Witam,
W tym roku zakładałem trawnik. Wszystko by było fajnie gdyby nie takie paskudne trawsko jak na zdjęciu. Koszenie tego nic nie pomaga, bo po pierwszym koszeniu kiedy rosło w górę, zaczęło się to płożyć przy ziemi. Ciężko to wyrwać i jest tego tyle, że nie ma szans. Jak widać na zdjęciach, wokół tego powstają placki ziemi.
Czym to można usunąć nie niszcząc dobrej trawy? Miałem jeszcze masę lebiody i kupiłem Chwastox Trio 540 Sl, ale nie pryskałem nim, bo po koszeniu lebioda zaczęła znikać. Czy ten środek pomoże na to?
Pozdrawiam
Z kancikami posunęłam się dalej niż na zdjęciu, tylko juz ciemno było i nie udokumentowałam.
Szpadelkiem super się mi robi, bardzo lubię, dlatego nie mogłam sie wczoraj oderwać pomimo tego ,że to sobota wieczór.
No widzisz, tak szybko Ci sie przyjął rozchodnik i jeszcze zakwitł, to super!
To naprawdę wdzięczna roślinka z tego rozchodnika. Może też tak spróbuję z takim bordowym rozchodnikiem.
Ja w tamtym roku się nimi zachwyciłam jak się wybarwiały, najpierw seledynowe (przepiękne), potem różne odcienie różu. Piękne kalafiory
Po powrocie znad morza zaraz na drugi dzień przywitaliśmy kolejnych cudownych ludzi ze Śląska - Kasię i Rysia, Małgosię i Krzysia.I a mi głupio ale mamy tylko kilka zdjęć z ich wizyty. I my też nie zrobiliśmy zdjęcia z Jolanką
Dziewczyny i chłopaki jak nam było cudownie spędzić z Wami te dwa dni. Wspaniale czuliśmy się w Waszym towarzystwie. Drogę już znacie to zapraszamy częściej do nas. A może uda Wam się zabrać jeszcze Kasię z Grzesiem z Zielonej Góry. Byłoby nam bardzo miło.