Tak, u mnie opowiadałaś Dobrze, że się wykaraskał
Do tej pory nie wiedziałam co to od czasu do czasu u nas coś skrzeczy...teraz już wiem
Dobra róża, ta Cubana...może mi się jeszcze koncepcja na rabatę zmieni, będę o niej pamiętać. Samoczyszcząca jest??? Dodatkowy plus!
Ciągle nie mam pomysłu na wąską rabatę graniczącą z sąsiadami, mam tam trochę traw, kulki buksikowe, kolumnowe berberysy, irysy, lilie i dosadzam cynie co roku...może przebudować tę rabatę, uporządkować (znowu!!!)...i wtedy róże dosadzić, na stałe żeby było...tylko to wydobywanie cebul lilii mnie skutecznie zniechęca
Znalazłam zdjęcia z ubiegłego roku, ze zjazdu u mnie. To ta długa różanka, w zeszłym roku latem jeszcze z lawendą. Po cięciu wysadziłam.
Dalej jest kolorowo, chodz już coraz mniej liliowo a bardziej hortensjowo, wiele hortensji jeszcze w pąkach.
Tak juz mi brakowało pracy w ogrodzie, że wczoraj w ortezie na nodze, utykając pokosiłam sobie, to tak jak chodzić z balkoniem Mam nadzieje, że nikt mnie nie widział haha, daj tu chłopowi kosiarkę do ręki to zaraz mi coś w niej nie działa, za dużo siłyJeszcze jak nie będzie padac to pojde podkasiarką podkoszę bo już ani obrzeży nie widać. Jeszcze koszenia mi zostało ale to może jutro a reszte to już M zrobi.
Bukszpan nawet jak do zera zetniesz to odrośnie Ja niwaki sąsiadce zrobiłam i wszystko na dolnych częściach trzeba dwa razy w sezonie czyścić bo z łysego odrasta w te pędy
Iza, moja córka ma mała stajnię i szkółkę jeździecką, ale mało z tego pieniędzy, więc dorabia szyjąc różnej wielkości specjalne siatki do karmienia koni. Znasz taki sposób?
Ela z "Ptasiego gaju" pokazywała przesliczne perukowce jakie rosną u niej na osiedlu Mi udało się wziąć odnóżki dwóch gatunków od teściowej Na razie są malusie, ale słyszałam, że szybko rosną, więc czekam cierpliwie Te drugie będę wlaśnie dzisiaj sadzić, w końcu znalazłam na nie miejsce aaa i mam prośbę znacie może ich odmiany? Jak tak to proszę powiedzcie