia.
Na lewo jest podniesiona rabata z białymi i różowymi różami pnącymi oraz lawendą. Po długich męczarniach, w pocie czoła narysowałam coś takiego:
Obecnie mam posadzone 3 borówki amerykańskie, czwartą przy samym bzie czarnym planuję dosadzić. Na froncie tej rabaty widać goździk kropkowany różowy- dostalam w spadku, wsadzilam go tam i na razie rosnie. Na planie widac niewysokie piwonie, sadziła je jeszcze moja babcia, zjeździły pół Polski zanim do mnie trafiły i muszę jakieś godziwe miejsve im znaleźć, a opcji nie mam zbyt wiele..
I tu ogromna prośba o Wasze uwagi, co jest ok, co warto zmienić, na co ewentualnie. Męczę się z tą rabatą już szmat czasu, więc skróćcie me cierpienia