Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pod brzózką :-) 13:18, 03 sie 2017

Do góry
Wiosna 2017.

Ogród w mieście-ogrodzie 13:18, 03 sie 2017

Do góry
Pokażę nasz ogród 13:12, 03 sie 2017

Do góry

Tak wygląda u mnie północny ogród.Nie w całości bo podjazd jest na foto po prawej wzdłuż świerków. Nieciekawie.Te nasadzenia robili poprzedni właściciele.
Ogród Cioci cz. 3 13:11, 03 sie 2017

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Cudnie, perfekcyjne kompozycje, a jaka soczysta zielen Zdjęcia pięknych kobiet zobaczyłam, ale Twój ogród mnie ciągle zachwyca, modelki lilie fajnie do zdjęc pozowały Pozdrawiam
Skąpana w słońcu 13:10, 03 sie 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ewcia...nie kuś mnie różami, zlituj się Nie mam gdzie sadzić, jeżeli mnie najdzie, to wywalę coś z Austinów na rzecz Tantau, Kordes. Te przynajmniej zdrowe i sztywne rosną. Ale jeszcze nie teraz. Mam ciągle nadzieję, że Austiny sporządnieją jeszcze

I bardzo Ci dziękuję za opinię o Giardinie. Moja się przyjęła, rośnie. Ten jedyny kwiat, z którym była kupiona, już dawno jest tylko wspomnieniem i na nowe się nie zapowiada. To mnie akurat nie martwi, bo wiem, że ona nie próżnuje.
Piękne kwiaty ma u Ciebie, pozostaje mi cierpliwie czekać.

Aloha, to pachnąca jeżówka? I floksy masz piękne!!!

Kasieńko, róże same kuszą, to nie ja !!!

Jeżeli lubisz róże o białych kwiatach to chyba mogę polecić Bouquet Parfait. Kupiłam ją wiosną i bacznie obserwuję. Kwitnie przeuroczymi kwiatostanami złożonymi z dużej ilości małych różyczek, które powolutku przekwitają. Nie śmieci. Bardzo długo trzyma kwiat. Chyba będę z niej bardzo zadowolona. Mam dwa inne mieszańce róży piżmowej i są boskie, może i ta taka będzie.

I jeszcze

Jeżówka Aloha chyba nie pachnie. Raczej mało jest pachnących jeżówek.

Za to floksy roztaczają swoją woń.

Liliowo i kolorowo:) 13:05, 03 sie 2017

Do góry
Urszulla napisał(a)

Bo Candle to niższa odmiana. Dałam fotki u mnie. Tylko mam wsadzone po 3 sadzonki w kupie.

Tardiva mówisz że duża, to fajnie. Mogłaby mi zająć tę półrabatę. Narazie zadarniam czym mogę. Zrobił się przechowalnik.

Jak człowiek już raz kupi hortensje to nie można się oprzeć innymm. Mam plan dla Limelight 3 szt. I Phantom w większej ilości. Kasy brak to nic nie robię.

Jak chcesz patyczki to mów bo mam kilka odmian różnych, a jak masz wsadzone trzy w kupie to ładny krzew? Bo ja tak z tyłu domu za aleją rodkową zrobiłam i mają ciasno, kwiaty są mniejsze i musze je przesadzić. Ta Tardiva ma kilka lat bo to moja pierwsza hortensja bukietowa i taki olbrzym ale mi w tym miejscu pasuje taki ogromny bykiet Limelight bardzo lubie i tez mam ogromną a w innym miejscu już tak nie rośnie. Phantom jest piękna ale lepiej rosnie w słoncu. To moja NN na pierwszym zdjeciu.
Jeszcze raz Tardiva i Plathom
Ukojenie 12:59, 03 sie 2017

Do góry
zoja napisał(a)
Moj mieczyk

Poproszę paznokietki pod kolor mieczyków
Gożdzikowa - wiejski ogród 12:56, 03 sie 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

To też czekam na podsumowanie.

proszę bardzo...

Sliwka na pewno zostanie ...ma już siedem pieknych gron

Skąpana w słońcu 12:55, 03 sie 2017

Do góry
olga80 napisał(a)
Lubię pachnidła w ogrodzie a zapach lilii czuję przez ekran tel.Liliowce też podziwiam i pomimo,że mam już kilka odmian czuje niedosyt. Spiryt of Freedom ma piękną budowę kwiatu.

Ta róża mnie coraz bardziej zachwyca. To wiosenny nabytek i zobacz jaka jest piękna.

skoro o liliowcach mowa to moja siewka "Senne marzenie Mimi"

Choroby i szkodniki buków - buk, Fagus 12:53, 03 sie 2017

Do góry
Zasadziłem w kwietniu dwa Buki buk kolumnowe dawyck, jeden ma się dobrze, a drugi akurat ten "purple" ma się źle. Dołączam fotkę na której widać o co chodzi. Na początku miał ładne czerwone listki, a teraz wygląda coraz gorzej. Czy ktoś wie co mu dolega i jak mu pomóc ?

Gożdzikowa - wiejski ogród 12:51, 03 sie 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
Wszystko piękne, dorodne, warzywniak zachwyca, nie mam w ogóle, tylko pomidory w donicach. Z hortensjami to tawułki? Widzę, że jeżówki też u Ciebie królują.

dziekuje Gosiu...bardzo mi miło

tak hortensja w tawułkach i w cieniu

Gożdzikowa - wiejski ogród 12:47, 03 sie 2017

Do góry
katel napisał(a)
Basiu cudownie u Ciebie - powojniki zachwycające .
Pełne lilie mi się marzą a tymczasem lilie Conca D'oro i kilka NN mają u mnie wirusa i boje się czy mi Gobasi nie zaraziły bo też ma jakieś takie dziwne kreseczki na liściach (ale tylko na końcach więc to może nie to), łącznie bedę musiała kilkanaście lilii wywalić

szkoda staszna...przed wywaleniem dobrze się zastanów czy to na pewno wirus
mają wirusa to co? maja poskręcane liście? czy tylko odbarwienia.. a może coś poidjada cebule

.u mnie też słabe w tym roku ale to raczej wina pogody i mrozu majowego ...zobaczę za rok

te dwie pełne mam pierwszy rok ale są cudne...chyba jeszcze dokupię i tej i tej rozowej
Skąpana w słońcu 12:35, 03 sie 2017

Do góry
Łukaszu, Dorotko mam za kolorowy ogródek. Teraz wolę pastelowe kolory. Moje rabaty przejdą metamorfozę, ale póki co

Nasz przydomowy ogródek 12:31, 03 sie 2017

Do góry
Basiu dziękuję bardzo. Pędy kwiatowe juki też wycięte.

3 dekady trwała żmudna zabawa
z przyklejaniem kamienia do muru.
Zamiast wydać kasiorę na Majorkę,
"buły" i pryszcze mam do bólu.

Ogród w tym czasie nie narzekał
i wiedział że Pan pracuje z impetem.
Ketmia na nikogo też nie czeka
i jak co roku pokryta fioletem.

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 12:28, 03 sie 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Anuś, witaj!!
Piękne letnie kwitnienia.
Hortki piękne.Ten szpaler Limek wygląda zjawiskowo.Ile ty ich tam masz ??
I duże!Już pewnie kilka latek mają ??

Aniu to jest ich trzeci sezon. Posadziłam pięć sztuk Limek oraz jedną Anabel

2015

2016

2017
Początek ich możliwości.

Ogrodowe marzenie Mrokasi 12:19, 03 sie 2017

Do góry
Ogród w remoncie 12:19, 03 sie 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Zobaczcie co właśnie dostałam

Ok.50 sadzonek cisa baccata. Znajomy koleżanki z pracy likwidował szkółkę i załapałam się na ostatnie sztuki.
Chyba nieźle wyglądają. Najgorzej,że nie mam dla nich teraz jeszcze stałego miejsca i do przechowalnika pójdą pewnie na rok co najmniej. Ale taka okazja się trafiła

Fajne
Ja swoim nie dawałam żadnego ukorzeniacza ... jedynie ziemię dobrze przygotowałam ... głęboko obornik, ziemia rodzima wymieszana z kompostem + popiół z kominka (dolomit) i tyle ... trzeba pamiętać żeby dobrze wypełnić ziemią wokół korzeni i ... podlewać, zwlaszcza w te upały ... można nawet zrobić cieniowanie ...
Ogrodowe marzenie Mrokasi 12:17, 03 sie 2017

Do góry
I jeszcze
Ogrodowe marzenie Mrokasi 12:13, 03 sie 2017

Do góry
Asiu, jak miło Cię znów widzieć .

Ania robi takie zdjęcia, że nawet suchy badyl wyjdzie na nich zachwycająco . Nie widziałam jak robiła zdjęcia ścieżki (może to dobrze ), ale zapewniam Cię, że do chodzenia ścieżka jest wygodna .

Sama też dziś obleciałam ogród i machnęłam kilka fotek. Nie są tak artystyczne jak Aniowe ale co tam, wkleję

Liliowo i kolorowo:) 12:09, 03 sie 2017

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Tardiva u mnie to kolos ponizej na zdjęciu i na wysokość i na szerokośc juz kwitnie ale Magical candle u mnie jakos co roku słabo i jeszcze w pąkach, teraz jedną przesadziłam wiosna do słonca i tez nie widze by była większa, zobaczymy.

Bo Candle to niższa odmiana. Dałam fotki u mnie. Tylko mam wsadzone po 3 sadzonki w kupie.

Tardiva mówisz że duża, to fajnie. Mogłaby mi zająć tę półrabatę. Narazie zadarniam czym mogę. Zrobił się przechowalnik.

Jak człowiek już raz kupi hortensje to nie można się oprzeć innymm. Mam plan dla Limelight 3 szt. I Phantom w większej ilości. Kasy brak to nic nie robię.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies