Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Tulipan - Tulipa 20:13, 27 paź 2014

Do góry
Dziękuję, a ja wrzuciłam u siebie wspomnienie wiosny także
Rozpoznawanie roślin iglastych.... 20:11, 27 paź 2014

Do góry
Moim zdaniem jodła kaukaska.
Klon Shirasawy - Acer shirasawanum 'Aureum' 20:08, 27 paź 2014

Do góry
U mnie ma liście.
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 20:05, 27 paź 2014

Do góry
W razie potrzeby robię w każdym ogrodzie, który pielęgnuję. W swoim nie, bo mam trawę w półcieniu, nie jest na tyle gęsta, wystarczy wygrabianie na wiosnę (u mnie).
Jeśli nie zbierasz skoszonej trawy do kosza, rób wertykulację jesienną, jeśli trawnik gęsty - rób wertykulację jesienną.

Ale na to teraz jest za późno, sierpień, wrzesień był lepszy.
Okrywanie-zabezpieczanie roślin na zimę 20:01, 27 paź 2014

Do góry
Na 1 m2 powierzchni jedna gałąź o tej powierzchni, albo dwie mniejsze gałęzie.(stroisz to gałąź iglasta - nie igliwie)
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:49, 27 paź 2014

Do góry
8 lat chyba w końcu miała, a u mnie ciasno wszystko, więc postanowiłam już dawno to zmienić.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:45, 27 paź 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Nie wyrzuciłam, przesadziłam do innego ogrodu... odwiedzam ją

Maczała się w stawie, była za duża, kładła się na kule. Ostre cięcie, dobry pomysł, ale wyrasta wielki krzew, a na to nie mam miejsca.

No taaak, my trzymamy kciuki, aby nasze krzaczki szybciej rosły, gadamy do nich, chuchamy, ... a tobie Danuś za duże były. I gdzie tu sprawiedliwość jakaś ?
Przechowanie róż z nagimi korzeniami do wiosny 18:10, 27 paź 2014

Do góry
Wykopać głęboki rów, zadołować róże w nim. Ułożyć jedna przy drugiej i zasypać ziemią. Gałązki niech wystają do połowy.

Wiosną odkopać i posadzić na miejsce stałe.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:47, 27 paź 2014

Do góry
alinak napisał(a)

Dana a dlaczego wyrzuciłaś hortensje ? , bo nie doczytałam .
..... u Limki chyba to kwiaty wielkie robią krecia robotę,że się tak pokładają .
a jakby ją tak ostro przyciąć na wiosnę ?

Nie wyrzuciłam, przesadziłam do innego ogrodu... odwiedzam ją

Maczała się w stawie, była za duża, kładła się na kule. Ostre cięcie, dobry pomysł, ale wyrasta wielki krzew, a na to nie mam miejsca.
Witam wszystkich pasjonatów ogrodów. 17:43, 27 paź 2014

Do góry
Róża, jeśli ma zapewnione dobre warunki, ma zdrową i żyzną glebę, obornika spróchniałego, wodę -wszystko co potrzeba, łącznie z troską jej właściciela - to nie powinna chorować, widziałaś moje róże na hidcotowej? Rosną i bujają i oczywiście kwitną na potęgę. Są zdrowe, a chemii brak

Wydaje mi się że zabrakło pracy podczas przygotowania gleby w ogrodzie, stanowiska dla nich. Wszystko choruje piszesz...to nie jest wina roślin tylko warunków jakie im zapewniłaś.

Opryskiwanie ciężką chemią nic nie da, a na pewno nie pomoże. Nie od tego trzeba zacząć nowy sezon, a od przemyśleń co zrobiłaś źle, czego nie zrobiłaś wcale i od pracy i przywiezienia dobrej gleby - ukorzeniacza, próchnicy, kompostu czyli materii organicznej, która zapewni roślinom dobry start w nowy sezon,
Ogród w budowie - nieustającej 10:37, 27 paź 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Śliczne rabaty bylinowe, jesiennie zjawiskowo, czy zostawiasz suche badyle czy ścinasz?
.

Niczego nie ścinam, poza niektórymi jednorocznymi, które paskudnie wyglądają,np. ogóreczniki, ale też nie wszystkie.

Niektóre ogóreczniki rosną sobie i kwitną w najlepsze - ogromne.

W ogóle jednoroczne sobie jeszcze radzą.

Tulipan - Tulipa 08:24, 27 paź 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Bardzo się cieszę, że mogłam ujrzeć te obrazki dzisiaj

Danusiu cieszę się
dla Ciebie

Ogród u stóp klasztoru 23:29, 26 paź 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Wianek fajny...... bo to nie wieniec!!!!... Przemka czytam i zaraz mam skojarzenia ..ha, ha, ha...

No tak -pewnie że wianek . nie wiem skąd mi wieniec przyszedł do głowy . jutro robię wiązanki na wszystkich świętych ...może we wtorek .

Urszulla napisał(a)
Piękne róże do wianka zrobiłaś no i sama natura

w zeszłym roku zrobiłam mnóstwo różnych wianków, z udziałem szyszek..... wszystkie porozchodziły się, wczoraj myślałam o tym że znowu podstawę muszę kupić bo nie mam, ale chyba dopiero na święta ale na groby w tym roku nie robię, kupię cięte chryzantemy.

Ulka to musi być chęć i wena .nic na siłę .

Marzena2007 napisał(a)
Roże z tulipanowca piekne sa!

Madzen z klona chyba byłyby lepsze .za duże liście też nie dobre .

Gardenarium napisała

Alinko, a ja się zapytowywuję, dlaczego na spacery chodzisz bez aparaty? Toż to normalnie wykroczenie jest.. ja wożę ze sobą i noszę zamiast torebki, dzięki czemu fotki owoców sobie ostatnio porobiłam NIgdy nie wiesz kiedy się przyda...noś koniecznie.]

Dana masz racje ,w pierś się biję ,ale większość ważnych zdarzeń niestety nie ofocona u mnie ...taki sklerotyk ze mnie . to musi wejść w nawyk .
ale reprymendę przyjmuje z pokorą i obiecuje poprawę, bo okolice u nas nader urokliwe ...w końcu Beskidy

Pszczelarnia 22:54, 26 paź 2014

Do góry
Wpadłam zobaczyć morwę, ciekawa będę obserwacji.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:52, 26 paź 2014

Do góry
Jestem po seansie z Rzymu, dochodzę do siebie po takiej dawce przeszłości.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:51, 26 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
przecież domyślam się że to żart był buziak na dobranoc!

Nauczę się latać Michał powiedział, że do tego sprzętu za mały mam ogród, raczej zamki się robi, a nie takie maleństwa
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:56, 26 paź 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Chłopaki wrócili i mają zdjęcia głownie zabytków Niestety i to sporo po nocy.,

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:43, 26 paź 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Cudny, złoty dywan z liści... Piękny jesienny widok!
A potem nagła zmiana klimatu na wiosnę Jeszcze za nią nie tęsknię, na razie cieszę się jesienią, choć to prawda, że przydałby się ten wiosenny przypływ energii, tego mi teraz najbardziej brakuje.
Pozdrawiam Danusiu
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:15, 26 paź 2014

Do góry
Chłopaki wrócili i mają zdjęcia głownie zabytków Niestety i to sporo po nocy.,
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:08, 26 paź 2014

Do góry
Mille napisał(a)
Tak po cichu powiem, że marzy mi się panoramiczne zdjęcie całości, albo chociaż większego fragmentu... Wiem, że musiałabyś wejść chyba do domu sąsiada naprzeciwko i przez okno pstrykać żeby objąć całość, ale tak sobie pomyślałam że przecież można zrobić kilka zdjęć i w jakimś programie połączyć w panoramę...
A może już było takie zdjęcie, a nie widzialam? Jeśli nie, to może na wiosnę...?

Muszę pomyśleć i wynająć specjalistę. Odwołuję co wcześniej napisałam Ana,lew
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies