Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:35, 22 lip 2013

Do góry
malkul napisał(a)
a to dziwne wszędzie piszą żę nie pokładają ja je mam w projekcie i dumam już jakiś czas cza linki czy one ale chyba szala chyli się na Incrediball

Albo mnie sklep internetowy nabił w butelkę......
....albo mają za mokro.....
.....albo źle przycięłam.....wątpię bo limki i magical moonlight sztywne jak tyczki bambusowe!!! Ale im wybaczam bo głowy mają wielkie, więc w przyszłym roku dostaną podpory. Incrediball na stronach angielskojęzycznych to zmodyfikowana odmiana anabell...ale być możne mutacja nie do końca udana.....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:32, 22 lip 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)
Ja juz nie mam wody,jezeli w ciagu tygodnia nie spadnie deszcz to i ogrodu nie bede miala

Buuuuuu Kurcze a tu fala upałów ma nadejść....
A nie masz studni ani zbiornika do zebrania deszczówki???? U mnie i bez deszczów ogród wytrzymałby ze dwa tygodnie...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:29, 22 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Nie ruch, tylko komus udało się wkleić foty 4000x3000 razy 4 przez zewn. hosting, ale jakim cudem? mnie to szachownica przed oczami sie ukazałaa jak otworzyłam posta Ale juz zmoderowane. Admin zadziałał.

Danusiu ależ psotnik !!!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:28, 22 lip 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Nie wiedziałam ,że do słynnego pojemniczki ms można też walnąć Florowit .. Dzięki Madzen

Wszystko można dać, byleby nie zrobić zbyt mocnego stężenia ale skoro 7 łyżek MS ... to inne trudno przedawkować
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:27, 22 lip 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
[img
Madżen nie wiedziała, że ma takiego wyjątkowego liliowca
a te róże....cudo!

[
a to osobna bajka....powojniki i budleje, motyle są tu stadami, naprawdę
uwielbiam ten zakątek Marzenki, ale nie tylko ten

Irenko dziękuję, ze spojrzałaś innymi oczami na mój ogród. Jakże piekne robisz zdjęcia.
Hortensję variegata spróbujemy rozmnożyć, wiosną poucinam patyczki a Ty mnożysz

Mam nadzieję, że moje hortensje Cię zainspirowały. Widziałam, ze Zigi już te niebieskie widział na swojej rabacie
A ja będę kopiować Twoją kostrzewę i czyściec
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:23, 22 lip 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Madżen ... i Adamie ... bo to Wasz ogród choć Madżen lansujemy ))) ... ...

dziękujemy za wspaniałe popołudnie ... i hmmm wieczór prawie ))) w sobotę ... ...

i za ten spacer niedzielny ... botanik piękny ale z taką przewodniczką to było i pięknie i frajda ...

ogród ...

yhm ... to ogród obfitości ale i szczęściarz bo zaopiekowany jest ... wow tak jest zaopiekowany ... roślinki prężą siem dumnie przed pańcią ... rzadko która pozwoli sobie na ciut niesubordynacji )) ...

a Tytus ... energia w najpiękniejszej maści (a podobno był zmęczony )) ) ...

aućk no na to wielkie ... wielkie dziekuję mam teraz tylko sekundę ... ... wrócę późnym popołudniem )) ..

wielkie dziekuję i buźka ...

ale się cieszę, ze zobaczyłam ten ogród na własne oczy ... i że Cię miałam na tyyyle czasu ... ehhhhhhhhhhh

Iza ah jak było przyjemnie Tylko dlaczego poniedziałek był tak trudny????
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:22, 22 lip 2013

Do góry
jolusia napisał(a)
Ale się zachłysnęłam ...piękne rabatki, cudne fotki ...a i wiadomości cała masa... lawendowy temat bardzo pouczający, a i innych wiadomości sporo się dowiedziałam czytając Twój ciekawy wątek...

Pozdrawiam Jola

Witaj Jolusiu i zapraszam częściej
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:06, 22 lip 2013

Do góry
Odpowiadam na pytania:
Tess - nie znam nazwy żadnego z liliwoców... wszystkie sadzone i kupowane w czasach przedogrodowiskowych czyli przed styczniem 2012
Ania MOnte - róża jak liliwoce.... okrywowa NN, Ania DS próbowała zidentyfikowac ale również nie była pewna...
Kalamandyna - odpisałam już ale powtórzę, trawnik zakładaj od połowy września, w przeciwnym razie zaorasz się na śmierć walcząc o jego przetrwanie w upałach

Aniu Art- moich stip nie okrywałam, standardowo rabat grubo wysypana korą na ok 5 -10 cm. Wiosną obcięłam na wysokości 3-4 cm i ładnie odrosły. teraz sa za wielkie... bukszapnów nie widać...

Malkul - pokałdają się te horti mimo że miały być sztywne. W przyszłym roku dam im wzmocnienie ...ale traz za późno...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:53, 22 lip 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Pieknie Marzenko, jak zwykle. U mnie susza, a nie mam kropelkowego podlewania, jedynie "konewkowe' lub "wężowe". Też lubię pastelowe niebieskości latem. Pozdrawiam

Aga Ty wiesz jaki rachunek dostałam za wodę za poprzednie 2 miesiące... a nie włączałam kropelkowego.....

Ale przynajmniej mam czas posiedzieć na kanapie i polewam tylko kwiaty w donicach i bambusy. Polecam wszystkim nawadnianie.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:51, 22 lip 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
Marzenko zdjęcia z Twojego ogrodu są przecudowne

Co robisz jak liliowce przekwitną ,obcina się czy nie ?

Generalnie długo kwitną, potem wycinasz całą łodygę a liście zostają do jesieni, kiedy wybarwiają się na żółto (tez zdobią ogród) a potem od mrozów zanikają...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:50, 22 lip 2013

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...pięknie Madżen...
...zazdraszczam kropelkowego...uff...ale trochę ruchu też nie zaszkodzi...

...czy w takim pięknym ogrodzie też są komary? czy tylko w mojej chwaszczarni ?? nic na nie nie działa....

Żrą niemiłosiernie.... troszkę pomagają świece antykomarowe... pod warunkiem, ze się nie ruszasz
I olejek waniliowy do ciasta na ok 15 min wtedy można przycinać....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:49, 22 lip 2013

Do góry
Ogród botaniczny cd

Moje ulubione miejsce w OB

Zdjęcie rozwodowe?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:47, 22 lip 2013

Do góry
Klasztorny ogród w donicach

i "boskie" pelargonie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:46, 22 lip 2013

Do góry
I wczorajsze reminiscencje

Ostrów Tumski

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:43, 22 lip 2013

Do góry

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:43, 22 lip 2013

Do góry
Wczorajsze motyle i budleje

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:41, 22 lip 2013

Do góry
Lawenda wreszcie kwitnie....

Budleja i perwoskia też....
Lubię gdy mój ogród nabiera niebieskiej barwy latem
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:40, 22 lip 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Rozplenicę nie.... Jakiś miskant by sie przydał ale czy ja wiem czy taki z cienkimi źdźbłami??? Może lepiej jakiś "cięższy"?

Jednego grosse fontaine mam nawet gdzieś upchniętego ale za wysoki... problem polega na tym, ze za duży znów zdominuje rabatę...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:39, 22 lip 2013

Do góry
Horti incrediball które są na avatarku wiecznie są otaczane bajzlem.... a mają mnie witać po powrocie z pracy.... Ktoś się pytał jakie są po przekwitnięciu... napisałam brązowe bo w ubiegłym roku mocno padało... i zapomniałam, ze wybarwiają sie pięknie na limonkowy kolor...

Zawsze mi tam jakieś śmieci i niepotrzebne sprzęty się pojawiają... chyba krasnoludki je podrzucają???

Pokatuję was hortensjami ogrodowymi. Dzięki wizycie w ogrodzie botanicznym wiem, ze dosadzę host po lewej stronie

i moją Passion you &me, po rozmowie dyscyplinującej zabrała się za przybieraniu rozmiarów

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:35, 22 lip 2013

Do góry
Wieczorkiem było obserwowanie z kanap podlewania trawnika linie kroplujące do tej pory kapią....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies