Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Tu ma być ogród :) 09:15, 01 sie 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Wyślę Ci link do strony sprzedawcy.
Wymiary 90x90 cm.

Tego miejsca nie pokazuję, bo ciągle pełni funkcję przechowalnika.

A tu od drugiej strony, to bliziutko tarasu.

No to teraz jakieś ławki by się przydały
Widzisz a ja ławki już mam!!! ... za to paleniska ciągle brak. B wymyśla jakieś spawane ... a mi się podoba coś w tym stylu: https://pl.pinterest.com/pin/353321533257218778/
Moja działka na Dębowym Lesie 09:10, 01 sie 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)
Gratulacje dla córy!!!Czyli dziecko z rodzinnego gniazda wyjeżdża?

Dziękuję,Córcia dwa lata temu wyjechała zaraz po zdaniu matury.Miłąy być wakacje w pracy w Angli.Potem ja odebrałam świadectwo maturalne.Chciałam iść na studia, złozyliśmy papiery,Dostała się.
Ale w Angli została ( pracując cały czas ) 2 lata.W tym roku ponownie zachciało się jej pójść na te swoje wymarzone studia.Ta sama uczelnia.Akademia Szuk Wojennych( bo teraz zmienili nazwę .Znowu złożyliśmy.Ona wróciła do kraju, do domu.Dostała się ponownie.Teraz ma wakacje i jest z nami.Czym nardzo się cieszymy.A od października do Warszawy,To i tak możliwość teraz widzeń będzie większa i częstsza niż przez te 2 lata.Dwa razy w roku po 2, 3 dni.
Fotki cudne.

liliowiec Ed Murray

Ogród na glinie 08:56, 01 sie 2017

Do góry
kolejna porcja pourlopowych chwastów

i już odchwaszczone

zawilce dostały obrzeże, mam nadzieję, że te 20 cm wystarczy by się nie rozłaziły, jeśli nie, chyba się pożegnamy

Moja działka na Dębowym Lesie 08:31, 01 sie 2017

Do góry
Malgosik napisał(a)
ładne te pomarańczowe jeżówki
przydąłyby mi się na ognistą rabatę, bo liliowce kończą kwitnąć
ale zajeżówkuję się na maksa!
mam już kilka kolorów

Oj tak, jeżówki zarażają.
Ja też mam ochotę jeszcze na kilka nowych.
Ale i kilka co kiedyś sadziłam przepadło.Ale znowu nowych się chce,oj chce

Hortensja bukietowa Kyushiu

Anafalis perłowy

Anabellka deszczy położyła się po deszczu, który był w nocy.
]
Ogród Mirelli 08:17, 01 sie 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Kilka razy już wymieniałam letnie rośliny w donicach. Przez obfite opady długo nie wytrzymywały. Zrezygnowałam z pelargonii, surfinii, lobelii, dzwonków i kupiłam dzisiaj stare poczciwe turki. Ich zapach zupełnie mi nie przeszkadza. Deszczową aurę powinny przetrwać bez uszczerbku. Myślę, że ładnie będą się komponowały z przebarwiającą się na pomarańczowo trawą PF

U nas lokalnie zwane są ŚmierdziuchamiMój tata co roku obsadza nimi ogród.
Ogród z rzeźbą 08:16, 01 sie 2017

Do góry
Zana napisał(a)
Dziewczyny, hortensje w ubiegłym roku to była porażka. O, tak wyglądały w 2016, rozpacz:

Co roku ścinam w połowie marca bardzo nisko, ok. 10 cm nad ziemią. To są te tak zwane strong anabelki. W ubiegłym roku dostawały kilka razy nawóz i guzik, nie kwitły, tzn. kwitły ale bardzo ubogo. W tym roku nie dostały żadnego papu, ale za to dostały z nieba dużo wody. I przypuszczam, że to w tym tkwi sukces tych kwiatów w tym roku. W ubiegłym roku było jednak dużo mniej opadów, a mój system nawadniający jest dość prymitywny.

Różnica kolosalna...widać, że opady robią swoje.
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 07:39, 01 sie 2017

Do góry
Tymczasem na folkowej

Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 07:24, 01 sie 2017

Do góry
Nallar napisał(a)
Rodgresja?

Patrząc na inne zdjęcia rodgresji to sa jednak różnice, nie jestem pewna czy to jest ona...

Dodam że jest to roślina wyhodowana z nasiona przypominającego fasole.

Może ktoś jeszcze ma pomysł co to mogłoby być??

Ukojenie 06:54, 01 sie 2017

Do góry
Roza nn dzis

Roza do odgadiecia dzis

Biala jezowka dzis:

I moj pierwszy koktajlowy - po pracy zerwe
Ranczo Szmaragdowa Dolina 06:25, 01 sie 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Tyle hortensji mam z Mojej Bajki

Aż musiałam se zacytowac . Fajnie, że tak ladnie rosną . Oczko daje czadu. Te lilie obłędne .
Bajkowy ogród Weroniki 01:03, 01 sie 2017

Do góry
Irenko wspomnę o Kajtka potomstwie, o najbardziej podobnego potomka jest zazdrosny i obrażalski.

Kwinie parzydło, pachnie biały bez, a on kombinuje jak przeskoczyć przez płot co podpatrzył u mamusi swoich synków.

Przyłapany na gorącym uczynku, w locie, jak odbija się od ziemi, odpycha od ogrodzenia kompostownika by odbył się skok wzwyż i w dal.(kompost jest odsunięty ale to nie przeszkoda dla Kajtka).Nie mam zdjęć maluchów pod ręką, pokażę przy okazji.
Masz rację, trzeba wyluzować. Córka z wnusią wróciły do Kanady, odwiedziliśmy expresowo Wwę, Toruń, Kraków. Potem porządki na wejście Mai, co było 28.07. czyli tydzień za wcześnie lub tydzień za późno w związku z przekwitaniem róż i liliowców. Sytuację ratowały Anabelki, firletki i floksy płomyki. Chciałaby jeszcze nagrać kwitnienie azalii, peoni...

Cóż, ile pracy trzeba włożyć, żeby nie wyglądał las tak, ogrodnicy tacy jak my wiemy. My kochamy rośliny, ład i piękno, za cenę pracy,bólu,wyrzeczeń i zaniedbania siebie.
Ale po co...czasem traci to sens. Może czas pożyć krótko i dobrze bez poprawiania świata, jest tyle miejsc pięknych. Znów Cię posłucham Irenko i dam na luz.Buziaki

Moje drugie i trzecie pokolenie.

I troszeczkę Krakowa by znów się rozstać.
Kaszubski mikrokosmos 00:21, 01 sie 2017

Do góry
"Walczę" ze ścieżką,kamień polny ,łupek,drewno

Ogródek Czarownicy 00:20, 01 sie 2017

Do góry
Ogródek Ewy 00:18, 01 sie 2017

Do góry
Ku mojemu zadowoleniu koziołkowi nie udało się zjeść wszystkiego.

I tym smacznym akcentem życzę dobrej nocki.
W ogródku Iwony 00:15, 01 sie 2017

Do góry
Ivvvona napisał(a)

Czy to wygląda na magnolię?

Bardzo możliwe, bo podobna do tych na zdjęciach. Wejdź tu i otwórz stronę z obrazami https://www.google.pl/search?q=siewka+magnolii&rlz=1C1VFKB_enPL662PL662&oq=siewka+magnolii&aqs=chrome..69i57j0.9912j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Przykro mi, ale nie mogę potwierdzić, bo nigdy nie miałam do czynienia z magnoliami. Ja je tylko oglądałam w czasie kwitnienia.
A w ogóle jeśli to magnolia, to może być ładniejsza od poprzedniej, czasami tak bywa.
Ogródek Czarownicy 00:12, 01 sie 2017

Do góry
Moje radości różowe...Straszne insekta dokuczyły moim różom w tym sezonie.Ręcznie zbierałam mszyce i gąsiennice i latające żrące chrząszcze.Pokrzywowy wywar bardzo pomógł.
Ogródek Czarownicy 00:04, 01 sie 2017

Do góry
i lilia.Fotki brzydkie bo z telefonu...
Lek na całe zło czyli mój ogród 00:03, 01 sie 2017

Do góry
abiko napisał(a)
Ależ piękne rudbekie! niesamowity widok
Ja mam całą jedną hahah chyba ptaki przyniosły i się zakochałam. I kupię więcej różnych

Aldona czy ten irys liuzjanski to ma kolor.. no właśnie jaki? granatowy?

Rudbekię miałam jedną i z niej powstały tak różne.
Ten irys kupiłam jako luizjański, ale teraz mam wątpliwości czy to naprawdę on. Wygląda tak

Ogródek Czarownicy 00:01, 01 sie 2017

Do góry
Róże, jeżówki i makówki u mnie
Ranczo Szmaragdowa Dolina 00:00, 01 sie 2017

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies