Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

Makusia 20:45, 10 paź 2017

inka74 napisał(a)
Kasiu - ja też bardzo go lubię )) coraz bardziej a jak jeszcze ławka dojdzie nowa i lustro... ale to za rok, w tym roku już limit wydatków przekroczony

Martek - nie, na razie w ziemię, bo mam tego tyle, że jeszcze przez miesiąc będę sadzić. W doniczki pewnie w listopadzie będę wrzucać. Muszę na doniczki miejsce znaleźć/przygotować dobre. W ubiegłym roku miałam w doniczce i stały w skrzyniach na warzywa i... wszystko zgniło. Okazało się, ze za słaby odpływ wody był i jak roztopy były to wszystko stało w wodzie. Na szczęście to były resztki cebul więc mniej żal. Teraz na tarasie chcę miejsce na róże w donicach zrobić w styropianie i na donice z cebulkami też spróbuję. Zobaczymy.

A ty dużo chcesz w donice wsadzać? Nie chcesz na hortensjowej posadzić trochę tulipanów? dobrze by to wyglądało.

Na hortensjową kupiłam exotic, ale mam żółte NN z zeszłego roku i te chcę wrzucić do donic. Ze dwie spore bym chciała zmieszać z innymi cebulami ale też myślałam o zadołowaniu w skrzyniach...
inka74 21:21, 10 paź 2017

Joasia - to są większe - te powinny kwitnąć. Nie wiem ile tego jest. Raczej ponad 100

Tu pozostała drobnica - tą mogę jeszcze przebrać lub po prostu całość wysłać
JoannA 21:46, 10 paź 2017

Nie rób sobie kłopotu z przebieraniem.
Te duże napewno zakwitną, a małe wsadzę w donice i w przyszłym roku zakwitną.
Pamiętasz jakie to były kolory?
inka74 22:01, 10 paź 2017

Białe, różowe, czerwone. Mogą być też czarne. Żółtych tam raczej nie ma. Trochę zwykłych. Trochę strzępiastych i papuzich. Chyba trochę jest żonkili.
Wrzucam wszystko do pudła w takim razie i wysyłam jutro.
inka74 07:03, 11 paź 2017

Zdjęcie dla Joasi i Ani. Cyprysik nutkajski pendula. Ten tradycyjny nie Jubelee. Znalazłam metkę. Wysokość w doniczce koło 120 cm. Do pasa mi sięga. Prosi się o wsadzenie do ziemi i trochę słońca.
inka74 19:48, 12 paź 2017

Ogród bardzo powoli zmienia ubranko. Uwielbiam kolory jesieni. Na osiedlu ma 1 klon, który jedną połowę ma zieloną a drugą żółto-czerwoną. Śmieszny jest.

U mnie oczar, trzmielina i mariken czarują. Nawet kielichowiec zżółkł.
inka74 19:51, 12 paź 2017

Ostatnie podrygi róż.
James Galway i Ghita

NN i Capri
inka74 19:55, 12 paź 2017

Lady Shalott i Claire Austin

Jalitah
mrokasia 19:56, 12 paź 2017

inka74 napisał(a)
Zdjęcie dla Joasi i Ani. Cyprysik nutkajski pendula. Ten tradycyjny nie Jubelee. Znalazłam metkę. Wysokość w doniczce koło 120 cm. Do pasa mi sięga. Prosi się o wsadzenie do ziemi i trochę słońca.

Bidulek , tak prosi, że aż płacze...
anka_ 19:58, 12 paź 2017

Iwonko piękne kolory jesieni u Ciebie. A Mariken aż świeci...
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies