Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród wśród pól i wiatrów 22:08, 30 lip 2017

Do góry
alis napisał(a)
Nadzwyczaj pięknie Jola u Ciebie. To są może te rozchodniki, które od Ciebie dostałam? Bardzo ładnie rosną u mnie i będą nawet kwitły

Dzięki Alicja Tak, na pewno te ode mnie dostałaś, bo innych nie miałam One nie są wymagające i dzielą się bez problemu. Ja też muszę jeszcze moje podzielić, i dosadzić dołem, przed kompostownikiem. Może nawet teraz je podzielę, tylko jak się chłodniej zrobi.

Macham widoczkiem z huśtawki na wschodnią stronę
W oflisowym ogrodzie 22:08, 30 lip 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)
Fajnie, że wypoczęłaś. Bardzo smakowite fotki ogrodowe

Kasiu dzisiaj to dopiero był chillout cały dzień wyglądał mniej więcej tak

Działeczka Asi :) 22:07, 30 lip 2017

Do góry
Bobo w donicy

Rabata rodkowa

Rabata z Bailando

China Girl

Ogród wśród pól i wiatrów 22:05, 30 lip 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
Jestem dzisiaj Jolka. Wczoraj od rana zakupy, szykowanie, miałam gości. Jeżówki w połączeniu z trawami ładnie wyglądają , rabata bardzo mi się podoba. Co do trawnika, to też nawoziliśmy i dawaliśmy środek na chwasty dwuliścienne. Przyznam ,że chodzę nad trawnikiem. Teraz będę do Ciebie zaglądać i będziemy obie chodzić nad nim. U mnie hortensje też kwitną, mam pierwszy rok, zawsze się ich bałam, że trudne, kapryśne,że nie poradzę sobie z nimi.Jeszcze raz uznanie dla rabaty z jeżwókami i i trawami.

gosika67 napisał(a)
Patrzę na Twoją rabatę i mam coraz większą chęć na rozchodniki, w grupie nieźle się prezentują.

U mnie też wczoraj cały dzień zleciał, jak nie wiem co. Wprawdzie gości nie miałam, ale w ogrodzie zawsze "pod górkę". CO do trawnika, no mój właśnie potraktowany "starane", nie skoszony, denerwuje mnie, ale parę dni poczekam. A z hortensjami większych problemów na razie nie widzę, myślę że sobie z nimi spokojnie poradzisz.

Zostawiam rozchodniki w różnych konfiguracjach, żebyś się mogła zastanowić I jeszcze się Mirelki o zdanie zapytaj, bo ona akurat w tym roku rozchodniki wywala.

Działeczka Asi :) 22:04, 30 lip 2017

Do góry
Ciekawostka... malwa zamawiana przez internet biała pełna

Róża Aphrodite

Rabata z Baronesse Już pierwsze obfite kwitnienie mają za sobą

Z ogródka na wsi 22:00, 30 lip 2017

Do góry
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:59, 30 lip 2017

Do góry
Kilka szerszych kadrów

Z ogródka na wsi 21:59, 30 lip 2017

Do góry

Kurczę paprocie po przesadzeniu trochę pordzewiały ale...na wiosnę odbiją ładne

Ogród wśród pól i wiatrów 21:58, 30 lip 2017

Do góry
Luki napisał(a)
Od przybytku głowa nie boli co najwyżej roboty jest za dużo. Nigdy urodzaju w warzywniku nie miałem, więc nie wiem jak to jest. Widoczkami ogrodowymi jak zwykle jestem zachwycony

Hej Luki Może i urodzaju w warzywniku nie miałeś, ale na Twoich bylinówkach szał prawdziwy Widoczki CI zostawiam, jak lubisz Od prawa... do lewa

Od nowa ... na przekór wszystkim 21:57, 30 lip 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

wyczeszczona i zmniejszona o polowe połowe buszu usunęłam i rozplenicowo-rozchodnikową zrobiłam

słuchaj bo Ty zgłębiałaś temat jak placyk zrobić. zrobiłam byś jakiś resume swojej wiedzy? bo chodzi za mną placyck z płyt w szachownice a pomiędzy źwir jak u malkulki i siaki tylko zanim ruszę Żona do roboty to gotowy plan muszę mieć.

Placyk do połowy zrobiony mam. Przekopalam, oczyscilam ubilam. Krawężniki wykopane, oczywiście miałam jakieś niewymiarowe a zabrakło mi kilku sztuk i nie mogę takich dostać. Nawiozlam żółtego piachu i stoję z robotą do wypłaty.

Teraz zastanawiam się jakie płyty, kwadratowe czy prostokątne bo mam w planie takie paleniska jak u Siaki

Pomoc w zaprojektowaniu mojego mini ogrodu 21:57, 30 lip 2017

Do góry
Witam na forum.
Jestem nowa i od razu bardzo proszę o pomoc w zaprojektowaniu zieleni do mojego mini ogródka.
Zależy mi na tym aby rośliny nie były wymagające, niegubiące liści na zimę i najlepiej zimozielone.
Ogródek miniaturka stąd chciałabym większość trawy ale gdzie w rogach, pomiędzy chodnikiem i wjazdem (przed wejściem) oraz gdzieś z tyłu jakieś nasadzenia. Z tyłu sąsiedztwo niezbyt urokliwe, same zielsko niestety Jakoś trzeba to przysłonić, może jakiś płotek dalej tak jak w jednym rogu mamy? Z tyłu działki zostało nam bowiem tylko około 2,5m ziemi do ogrodzenia więc bardzo wąsko.
Może w ten dołek przed domem coś na nóżkach i jakieś kulki zielone?
Co po drugiej stronie chodnika? jakieś kulki będą pasowały?
I coś na tle płota z przodu działki by się przydało ... tylko co?
Ponadto jakie kamienie do tej zieleni (kory nie chcę) pasowałyby do żółtej elewacji mojego domu i do kostki ze zdjęć? Bardzo podoba mi się kora kamienna ale obawiam się, że kolorystycznie niebardzo będzie pasowała (zbyt szara)?
Pomóżcie coś zaprojektować....

Oto plan mojej działki z domem:

Przed domem (kierunek wschodni):

Bok domu (kierunek południowy):

Bok domu (kierunek północny):

Z tylu domu (cześć z tarasem) - zachód:

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 21:55, 30 lip 2017

Do góry
admete napisał(a)

Dziękuję

i kurcze nie mam ich nazwy bo to bylina przywieziona od mamy z działki
ale myślę że ktoś na forum na bank je rozpozna

o te chodzi?

są świetne bo bardzo długo kwitną

Cześć!
Wpadłam w wolną niedzielę zobaczyć jak rozwijasz ogród. Pięknie. Gratuluję bo wiem ile pracy włożyć trzeba żeby efekt był taki .
A to pomarańczowe to słoneczniczek szorstki. Jest też nowa odmiana z nakrapianymi liśćmi . Super roślina . Moja sąsiadka z przeciwka ma cały ogród w kępach słoneczniczka i nic więcej Pozdrawiam.
Z ogródka na wsi 21:54, 30 lip 2017

Do góry

Jeszcze mała werbena wśród traw

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:54, 30 lip 2017

Do góry

Czekam na astry

Ogród wśród pól i wiatrów 21:52, 30 lip 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
Potwierdzam ze u Joli wszystko rośnie jak szalone.
A buraki to juz w ogóle o porzeczkach i jezynach nie wspomnę

No, buraczki ewidentnie już konsumpcyjne Zrobię chyba taką sałatkę z papryką i cebulką.
A z jeżyn spróbuję sok zrobić, jak nie wyjdzie to będzie nalewka na spirytusie

Macham jeżówkowo Kamisia

Działeczka Asi :) 21:51, 30 lip 2017

Do góry
Dopiero na zdjęciu zwróciłam uwagę jak pieknie jest zbudowany kwiat cynii

Jeżówka Pink Bonbon prawie rozwinięta

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:51, 30 lip 2017

Do góry
Ledwo trawnik zaczął nabierać zielonego koloru, a tu ponad 30 stopni ciepła zapowiadają. Znów bidulka wyschnie na przyrośnięte siano.

Z ogródka na wsi 21:51, 30 lip 2017

Do góry

Ten mieczyk czuję że się mu spodoba
Ogród wśród pól i wiatrów 21:48, 30 lip 2017

Do góry
Elinka napisał(a)
No wlasnie nie narzekaj kobieto bo ja w tym roku z warzywniaka to tylko chwasty mam dorodne . Nie wiem gdzie popelnilam blad ale napewno bo poprzednie dwa lata bez szalu ale roslo teraz wyobrazcie sobie buraki jak wzeszly i listki na 10 cm maja tak stoja nic ńie urosly , salata sie nie zwiazala jakies innego koloru liscie ma koperek tez . Cos tam cukinia i fasolka daje rade , masakra . Powiem co zrobilam moze ktos wpadnie na pomysl jesienia zlalam chemia starane obficie bo jak wrocilam z urlopu skrzyp byl polmetrowy.mwiem wiem chemia ale.... Na wiosne dalam wapno i nawoz yara mila przekopalam i po paru dniach zasialam. Wiem wapno jesienia ale ńie pomyslalam . Ziemia wyszla na mierniku kwasna ale chyba wlasńie salata czy cos tam kwasna lubi a i tak nie urosla. Co zrobilam zle. Jola podziel sie tajemnica Twojego sukcesu.

No nie narzekam już Opamiętałam się Eli... u mnie w skrzyniach ziemia jest na pewno dobrej jakości. Na dół daliśmy dużo organicznych resztek, potem przyszedł obornik, próchnica spod starych drzew, kompost. Myślę, że to jest cała tajemnica sukcesu No i podlewałam pokrzywą, w tym roku mniej, w ub więcej. Generalnie do części "jedzeniowej" z chemią nie wchodzę, chociaż wczoraj też pojechałam delikatnie punktowo starane bo przecież koniczyna mi wchodzi dosłownie wszędzie!

A'propos buraczków ... hehe, mówisz liście 10 cm.. U mnie same buraczki ponad 15 cm Koniecznie już się na jakąś sałatkę proszą

Macham buraczkowo
Z ogródka na wsi 21:47, 30 lip 2017

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies