anabuko1
07:22, 19 wrz 2017

Elu, witaj!
Tak mieszkam w tym domku także.Zależy od czasu wolnego, od pogody i pory roku.Od wiosny do jesieni, bardzo często.Mam jeszcze mieszkanie w Chełmie( mieście ) i tutaj też pomieszkuję.Stąd bliżej do pracy.Tylko trochę się przejdę.Także różnie jest.
Ale na Dębowym jest inny klimat, cisza.Inne życie.

Nie każdy lubi, takie kolorowe ciągle ogrody.Ja tak. I przez lata starałam się nasadzałam, obserwowałam , ogród i rabaty i zawsze chciałam mieć jakiś większy lub mniejszy ten akcent kolor.I mam jak mam.Czasami gdzieś za dużo upchane, za dużo naciapkane.Ale lubię swój ogród.A jak coś za jakiś czas mi nie pasuje,To zmieniam, przesadzam,ożywiałam. Wiesz, jak to jest..Ciągle jakaś praca.Nie ma chyba ogrodu raz zrobionego i święty spokój.
Tak, u mnie lato było raczej gorące i suche.Sporo upałów bardzo wysokich.Dwa dni trochę teraz popadało i znowu pogoda i słońce.Czyli i wrzesień i jesień jest piękna,Sucha.To przekłada się,że tych grzybów nie mam.Ale to nic.Mam trochę zapasu z ubiegłego roku.I to mi wystarczy.
Wszędzie gdzieś padało.To chociaż pożytek,że ludzie na grzyby jeżdżą.
Jeżówka Eccentric. Fajnie tak niedawno kupić kwitnącą i cieszyć się jeszcze pięknymi kwitnieniami.

jeżówka White Swan

Jeżówka Supreme Cantaloupe