Sylwio, po łuku wspina się powojnik "Polisch Spiryt i jeszcze dokupiłam i posadziłam tam powojnika pachnącego bordowego z grupy Viticella, ale w tej chwili nazwy nie pamiętam, musiałabym poszukać metkę (jak zachowałam).
Agatko, w szkółkach są dostępne, tylko trzeba na nie "trafić". Tej perowskii mam sporo, bo nawet dokupowałam w tym roku, bardzo ją lubię.
Kasiu, masz, choć jeszcze malutką, ale w przyszłym roku powinna już zakwitnąć.
Sebek, ja też jestem zakochana w Miłce, bo to piękna trawa, szczególnie o tej porze roku, a w deszczu jest jeszcze piękniejsza.
Ewo, masz rację, ta rabata celowo jest "wolna" od różów i bordo. Jasne kolory dają limonkowe funkie, perowskie, lawenda, limonkowe cisy cięte w kulę, miskanty "morning light" i srebrna trzmielina. Ta rabata miała być z założenia spokojna, delikatna, jasna, zwiewna i mam nadzieję, że taka wyszła. Jako tło rośnie żywopłot z ligustru.
Miro, to nieprawda z tym dołem, gdy chodzi o "Miłkę Eragrostis Spectabilis", bo taką właśnie odmianę mam i to jej powinnaś poszukać, bo jest niska. Jest jeszcze inna miłka, dużo wyższa i większa: "Eragrostis Trichodes" - może to tę odmianę spotkałaś u Tomka? Ja jestem zakochana w Miłce Spectabilis, w słońcu jest śliczna, ale w deszczu jest...nieziemska. Wkleję za chwilę kilka jej deszczowych fotek.