Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nowocześnie z różAnką :D

Nowocześnie z różAnką :D

anna_t 20:01, 14 paź 2017

historia pewnej rabaty
2015

2016

i dziś, zaorane wszystko co było i zaczynam od nowa

anna_t 20:08, 14 paź 2017

miskantów i runianki nie będzie, ice dance aż za świdośliwe posadzę dalej sesleria. gdzieniegdzie 3 rozlenice lub śmiałki w trójkącie i tu w lewym dolnym rogu przy schodach jedna. żurawki na wiosnę jak mi przezimują po tak póżnym dzieleniu rozmnożę jeszcze zeby ciut więcej było
Margerytka40 20:30, 14 paź 2017

No Ania,zapowiada się fajnie . Tak siedzisz cichutko i kombinujesz ,fajnie.
anna_t 20:55, 14 paź 2017

Bo w sumie to średnio to się nadaje do publikacji ale coś tam robię pomału teraz jeszcze ice dance dosadzę a resztę wiosną
Chciałabym jeszcze tyły coś ruszyć z placykiem ale M się tak buntuje że chyba też dopiero po zimie go urobie
ivo 21:28, 14 paź 2017

Ania widzę że zmiany u Ciebie na lepsze Niestety straciłam trochę orientację gdzie co i z czym ale dopinguję
kasja83 08:39, 16 paź 2017

anna_t napisał(a)
Bo w sumie to średnio to się nadaje do publikacji ale coś tam robię pomału teraz jeszcze ice dance dosadzę a resztę wiosną
Chciałabym jeszcze tyły coś ruszyć z placykiem ale M się tak buntuje że chyba też dopiero po zimie go urobie

Słuszny koncept...ja zaczęłam mojego urabiać na wywalenie Chatki Puchatki i nową altanę. Narazie muszę wycenić imprezę-żeby wiedzieć jakimi kosztami mam go zabić. Ale...koncept placyku ogniskowego mu spasował-więc jest nadzieja w tunelu na rozpieruchę
Filemon24 09:13, 16 paź 2017

Aniu możesz jeszcze dzielic zurawki na pewno przeimuja
Filemon24 09:15, 16 paź 2017

Patrzę tak na twoją historię rabaty i u mnie jest idento robię rozwalam i udoskonalam non stop haha
Pszczelarnia 09:32, 16 paź 2017

anna_t napisał(a)

Ewa dobre pytania... tylko z opisów wiem ze grujecznik ma pokrój owalny i wysokość do 10m. Niestety kompletnie niewiem jak obliczyć dobra odległość od tarasu aby odpowiednio zaslaniał poludniowe słońce. miejsce które zaznaczylam jest ok 2m od tarasu

ogladałam nawet wczoraj zdjęcia Ginnali na miododajne.pl bo tam bym kupowala to slicznie wyglada ale fakt ze lepiej by go było na zywo zobaczyć. na stronie Konieczki np na fotkach to jakieś chaszcze ale ja wiem ze bym go cieła aby ładne długie i gole pnie były na dole max 3
chyba najbardziej się ku nim skłaniam bo tak:
- przepiękne przebarwienie
- dziewczyny pisały że na moje metry to o wiele wiecej potrzebowalabym smukłych drzew a wielopniowe bardziej by zabudowały przestrzeń
- nie smieci jak brzoza
- nie trzeba formować jak graba

co sądzisz?

Aniu, mam jednego do wydania. Rośnie szybko. Wszystkie wypisane zalety są OK. Tylko, on nawet podkrzesany sprawia wrażenie wyrośniętego krzaka i to bynajmniej nie delikatnego. Moim zdaniem nie trzeba ich tak wiele na Twojej przestrzeni. I to jeszcze tak rozrzuconych. Ale nie sugeruj się moimi przemyśleniami - może nie do końca wyczuwam klimat w Twoim ogrodzie. Mnie chodzi tylko o ilość. Jakość jest OK.

Grujecznika będziesz prowadziła wielopniowo również? Wtedy da Ci zacienienie, jeśli jednopniowo, to cień będzie wąski.
AniMa 09:39, 16 paź 2017

anna_t napisał(a)

przetwory skończone, w tym roku malo. nie mam czasu na więcej. tylko pomidory i sos slodko-kwasny

Danicy posadzone, rozrzucilam 6 szt, posadziłam juz limonkowe żurawki i część ice dance została jeszcze do posadzenia sesleria h. , rozplenice i red baron ale chyba na wiosne bo boje się teraz już przesadzać.
ale najgorsze na tej rabacie było kopanie... chryste M myslałam ze mnie zaciuka to byla pierwsza rabata w ogrodzie jaką robilismy 2 lata temu, zero pojęcia...kamienie i piach przysypaliśmy warstwą kompostu i kory i myslałam że mi tam wszystko bujnie a teraz trzeba bylo wszytsko z korą i mączką przekopać. ile gliny wyszlo...masakra! ale już najgorsze za nami, jutro fotki zrobię

Współczuję roboty..., wiem co to znaczy bo miałam podobnie na froncie - osobiście tak mam jak mądrzejszych od siebie nie słucham

Super robotę zrobiłaś.
Aniu czy Ty teraz dzieliłaś trawki??? Troszkę ryzykujesz. O żurawki to bym się nie martwiła...też dzieliłam w zeszłym tygodniu, podlewam korzonkiem i na razie wyglądają ...że żyją Dzielone w zeszłym roku w LISTOPADZIEna wiosnę bardzo szybko ruszyły

Urabiaj eMa urabiaj....Pokazuj piny i inne ogrody...jak zobaczy że może być tak ładnie, to ulegnie