Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Małej Mi 2017 17:22, 01 wrz 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

o matko ale zazdroszcze

Ja też.. ale nawet już nie próbuję się obrobić.. ogród czek na jesień..a ja na zimę (jedne obowiązki odpadną). Jeszcze nigdy nie czekałam z utęsknieniem na zimę.. basen się opróżnia.. byłam w nim 2 razy.. raz kurtuazyjnie, a raz z wnukami... więcej go porządkowałam niż korzystałam.. Wiedziałam, że tak będzie, ale że wnuki z niego nie skorzystają to nie wiedziałam.....

Oj miałam już uciekać.

Ruda.. w zasadzie już nasza..

To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:21, 01 wrz 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
ten twój rozchodnik jest cuuuuuudnnnnyyyyy

Kamilko, lubię wszystkie rozchodniki, ale ten rzeczywiście efektownie prezentuje się na rabacie.
Choć tym zwykłym też niczego nie brakuje.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:18, 01 wrz 2017

Do góry
O tej porze roku moja ulubioną jest rabata zachodnia. Tworzy ramę ogrodu. To na nią najczęściej patrzę z okna.

Ogród Małej Mi 2017 17:17, 01 wrz 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Dzisiaj wyślę, obrobiłam się
Buziol

Kindzia... co masz mi wysłać??? Nie pamiętam.... mózg mi paruje od nadmiaru informacji... nie ogarniam już niczego.. przypomnij.. na sama myśl, że muszę myśleć robi mi się słabo..

Działka prawie w Borach Tucholskich 17:16, 01 wrz 2017

Do góry

Ogród Małej Mi 2017 17:13, 01 wrz 2017

Do góry
eda napisał(a)
haa haa zatrzymania nikt jeszcze nie chce
Szałwia daje czadu róże chyba wszędzie słabsze przez pogodę ..

Opuchlaki
Susza całe lato - dziś przyszedł rachunek za wodę.. i nie podlewałam ani razu rabat!! Tylko cześć trawnika i szklarnia.. uzupełnianie wody w oczku.. mycie filtrów... ogród jednak kosztuje dużó Za dużo
Czarna plamistość
Brak ogrodnika

I jak maja być ładne??

Przepraszam gości ale muszę uciekać. Czytam wszytko... jeszcze sprawdzę czy jakiś konkret pytań nie było..

Kwiaty we włosach 17:12, 01 wrz 2017

Do góry
róże skąpane w deszczu

To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:12, 01 wrz 2017

Do góry
Do tej pory sądziłam, że ogród przed ślimakami chroni żużel na drodze i grys przed domem. Myliłam się. Nic im nie stoi na przeszkodzie.
Jagoda kamczacka może już wchodzić w okres spoczynku. Ona owocuje już w maju, więc i spać chodzi wcześniej.
Marchewki nie należy podlewać. Szukając wilgoci wydłuża się. Lubi też bogatą glebę.
U mnie dzisiaj barowy dzień. Pada od rana. Niezbyt gwałtownie. Woda ma szansę wnikać w glebę.
A w ogrodzie coraz bardziej jesiennie. Tak sobie pomyślałam, że mam chyba wiosenno-jesienny ogród. W tych porach roku podoba mi się najbardziej.

Miskanty na rondzie już zdecydowanie weszły w jesienną odsłonę. Polinka zidentyfikowała je jako Grazielle.

Ogród Małej Mi 2017 17:09, 01 wrz 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
ale ladnie sie przebarwia u mnie jeszcze nic na drzewach, tylko liscie z brzozy leca...

Tego klona nie idzie przeoczyć. w oczy razi.. u sąsiadki widzę że berberysy już łapią ognisty kolor..

Jak hortki.. też kolory ogniste łapią.

Kwiaty we włosach 17:07, 01 wrz 2017

Do góry
Wrzesień zaczął się u nas deszczowo

trawka i conica

nowe jeżówki na modernizowanej rabacie, z tyłu trawy

nowy kwiatek zawsze zapominam jak się nazywa, ten jednokolorowy, tamtego już miałam, coś na g... ,z tyłu jakieś zielone liście, nie wiem co to

nowa lilia z ODR, jest jeszcze kilka sztuk , które będą kwitnąć

Ogród Małej Mi 2017 17:06, 01 wrz 2017

Do góry
eda napisał(a)

dzięki bardzo to dre wiosną trzymaj się damy radę ze wszystkim w swoim czasie będzie oki zobaczysz kiedyś będzie czas przecież wolniej leciał buziaki

Napiszę więcej.. kiedyś czas się wogle zatrzyma...

Z dwojga złego wolę ten lecący na złamanie karku..

Szałwia ładnie powtarza.... w odróżnieniu od róż..

Ranczo Szmaragdowa Dolina 17:03, 01 wrz 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

A ta pięknotka to jakaś pnąca czy co? Podpory jej potrzeba
Kwiaty we włosach 16:59, 01 wrz 2017

Do góry
Patrycja mam budleje też mniejsze, przy altanie mam miniaturową

tu są dwie: biała i fioletowe, one są dość duże

tutaj następna, roczna, może też być większa

ta jest miniaturowa

ta sama miniaturowa - inne ujęcie

Ogród Małej Mi 2017 16:56, 01 wrz 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Najlepiej wiosną.. mój też sie drze, że mu wszystko atakuje trawnik.. i nawet obiecał poszerzyć wszystkie rabaty, ale pod jednym warunkiem.. że co najmniej pół metra będzie wolnego pasa..

No i ten warunek mi nie pasuje

Obrazków koniec.. uciekam.. buziaki dla wszystkich zaglądających .. tak swoją drogą to mam kiepski dzień.. w myśl zasady że jednego nieszczęścia to zawsze za mało.. forum pozwala uciec myślami od rzeczy nieprzyjemnych.. bo natchnienia do niczego dziś nie mam.. Wracam do pracy, bo dzień mi się przebimbał na szkółkę, ogród i dentystę.. na załatwianie spraw zaległych a pilnych.. wstałam o 6 .... i mam wrażenie że dopiero wstałam.. a to dzień zleciał..

Podobny był, ale nie mam więcej.. ale podobny czy nie.. mi sie podoba

dzięki bardzo to dre wiosną trzymaj się damy radę ze wszystkim w swoim czasie będzie oki zobaczysz kiedyś będzie czas przecież wolniej leciał buziaki
Ranczo Edy 16:50, 01 wrz 2017

Do góry
Radziu2013 napisał(a)

Gosia, a co to za kwiatek?

Ta rabata z miskantem i rozchodnikami bardzo mi si podoba Tam dalej to jest mostek?

Radku to te frezyjki ogrodowe -Krokosomia lucifer sadzę małe cebulki wiosną i trzeba wykopywać mało mi wyszło w tym roku ...

a to co widzisz to chodnik do domu taki bylejaki betonowy i poręcz dreweniana przy warzywniaku

Lawendowy zawrót głowy 16:49, 01 wrz 2017

Do góry
Luki napisał(a)

Pięknie i przemyślana kazda rabata. Perfekcja na kazdym kroku Pozdrawiam
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 16:41, 01 wrz 2017

Do góry
Pewnie przewertuję cały ten wątek ale też zapytam. Co to za choroba. Liście sceną od końców. Widać chorobę na dole krzaka górą na razie czysta.

Ranczo Edy 16:38, 01 wrz 2017

Do góry
eda napisał(a)
Danusiu witaj dziękuję bardzo wiesz u mnie jest trochę namiętnie zbierałam i rozsadzałam w rzędach ten sam kolor rewelacyjnie wygląda buziaki miłego dnia

Cudnie to wygląda, u siebie też zaczęłam taką rabate obsadzac ale rozchodnikiem co ma ciemne liście no i widząc u Ciebie efekt ucieszyłam się Dobrze to wygląda.
Ranczo Edy 16:35, 01 wrz 2017

Do góry
eda napisał(a)
No to super miłego dnia Hanusia

Gosia, a co to za kwiatek?

Ta rabata z miskantem i rozchodnikami bardzo mi si podoba Tam dalej to jest mostek?
Ranczo Edy 16:32, 01 wrz 2017

Do góry
Danusiu witaj dziękuję bardzo wiesz u mnie jest trochę namiętnie zbierałam i rozsadzałam w rzędach ten sam kolor rewelacyjnie wygląda buziaki miłego dnia

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies