Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 21:05, 26 sie 2015

Katkak napisał(a)
Iwonko ślicznie u Ciebie. Uwielbiam Red Baron, tej trawy nigdy nie będę miała dość. Tulipki dałabym przed nim. Mnie serce boli, bo emuś wrócił już do pracy i teraz nie mam nawet czasu nosa do ogródka wyściubić . Nawet kupionej budlei nie mam kiedy posadzić. A chwaściiry się panoszą.

Kasiu, właśnie nie wiem, czy dać tulipany na przód, bo potem szpecą listki, zanim zaschną. nie wiem tylko, kiedy barony odbijają po zimie. Jak to się ma w stosunku do tulipanów. Może Ana podpowie

Masz małe dzieci Kasiu, to i obowiązki większe. Czasami brakuje czasu na ogród.
Budleję wkopiesz w wolnej chwili. Widziałam ostatnio budleję większą niż ja. Przeraziłam się tą wielkością. Muszę moją za wczasu przesadzić
Iwk4 21:06, 26 sie 2015

Trochę zbliżeń na detale:

Iwk4 21:09, 26 sie 2015

Berberys Orange Rocket:

Iwk4 21:12, 26 sie 2015

leon60 21:14, 26 sie 2015

Iwk4 napisał(a)

lubię to
Iwk4 21:15, 26 sie 2015

Olu, chyba widzisz podobieństwo w miniformacie
zawitka 21:22, 26 sie 2015

Iwonko -tulipki pasowałyby przed Barona to może wsadż w doniczkach ---jak zasychają liście ja wyjmuję i pod drzewko stawiam i już Piekne rabatki ;d
21:39, 26 sie 2015
Ale dużo zrobiłaś,Ty to jesteś motorek
Masz sporo berberysów,podobają mi się miniaturowe Bagatelle ale u mnie berberysy jakoś się nie chowają,jeden sporawy bordowy nn wykopany,cały czas łapał mączniaka.Żółty odmianyAurea łapie pod koniec sezonu jakieś plamistości,rdzę i listki opadają.Wiosną pryskany miedzianem,w sierpniu innym na grzyba i tak złapał coś Miałam jeszcze o zielonych listkach,ten znów przypalany był na słońcu niesamowicie,nie miałam gdzie przesadzić i poszedł w dobre ręce..
Fajnie wygląda ten miskant Morning Light na rabatach.Jest taki lekki,zwiewny Jakie jeszcze masz miskanty u siebie?
U mnie imperata Red Baron wędruje z miejsca na miejsce,u Ciebie wpasowała się idealnie.
Iwonko masz rękę do roślin,szybciutko Ci rosną i sprawnie je dzielisz
ana_art 21:44, 26 sie 2015

Iwk4 napisał(a)

Kasiu, właśnie nie wiem, czy dać tulipany na przód, bo potem szpecą listki, zanim zaschną. nie wiem tylko, kiedy barony odbijają po zimie. Jak to się ma w stosunku do tulipanów. Może Ana podpowie

Masz małe dzieci Kasiu, to i obowiązki większe. Czasami brakuje czasu na ogród.
Budleję wkopiesz w wolnej chwili. Widziałam ostatnio budleję większą niż ja. Przeraziłam się tą wielkością. Muszę moją za wczasu przesadzić
sprawdziłam i znalazłam fotkę z 15.05 gdzie widać jak mają z 5cm
Katkak 21:44, 26 sie 2015

Ślicznie, napatrzeć się nie mogę . Uwielbiam miskanta ML za tę zwiewność i takie fajne światło na rabatach. Nie bez kozery tak się nazywa . Kurczę, mam Red Baron na trawiastej, ale kiedy wychodzi? W kwietniu już go chyba całkiem nieźle widać. Czekaj, polecę do fotek .