Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały
23:13, 08 kwi 2024
Dwie już mam założone w zeszłym roku i czekam na efekty. Teraz mam trzy w trakcie. Do końca jeszcze daleko, bo w kolejce czekają: przedpłocie, zachodnia, poprzeczna z elementem wodnym, poprzeczna ze słupami, piwoniowa, trzcinnikowa z pergolą, narożnik stipowy, narożnik ze ścieżką.
Rabata z elementem wodnym jest jeszcze wielką niewiadomą. W zeszłym roku w czerwcu powstał taki szybki szkic tyłu ogrodu przy okazji wybierania kształtu rabat i rozmieszczania elementów małej architektury (huśtawka finalnie idzie w inne miejsce i doszła rzeźba w połowie rabaty z brzozami).

O ile inne rabaty gdzieś się po mału klarują na forum czy wstępnie w wyobraźni tak nad tą rabatą mam pustkę. Tak samo z tą obok po prawej. Pewna jestem, że ta po lewej ma mieć element wodny, obie muszą mieć w plecach jakąś formę przesłony/żywopłotu by stwarzać wrażenie pokoi ogrodowych i nie ujawniać od razu co tam z tyłu jest. Mam stare zdjęcie, gdzie jeszcze był poplon na rabatach, ale widać na nim wyjście z tarasu i widok na rabatę. Siedząc na kanapach słychać by było szum wody, bo rabata jest oddalona o 5 metrów od domu.