Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Typografia ogrodu 07:17, 24 lip 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
rozchodniki trzymaja w napięciu

Stanowczo pasują mi te kalafiory!
Ogród Cioci cz. 3 07:06, 24 lip 2017

Do góry
Gosia zobacz, Twój tort jest piękniejszy niż te robione u mnie w miescie na wesela. Pelna profeska Kochana. A ogród za kazdym razem na kolana mnie rzuca . Buziak .
Atacama pod lasem 07:03, 24 lip 2017

Do góry
chagall napisał(a)
Hortensje - już za momencik
Limelight na trójkatnej:

O! Jak tu się już gęsto zrobiło
A lawendy pierwsza klasa!
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 07:00, 24 lip 2017

Do góry
Pawlus napisał(a)
Teraz czas jeżówek.

No tak! Teraz już rozumiem
Przecudne! Utwierdzam się, że między trawami wyglądają szałowo!
Przerwa na kawę... 06:54, 24 lip 2017

Do góry
Róże nadal kwitną. Pozytywna strona posiadania ich w większej ilości. Jedne kończą a drugie zaczynają.
Parfum Flower Circus i Eisvogel

Gartentraume i Eden

Miłego poniedziałku
Ogród bacowej 06:47, 24 lip 2017

Do góry
bacowa napisał(a)
Kto mi powie dlaczego częśc hakone zielenieje ?

Ja Ci powiem, ona nie zielenieje tylko ma kilka kłączy innej, zielonej i wyższej.
Możesz spróbować ją rozdzielić, ja tak zrobiłam
Ogrodowe szaleństwo ... 06:44, 24 lip 2017

Do góry
I dylemat, podpowiedzcie proszę co tam dosadzić. Na tej rabacie najpierw jest mnóstwo tulipanów, potem lilie a za chwilę nic nie będzie. Tawułki zabiorę pewnie w inne miejsce, bo tu raczej nie pasują. Poradźcie, ja nie mam zmysłu do planowania nasadzeń - antytalent

Proszę nie patrzeć na nieskoszoną trawę pełną koniczyny
Wszystkiego po trochu 06:43, 24 lip 2017

Do góry
bacowa napisał(a)
Mirka , a jak wyglądają te powojniki po kwitnieniu ? nie zasychają tak brzydko? czy są zielone do zimy.

Tą przebarwiającą się hortkę widziałam ostatnio u Iwony, śliczny ma kolor.

Szczerze mówiąc nie wiem, nie pamiętam, nie robiłam im zdjęć po przekwitnięciu, mam fotki tej rabaty z września zeszłego roku ale je słabo widać, bo fociłam głównie hortki, natomiast nie rzucają się w oczy żeby były jakieś ususzone .

Wrzucam te zdjęcia może coś Ci to pomoże

wrzesień 2016
Ogrodowe szaleństwo ... 06:40, 24 lip 2017

Do góry
No i oczywiście miałabym zepsuty weekend, gdybym nie kupiła czegoś w sobotę na rynku, a że na wątku u Zoi gorący temat to jeżówki to co tam - kupiłam jedną

Prawda, że piękna?
Ogrodowe szaleństwo ... 06:35, 24 lip 2017

Do góry
Skończyłam wczoraj rabatę z bergeniami, mam nadzieję, że nie będą wyłazić młode bzy, bo zwariuję.

Na koniec obsypałam korą ale fotki nie strzeliłam.
Ukojenie 06:34, 24 lip 2017

Do góry

Bedzie kwitl powojnik Jan Pawel 2

Ogrodowe szaleństwo ... 06:33, 24 lip 2017

Do góry
cd

Gosiu, więcej nie mam. Może wspólnymi siłami uda nam się coś ustalić.
Ogrodowe szaleństwo ... 06:31, 24 lip 2017

Do góry

Gosiu, zdjęcia żurawek, o które prosiłaś

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:10, 24 lip 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:09, 24 lip 2017

Do góry
Teraz jeszcze jedna rzecz którą robiłam ostatnio

z racji tego że rabatka pod bramą zesmutniała , bo leoś nie kwitnie, żurawki też, rozchodniki jakoś tak nie równo coś , postanowiłam dosadzić jeżówki

z tyłu w kąt dałam zwykłą wysoką, z przodu 2 różowe pełne i jedną białą

mam nadzieję że za rok będzie mocno jeżówkowo

Gożdzikowa - wiejski ogród 02:14, 24 lip 2017

Do góry
Ja wiem, że potrzebujesz mysich eksterminatorów, ale ja patrzę na kocie życie troszkę inaczej. One dłużej żyją po sterylizacji i bardziej trzymają się domu, więc są bezpieczniejsze i są zdrowsze. Moje domowe koty, mają kocie drzwiczki i wychodzą kiedy chcą, ale strylizacja sprawiła, że nie oddalają się od domu daleko. Łatwiej o nie zadbać. Dlatego jestem za trzymaniem ręki na pulsie jeśli chodzi o kocią populację.
Ratowałam już kilka kotów, które chodziły po okolicy luzem. Jednej kocicy oczy uratowałam, innego kocura uchroniłam przed zakażeniem, bo coś mu zdarło kawał skóry z boku i paskudnie było. Nawet moja domowa kotka Spinoza śrucinę nosi pod skórą na boku. Była też pogryziona. Jest sterylizowana, ale tęga z niej łowczyni. Kiedyś 5 myszy przyniosła jednego dnia. A ilu tego dnia nie przyniosła... nie wiem Nie tylko dzikie są łowne.

Kwiaty we włosach 01:43, 24 lip 2017

Do góry
a to przypomnijcie mi co to za bylina?

Gosiu to gailardia
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 01:25, 24 lip 2017

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Posadzone 14 mus iść do sąsiada i poprosić go, żebym mogła mu popielić przy płocie

He he ... nie mogę choć pewnie Tobie nie do śmiechu z takim sąsiadem

Ładne zmiany, ogród nabiera kształtu.
Mój mały zakątek :D 01:09, 24 lip 2017

Do góry
mateuszmichn napisał(a)

Świetne te poduchy, można z bliska ?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 01:09, 24 lip 2017

Do góry
Witam,

Zaczęłam obsadzać skarpę znajdującą się na zachodniej i południowej części. Skarpa ma od zachodu 10 m i od południa też, tyle tylko, że oddzielona jest w połowie schodami.
Zaczęlam nasadzenia ale utknęłam w pewnym pkt i nie wiem co dalej.

Na początku skarpy od zachodu wsadziłam świerka białego Rainbow end, pod nim jałowciec płożący Golden Carpet 6 sztuk, potem kosodrzewinę Pumilo (wlasnie jaki odstep od niej zachować) na górze od tarasu trawy Miskanty 3 szt w równej linii a pod nimi nazakładkę 3 jałowce pospolite Gold Cone, dalej narazie jest luka a przy narożniku posadziłam dwie brzozy Youngi planuje jeszcze 3 od zachodu tak , żeby osłonić narożnik.

Dochodzimy zatem do strony południowej na ktorej od schodów posadziłam wrzosy (jeszcze nie skończyłam) i kosodrzewinę.

Do posadzenia zostaje mi jeszcze wierzba hakuro na pniu, 3 berberysy Red Pillar, 3 rozplenice japońskie Herbstzauber, dwie kosodrzewiny Pumilo, wrzosy, śliwa wiśniowa Nigra i hortensja Vanilie Fraise. Te rosliny mam juz zakupione.

Jeszcze bardzo podobami sie rozyjska szałwia i lawenda.

Nie wiem co mam posadzić dalej naskarpie od zachodu pomiedzy brzozą, miskantem i jałowcem gold Cone oraz od południa po drugiej czesci schodów, myslałam, żeby również posadzić tam wrzosy, tak jak po drugiej stronie i czy wg Was wierzba Hakuro na pniu moglaby rosnac wsrod nich? Nie wiem równiez czy mam obsadzac brzozy jeszcze czymś od dołu...

Chcialabym również na skarpie u dołu puścić jakąś obwodke.

od zachodu

Od południa wsadziłam wlasnie te brzozy (tylko zwiększe dystans pomiedzy nimi do2 m i dosadze jeszcze jedna od zacho) kosodrzewinę i wrzosy(jeszcze nie skończyłam nasadzeniem bo komary za bardzo gryzły

Po drugiesj stronie od schodów też zamierzam wsadzic jeszcze wrzosy i wierzbe hakuro.

Tak wyglada ta skarpa, tyle tylko że na zdjęciu jest jeszcze nie poszerzona do 2 m
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies