Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja glebo terapia

Moja glebo terapia

kerii 23:26, 19 wrz 2017

Red baron malutki młodziutki ale czerwony

i hmmm nie mam pojęcia skąd miał kwitnąć mieczyk abisyński a zakwitła krokosmia całym jednym kwiatuszkiem

kerii 23:31, 19 wrz 2017

kerii 23:38, 19 wrz 2017

Na koniec jeszcze raz jeżówki bo są cudne w przyszłym roku dostaną jakąś trawkę do towarzystwa

Wszyscy zbierają grzyby więc mam i ja co prawda nie ja zbierałam tylko mój tata ale są Dużo ich nie było ale 5 słoiczków zamarynowane, zupa dzisiaj zjedzona i jeszcze na sosik zostało

kerii 23:59, 19 wrz 2017

anabuko1 napisał(a)
Piękne wrzosy
I ładne dalie. wyglądają ,że maja duże kwiaty ??
I te jeżówki.Piękne .Ta pierwsza szczególnie mi się podoba.Co to za odmian, może wiesz ??

Ania oczywiście, że nie zapisałam jaka to jeżówka ale prawdopodobnie została nazwa na doniczce więc jest szansa, że mi się uda ją odnaleźć.

Dalie to z tych wysokich mają jakieś 160cm prawie mojego wzrostu są i ogromne kwiaty, wyjątkowo są sztywne i nie bardzo się pokładają choć ja je profilaktycznie podwiązuje, jak chcesz to mogę Ci na jesień podesłać kawałek jak wykopię.
Nikita 01:52, 26 wrz 2017

kerii napisał(a)
Hortensje tak marnie to mi jeszcze nie kwitły

W przyszłym sezonie zastosuj nawóz VILA do rododendronów, hortensji i roślin wrzosowatych firmy YARA - jest rewelacyjny.
kerii 12:20, 01 paź 2017

Nie pisałam nie fociłam bo nie bardzo było co. Ogrodowo jestem tak do tyłu jak chyba jeszcze nigdy. Deszczowa pogoda , choroba teściowej powoduje , że na ogród brak czasu.
Ale mimo to zakupom się nie oparłam choć nie wiedziałam, gdzie i kiedy posadzę to skusiłam się na róże " Chopin" na razie posadziłam w doniczce czeka na nową pergole i przesadzanie na różance( eM zakupił już drewno więc jakiś progres jest jeszcze tylko zrobić i pomalować i róże sadzić można)

Wrzosa, któremu wczoraj zrobiłam miejscówkę na kamiennej i chyba dokupię jeszcze ze dwa krzaczki bo piękny jest Przy okazji sadzenia wrzosa posadziłam jeszcze 4 rozchodniki, własny chów z listków, miały korzonki więc mam nadzieje, że się jeszcze zdążą się przyjąć.

Nie wspomnę już o kolejnych cebulach czosnku, które wczoraj nabyłam, jak bym miało mało tych co już mam ale Schuberta nie miałam i jeszcze jakiś dziwny biały Nigrum i Aflatueński, nawet jeszcze nie oblukałam co ja to kupiłam .

Od kilku dni główkuję jak te moje cebulki posadzić bo tak ni z gruszki ni z pietruszki jakieś 400 się nagle zrobiło
kerii 12:34, 01 paź 2017

Popisałam sobie a teraz trochę pisma obrazkowego. Jesieni już nic chyba nie zatrzyma widać ją wszędzie gołym okiem i po liściach i po kwiatach. Choć róże dzielnie jeszcze bronią się i przypominają letnie miesiące.

Śmieciarka brzoza nabiera kolorków

Jarzębina przyciąga całe stada ptaszków

pod orzechem liście mieszają się z orzechami, czasem można też trafić na psią niespodziankę

kerii 12:37, 01 paź 2017

Borówka i azalia też przybierają jesienne barwy

Radziu2013 12:38, 01 paź 2017

Ooo fakt przypomniałaś mi...trzeba zacząć zbierać orzechy i szyszki...

Dzięki
kerii 12:40, 01 paź 2017