Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 09:40, 22 lip 2017

Do góry
Milka napisał(a)

Irenko - to ten grzyb cylindrocladium buxicola. Jakbyś rozmawiała z Danusią to Ci wszystko o nim powie, bo pewnie doktorat z tego robiła

Są dwa wyjścia - wykopujesz, wsadzasz do donicy, przycinasz, lejesz chemię raz w tygodniu i czekasz aż odrośnie.
Drugie wyjście to przycinasz, sprzątasz co do listka i też lejesz chemię. Jednak tutaj masz ryzyko, że choroba przeniesie się na wszystkie. A przy deszczu to mogą byc dwa dni i cała rabata będzie w grzybie...

U mnie też bukszpany na to chore i... powoli się ratujemy Ale to trwa.

Prewencyjnie poleć chemią (topsin i signum na zmianę) i te zdrowe. Jeśli ktoś prowadzi ogród w sposób ekologiczny to sorry, ale cudowne gnojówki i wywary nic tu nie dają, próbowałem
Księżycowy... 09:29, 22 lip 2017

Do góry
Kasia73 napisał(a)
Moje truskawki w tym roku bardzo słabo owocowały.
Aga mam dużo rozchodnika kwitnie na różowo chcesz?

Rozchodnik w motylarni zawsze się przyda Zaczęło się

Ogród w Cichym Dworku 09:19, 22 lip 2017

Do góry
Mało czasu ale postaram się nadrobić i pozaglądać do Waszych ogrodów a na razie to wyskakuje do ogrodu

Pszczelarnia 09:16, 22 lip 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Dzielżany.

Ostróżki są ciężkie, wysokie, oblepione kwiatami a puste w środku i się łamią od deszczu zwłaszcza.

Ładny jest ten liliowiec i pachnie.

Wow staję siwy zbieraczem cytrynowych liliowców. Czy będę mogła się wymienić z Tobą. Też mam cytrynowego. Tylko w realu możnaby dostrzec różnice. Nie spieszy mi się.
Moja działka na Dębowym Lesie 09:15, 22 lip 2017

Do góry
U mnie wczorajszy cały dzień był upał.A na wieczór burza.Wiało. uuuuu i to jak Popadało, lało. I podlało wszystko.
No dobry dzień

Przywrotnik- ścinacie jemu kwiaty, jak przekwitnie ??

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:03, 22 lip 2017

Do góry
Piękne widoki pokazujesz... Pięknie komponujesz bukiety na rabatach. U nas własnie zakwitł ten kwiat, nad którym zachwycaliśmy się u Ciebie w zeszłym roku i który dostaliśmy w tym roku od Ciebie. Mówiłaś już milion razy, ale przypomnij nazwę proszę i trawki również. Pamięć dobra lecz ulotna...

Od nowa ... na przekór wszystkim 08:54, 22 lip 2017

Do góry
iwka napisał(a)
rozchodniki, takie lubię najbardziej

Iwko, dawno u Ciebie nie byłam. Teraz jestem i podziwiam rozchodniki. Lubię je. W grupie wyglądaja rewelacyjnie. zgapię pomysł, by podsadzić je żurawkami
Moja działka na Dębowym Lesie 08:46, 22 lip 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ania fotki cudne Dziwaczna lilia ciekawa, czy ona się rozwinie jeszcze? ....pewnie nie wiesz, zobaczymy jeśli pokażesz
Przychodzę z pytaniem mój clematis Jan Paweł II w tamtym roku prawie biały potem uwiąd , a w tym roku kwitnie na blady , ale róż... O co biega nie kamanWiesz może jaki powód?

Nie mam pojęcia jak ta lilia się będzie rozwijać.Kupiłam ją jako Boogie Woogie.Ale oczywiście nią nie jest,Pomyłka.Ale owszem pokażę ją jeszcze.
Mó clematis JP II w tym roku tylko kilka pączków ma.A tak zawsze obficie też kwitł.Nie wiem czemu taki w tym roku skąpy.Pamiętam w pierwszym roku też mi zakwitł różowym kwiatkiem,Ale potem rosły i bielały.
Ale niestety nie wiem czemu tak twój się zachowuje.

Pysznogłówki.Mam 3 kolorki

Ogród z łezką II 07:36, 22 lip 2017

Do góry
Wczoraj pocięłam wszystkie lilie azjatyckie i trochę pachnidełek...3 wiadra tego było. Lilie się kończą u mnie, za dwa tygodnie nie będzie już po nich śladu. Róż było mnie do cięcia, szykują się znowu do kwitnienia, przynajmniej tych mniej.
Mega Pearl i zwykły Phantom zaczynają

Młodziutki Phantom na pniu w pełni, wczoraj dostał grubszy patyk na podpórkę

trawy w donicach zaczynają kwitnąć

i wreszcie mam kolor na rodkowej, jeżówki i rozwar robią dobrą robotę

Natomiast jeżówki niedawno przywiezione przez Łukasza, które różowe miały być są pomarańczowe!!! Słyszysz Luki??? Pomarańczowe! Do przesadzenia wiosną będą, dobrze, że mam salonową
Tu ma być ogród :) 07:13, 22 lip 2017
Do góry
lindsay80 napisał(a)

Upał zelżał, zmykam coś posadzić.

udana wyprawa
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 07:03, 22 lip 2017

Do góry

tak wyglada
Ogród w remoncie 06:52, 22 lip 2017

Do góry
Przy okazji cyknęłam też tę moją nieszczęsną magnolię do przesadzenia

Czy nie jest piękna? W tym roku dodatkowo jeszcze bardzo ruszyła jakby dawała mi znak żeby jej czasem nie wywalać Serce mnie boli na myśl o niej . Bo jak ja mam ją przesadzić? I gdzie?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 06:48, 22 lip 2017
Do góry
ren133 napisał(a)
I jeszcze obiecałam makusi zdjęcia tworzących się kulek cisowych
Kulki formuję od maja z zapolickich cisów ... większość z1 sadzonki może 2sztuki z dwóch. Obecnie szału nie ma ale za rok, dwabędą, mam nadzieję, pełnymi kulkami

Mam nadzieję, że zachęciłam a nie zniechęciłam do zabawy w tworzenie cisowych kulek

tez sobie kupiłam kilka cisów w roznorakich odmianach i walcze z tym samym .....liczę że za dwa sezony cos kulkopodnego juz u siebie zobaczę

twoje kulkowisko bukszpanowe .... cud miód orzeszki
Ogród w remoncie 06:38, 22 lip 2017

Do góry
Poszerzyłam troszkę tę część tak żeby Inversa nie był zupełnie przy brzegu

A tu te moje kamulce. Myślicię że mogą być ?

Sezon 2017 u Hanusi 06:34, 22 lip 2017

Do góry
Kasiu, życzę udanych zbiorów! Ja na kanie nie mam miejscówki. niestety. A też je lubię! Zwłaszcza suszone, Pyszne do wszelkich sosów.
Miłego dnia!

Madżenie ogrodnika sezon 2017 04:38, 22 lip 2017

Do góry
Wracam już do domu, koczuje na lotnisku w oczekiwaniu na samolot przesiadkowy
Cięższa i pełna wrażeń przesyłam widoczki z wzgórz herbacianych
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 01:03, 22 lip 2017

Do góry
Witam serdecznie
Od jakiegoś czasu poczytuję forum by zaczerpnąć wiedzy na temat roślin jak i podpatrzeć Wasze pomysły na rabaty, ogrody
Wielu specjalistów udziela się tu na forum więc chciałam się poradzić jak najlepiej zaplanować część ogrodu, jakie rośliny wybrać aby tworzyły spójną ą całość troszkę już sama zaczęłam coś wsadzać ale nie wiem czy dobrze, w razie co będziemy przesadzać

Zwracam się z prośbą o podpowiedzi jak zaprojektować część ogrodu przy ogrodzeniu

Oto rośliny, które już wsadziłam

A takie dwie rabatki mamy od frontu domku

Myślałam napewno o miskantach i hortensjach ale sama nie wiem jak to najlepiej rozplanować

Z góry dziękuję za jakieś podpowiedzi i pozdrawiam serdecznie
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 00:25, 22 lip 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Teraz nie bardzo mogę dokladnie okreslic wysokości ale na pewno mniej niż 3m, wydaje mi się, że 2m to maks. Jutro spr dokładnie.

Zdjęcie obrazuje skarpe przed poszerzeniem bo teraz ma 2 m. Planuję posadzić je tak na rogu tej skarpy tylko nie wiem w jakiej odległości od tarasu własnie.

Trudno powiedzieć bo nie ma zdjęcia. Zależy też od wysokości pnia, czy wysoko szczepiona na 3 m czy niżej. Pokaż jakieś zdjęcie, gdzie chcesz to posadzić. Ułatw zadanie.
Z Pszenicznej ... 00:24, 22 lip 2017

Do góry
Agata, moje curry, sadzonka ma trzeci sezon ( a piszą że jest jednoroczna). Z tym zimowaniem to loteria, wcześniej kupowałam co roku , a ta jakimś cudem przezimowała.Dobrze przyrasta, z małej doniczki taki krzaczek w ciągu sezonu urośnie. Wszystkie zioła mam zgrupowane w dwóch donicach przy tarasie żebym nie musiała daleko biegać .Wiadomo że zioła kochają słońce i też taką wystawę południową mają.

Edit : nie kupuje sadzonek w marketach tylko na tagach ogr. albo na rynku.
Małymi kroczkami do celu... 23:40, 21 lip 2017

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Wiatr trochę się uspokoił, malutka zasnęła, więc wstawiam resztę zdjęć. Tak na dzień dzisiejszy wygląda u mnie sesleria jesienna, lubię ją, ładnie komponuję się z szałwią.

Zakupy super, jak dawno już ja nic nie kupiłamMus to poprawić

U Ciebie w każdym zakątku ślicznie, ale najbardziej spodobało mi się to zestawienie Mam oko na seslerię jesienną od jakiegoś czasu, planuję ją na różance.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies