Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

jola54 16:04, 07 paź 2014

Danusiu! Dziękuje za przesyłkę, dotarła wczoraj i od razu zaczęła pracować pozdrawiam
Gardenarium 20:04, 07 paź 2014

Jagodaa napisał(a)
Danusiu, mam duży dylemat... Jaką powinnam zachować minimalną odległość między brzozami Doorenbos? Chcę je posadzić w linii prostej, trzy.

Wszystko zależy od tego jaka jest rabata na której będziesz sadzić i co chcesz uzyskać? Tak normalnie to co dwa trzy metry możesz sadzić, ale jak jest mus to sadzi się gęściej, ja posadziłam co półtora metra teraz w trawniku w ogrodzie z lustrem.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 20:05, 07 paź 2014

ASUULEK napisał(a)
Danusiu, czy mogę pozaśmiecać Ci wątek? Mam mały dylemat .... na połowie skarpy(prawa strona) posadziłam świeki litle gem w czterech rzędach po pięć w każdym. Chcę je podsadzić tojeścią rozesłaną żeby się ładnie kontrastowało. Została mi do obsadzenia druga część skarpy i nie wiem co tam wsadzić żeby ta tojeść ładnie grała. Myślałam o berberyskach miniaturowych tych żółtych które na jesień przebarwiają się na pomarańczowo, ale wtedy ta tojeść będzie niewidoczna .... Co by dobrze wyglądało na skarpie podsadzone tojeścią???
Pomożesz Danusiu?

Ja bym posadziła berberysy Red Carpet.

Zdjęcia

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 20:06, 07 paź 2014

jola54 napisał(a)
Danusiu! Dziękuje za przesyłkę, dotarła wczoraj i od razu zaczęła pracować pozdrawiam

No to fajnie

Instagram Ogrodowiska
jola54 20:08, 07 paź 2014

W wolnym czasie zajrzyj na mój wątek to zobaczysz jak pracowała przesyłka
Jagodaa 20:08, 07 paź 2014

Gardenarium napisał(a)

Wszystko zależy od tego jaka jest rabata na której będziesz sadzić i co chcesz uzyskać? Tak normalnie to co dwa trzy metry możesz sadzić, ale jak jest mus to sadzi się gęściej, ja posadziłam co półtora metra teraz w trawniku w ogrodzie z lustrem.

Już mi raźniej, bo ok 2m wygospodaruję. Dziękuję bardzo!
Madzenka 20:29, 07 paź 2014

Buuu dlaczego moje ambrowce wciąż zielone??? Może lodem je oblożyć aby czerowne sie zrobiły??
Gardenarium 20:35, 07 paź 2014

Marzenko, za ciepło u ciebie, widać mroziku jeszcze nie było. Musi coś przymrozić żeby kolory się pokazały.

A Tutaj rózne hipotezy., dlaczego liście się przebarwiają?

Instagram Ogrodowiska
Iwk4 20:45, 07 paź 2014

A już chciałam szukać Danusi po innych wątkach. Znalazła się.
Pozdrawiam Danusiu pięknie. Fotki tym nowym aparatem takie wyraziste, każdy szczegół widać
malgocha1960 22:13, 07 paź 2014

Danusiu,nie wiem czy w dobrym wątku,ale zapytam - kupiłam dzisiaj rozplenicę red buttons i nie mogę nigdzie wyczytać czy ona zimuje w gruncie w naszych warunkach.Mam już rubrum do przechowania,bo kupiłam nie wiedząc,ze ona nie wytrzymuje naszych zim i pewnie nacięłam się na następny taki gatunek.