Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Moja codzienność - ogród Oli 21:41, 26 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
A pokażesz mi zbliżenie kwiatów?

proszę

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:09, 26 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

w ubiegłym roku w Lidlu o ile dobrze pamiętam Gladiatory pakowane po 2szt były po 4,99 więc cena rewelacyjna!

Muszę je dorwać
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:02, 26 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

specjalnie dla Ciebie fotka z przed chwili godz 15 od frontu, jak widać polowa
jest w cieniu domu, druga połowa w zasadzie do końca dnia w słońcu.

tutaj masz zbliżenie frontowyej runianki

z tyłu domu cień jest tak do 10 potem palące słońce

jak widać nic nie jest przypalone. Pamiętam jak kiedyś gdy rozmawiałam z kimś na etapie sadzenia wręcz mnie wyśmiał że nie ma szans na to by runianka rosła w takich warunkach...

Dzieki - to bardzo dobra wiadomośc dla mnie. Bede jesienia poszerzac swoje rabaty i m.in. szykowac miejsce na tego dużego bukszpana z Wrocławia (ma byc stożek!!) a do niego musze "wydobyc" spod roslin moje kulki, bo i róże i trawy i je "zeżarły" chciałabym obok podsadzic te kulki i stożek od strony krawedzi rabaty, przy trawniku runianką, tyle że tam cienia niewiele...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:53, 26 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
I takie małe co nieco

A ja ściągi potrzebujęMasz jakieś zdjęcie rabaty z brzózką, co masz tak ładnie posadzone?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:12, 26 sie 2015

Do góry
Margarete napisał(a)

Aneta, ta runianka tuż przy begoniach i stozkach to jest na słoncu czy bardziej w cieniu ? a jeszcze gdzies masz też ta druga, jasna odmiane, czy ona tez na słoncu jest ? nie przypala ci jej ?

specjalnie dla Ciebie fotka z przed chwili godz 15 od frontu, jak widać polowa
jest w cieniu domu, druga połowa w zasadzie do końca dnia w słońcu.

tutaj masz zbliżenie frontowyej runianki

z tyłu domu cień jest tak do 10 potem palące słońce

jak widać nic nie jest przypalone. Pamiętam jak kiedyś gdy rozmawiałam z kimś na etapie sadzenia wręcz mnie wyśmiał że nie ma szans na to by runianka rosła w takich warunkach...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:45, 26 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

Aneta, ta runianka tuż przy begoniach i stozkach to jest na słoncu czy bardziej w cieniu ? a jeszcze gdzies masz też ta druga, jasna odmiane, czy ona tez na słoncu jest ? nie przypala ci jej ?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:33, 26 sie 2015

Do góry
u nas nie ma kanalizacji więc cena tylko za dostarczenie, ale u mojej koleżanki gdzie mają kanalizację, mają podlicznik na wodę gospodarczą, wiem że nie wszędzie jest taka możliwość. 15zł to już porażka....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:27, 26 sie 2015

Do góry
agam napisał(a)
Mój cały trawnik wygląda jak ten Twój wyschnięty trójkącik .
Przez chwilkę pomyślałam że pędraki pod darnią u Ciebie grasują, uff dobrze że to tylko zraszacze, jeszcze dzień podlewania i nie będzie widać różnicy.
edit:
Jeśli chodzi o ceny wody:
opłata za licznik - 4,76zł
woda - 4,00zł/m3
ścieki - 5,98zł/m3

w pewnym momencie też pomyślałam o pędrakach. Wiem, że gyby nie podlewanie tak by właśnie wyglądał cały...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:18, 26 sie 2015

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:15, 26 sie 2015

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:14, 26 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
widać jakie woda ma znaczenie

Przy okazji tematu WODA jestem ciekawa jaka jest u Was cena wody, bo dzisiaj na forum lokalnym widziałam tak różnice w cenie wody, ze aż się zdziwiłam że może byc taka różnica...

u mnie 2,88 m3, ale mam to szczęście, że podlewam swoją
brutto oczywiście
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:12, 26 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

Przy okazji tematu WODA jestem ciekawa jaka jest u Was cena wody, bo dzisiaj na forum lokalnym widziałam tak różnice w cenie wody, ze aż się zdziwiłam że może byc taka różnica...

A mój eM doznał wczoraj szoku jak zobaczył fakturę za wodę
U mnie 2,93zł/m3
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:12, 26 sie 2015

Do góry
I takie małe co nieco

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:08, 26 sie 2015

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:00, 26 sie 2015

Do góry
teraz będzie opowieść

Jakiś czas temu chłopaki puszczali bańki mydlanne, duuużo baniek i powylewali ten płyn na trawnik, dzięki czemu powypalali trawnik. Ze dwa tygodnie temu na trawniku pojawiła się plama... doszłam do wniosku, ze chłopaki znowu coś wylali. Pomyślałam trudno, za chwilę znowu odrośnie... patrze i co widzę plama się powiększa, a że to miejsce którędy zawsze biegają oni ale i my chodzimy dość często, zaczęłam obserwować co się dzieje dlaczego tak... plama robiła się coraz większa, a ja nie miałam pomysłu dlaczego.
W niedzielę eM zmieniał ustawienia nawadniania i uruchomił przez przypadek nawadnianie, wiecie jakie było moje zdziwienie. OKazało się że trzy zraszacze nie działają.... ot i tajemnica wyschniętego trawnika się wyjaśniła...

Em wyczyścił zraszacze i trawnik zaczyna nabierać koloru. Wystarczyło dwa dni!!! by dostrzec różnice w kolorze

niedziela

wtorek

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:51, 26 sie 2015

Do góry
Gabisia napisał(a)
Anuś chłopaki cudne! Paczka jak z Bullerbyn - Lasse, Bosse i Olle
a wiesz, że to ulubiona książka Maksa
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:16, 26 sie 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Czosnki, które zamierzam kupić to Gladiator, Giganteum i główkowate ... nie wiem tylko w jakich ilościach żeby był efekt ... a i jeszcze trzeba wziąć pod uwagę, że tanie nie są
Małgosiu, a gdzie kupujesz?

w ubiegłym roku w Lidlu o ile dobrze pamiętam Gladiatory pakowane po 2szt były po 4,99 więc cena rewelacyjna!
Moja codzienność - ogród Oli 12:10, 26 sie 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

jeśli nastawisz się na cięcie od małego krzaczka to może gdzieś wciśniesz
A pokażesz mi zbliżenie kwiatów?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:17, 26 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
no cóż królowa jest tylko jedna

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:11, 26 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
widzisz jaka jestem uporządkowana kolorystycznie miałam do wyboru, niebieska, różówa i żółta.
Chłopakom nie przeszkadza, ba nawet lubią różowe koszulki, nie uważają koloru różowego za niemęski

Tak mi się skojarzyło z tym różowym
Przyznaję, że i moi chłopcy lubią różowy kolor, a i wózek potrafią pożyczyć na placu zabaw od dziewczyn. Robią wtedy sobie wyścigi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies