Wszystko zależy od tego jaka jest rabata na której będziesz sadzić i co chcesz uzyskać? Tak normalnie to co dwa trzy metry możesz sadzić, ale jak jest mus to sadzi się gęściej, ja posadziłam co półtora metra teraz w trawniku w ogrodzie z lustrem.
Danusiu! Dziękuje za przesyłkę, dotarła wczoraj i od razu zaczęła pracować pozdrawiam
Danusiu, czy mogę pozaśmiecać Ci wątek? Mam mały dylemat .... na połowie skarpy(prawa strona) posadziłam świeki litle gem w czterech rzędach po pięć w każdym. Chcę je podsadzić tojeścią rozesłaną żeby się ładnie kontrastowało. Została mi do obsadzenia druga część skarpy i nie wiem co tam wsadzić żeby ta tojeść ładnie grała. Myślałam o berberyskach miniaturowych tych żółtych które na jesień przebarwiają się na pomarańczowo, ale wtedy ta tojeść będzie niewidoczna .... Co by dobrze wyglądało na skarpie podsadzone tojeścią??? Pomożesz Danusiu?
Danusiu, mam duży dylemat... Jaką powinnam zachować minimalną odległość między brzozami Doorenbos? Chcę je posadzić w linii prostej, trzy.
To mój pierwszy post więc witam wszystkich serdecznie. 4 tygodnie temu firma położyła mi trawnik z rolki. Na początku wszystko było ok, trawa ładna, gęsta, zielona, korzonki pod darnią białe, rolki zwarte jak dywan, nic się nie strzępiło czy kruszyło trzymając za róg. Trawa od początku jest podlewana codziennie ok 4 nad ranem, jedna sekcja podlewa ok 20min. Od paru dni zauważyłem, że w niektórych miejscach zaczyna żółknąć i usychać. Trawnika nie nawoziłem bo firma powiedziała, że był sporo nawożony na plantacji i na razie nie trzeba. Może ktoś coś poradzi? Pozdrawiam.