Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 18:54, 05 paź 2014

Do góry
Właśnie dzisiaj oglądałam pewien ogród z taką kostką, jednak tutaj krawężnik był zrobiony o wiele wyżej i nie ma problemu co robić, w twoim przypadku po prostu zamieść krawężnik i wysiać trawnik niżej.

Nie napisałam co robić bo po prostu krawężnik nie powinien być tak nisko zrobiony, więc co zrobić? Po mojemu kanciki powinny być ładnie ucięte, a przy tak niskim krawężniku gdy trawa ma zarosnąć się nie da
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 15:38, 05 paź 2014

Do góry
Gdybym kładła trawnik z rolki, nasypałabym nieco ziemi i położyła na krawężnik.

Trawnik siany do krawężnika, nie będzie wyglądał dobrze, bo jego brzeg po roku, dwóch będzie poszarpany, a dociąć go nie będzie można (beton pod spodem więc szpadelek nie wejdzie) Pozostanie ręczna robota, czyli na kolanach i wycinanie nożycami do trawnika lub nożyczkami mniejszymi, ale to robota dość długotrwała.

Albo pozostanie taki poszarpany, ja osobiście takiego brzegu nie lubię. To taka "finezja" w wykończeniu, której niektórzy ogrodnicy w ogóle nie rozumieją

Norweski ogródek... 13:52, 05 paź 2014

Do góry
Dorzuć pod/przed hortensjami mocnej purpury (berberysy ładne niskie)
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:46, 05 paź 2014

Do góry
ele2001 napisał(a)
Ja też gratuluje i te grabie na tym torcire mnie rozbawiły

Cukiernik miał tylko trzy godziny, chciał zmieścić wszystko... miały być zielone bukszpany..
Eksperymentarium 13:45, 05 paź 2014

Do góry
Karabela napisał(a)

o tu lepiej widać... z tyłu po lewej Winhester Cathedral, Brother Cadafel i potrzebuję przody... te bladawce od Justi - boskie - zachwyca mnie i pashmina i hercogin. dodac jakieś trawki niskie albo bylinki??? już mnie rączki swędza ))

bardziej po prawej mam horit Silver Dolar, teraz już wybarwnione na różowawo

Mocny róż w jeżówkach daj, do tego bradoróżowe gaury i do tego Carex 'Phoenix Green' albo ostnicę cieniutką (futro)

Na tyle roślin to ta rabatka wydaje mi się trochę zbyt cienka
Dąb błotny "Green Pillar" - bać się korzeni? 12:48, 05 paź 2014

Do góry
Odmiany kolumnowe mają zupełnie inną siłę wzrostu, jeśli "góra" czyli korona drzewa nie jest okazała (gałazki będą rosły pionowo) to i korzenie nie będą się tak rozrastać.

Jednak w pobliżu domu dla spokoju sumienia bym go nie sadziła
Ścieżka ogrodowa 12:39, 05 paź 2014

Do góry
Czy na pewno ten wątek powinien być w naszych ogrodach>? a nie w dziale nawierzchnie?

Mam taki pomysł

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 23:48, 04 paź 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Tulipanowiec żółknie reszta bez zmian, miłorzęby zielone, jesieni nie widać, nic nie przymroziło

Fotki som takie

40 rocznica mojej pasji ogrodniczej czyli ogrodnictwa

Dla przykładu podam, że Alan Titchmarsh w tym roku obchodził 50-cio lecie ogrodnictwa, byłam na jego wystawie z tej okazji w Londynie

A tutaj Witek z bukietem

Gratuluję i serdecznie pozdrawiam.
Okazja niezwykła ,ale łezka się kręci na to ,że można razem,rodzinnie tworzyć i żyć.
Pomyślności Kochani
martek

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:08, 04 paź 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
To ode mnie w zamian Liść ambrowca

Cudo.....prawie jak rozgwiazda, kolor purpurowy....jestem pod wrażeniem .
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:52, 04 paź 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Jeju piękny jest
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:46, 04 paź 2014

Do góry

Co się stało kwiatom ... 18:51, 04 paź 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Mirella, takie mi zdjęcie wkleiłaś, że normalnie wymiękam

Dziękuję Danusiu nie wiem co napisać, nie spodziewałam się że może się spodobać i to osobie która robi profesjonalne fotki, jestem bardzo miło zaskoczona.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:36, 04 paź 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Cudne zdjęcie, perełka.

Dziękuję za miłe słowa, to coś..... z mojej "galeri osobliwości"na specjalne okazje
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:25, 04 paź 2014

Do góry
Cudne zdjęcie, perełka.
Co się stało kwiatom ... 18:24, 04 paź 2014

Do góry
Mirella, takie mi zdjęcie wkleiłaś, że normalnie wymiękam
Co się stało kwiatom ... 16:53, 04 paź 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja nie wiem, czemu narzekasz, ślicznie jest i tak zadbane Działaj, fotografuj, pokazuj koniecznie. takie wieści zupełnie nigdy się nie znudzą

Danusiu, już się biorę do roboty," nie ma że boli"
Dziękuję z całego serducha
Pozdrawiam Cieplutko.
Dzisiejsza jesienna róża.
Ogród w budowie - nieustającej 22:08, 03 paź 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dzisiaj widziałam tak energetyczne kolory na drzewach, że gnałam po aparat czym prędzej, śliczna ta jesień, chociaż jej generalnie nie lubię, bo już blisko do zimy i krótkich dni, to jednak dzięki tym kolorom da się zaakceptować, a nawet podziwiać

Na tej stronie nagietek mnie zachwycił. lubię ich zapach i prostotę.

Jesień śliczna, ale taka krótka u nas, wystarczy jeden prawdziwy przymrozek, deszcz i po wszystkim. Ech, powinnam żyć gdzieś we Włoszech i to tych bardziej południowych.

Nagietek - ten to ma kolor, szczególnie wyfikany w swej pełności i ma wielkie kwiaty nawet jak na nagietka.
Co się stało kwiatom ... 22:02, 03 paź 2014

Do góry
Ja nie wiem, czemu narzekasz, ślicznie jest i tak zadbane Działaj, fotografuj, pokazuj koniecznie. takie wieści zupełnie nigdy się nie znudzą
Ogród u stóp klasztoru 20:39, 03 paź 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja czuję tak - jest generalnie za dużo wszystkiego, jest też betonowy słup. nic na nim nie rośnie, puść winobluszcz, teraz on też rozbija wszystko o czym myślę, żeby podpowiedzieć.

Myślę.

I masz babo placek ..pomysł nr.2 super .ale co- w trawniku puścić winobluszcz na słupa ?

tam gdzie linia narysowana na irgach jest zbiornik od deszczówki -kiszka
ależ mi się ten pomysł z trawą spodobał ...

Tak -za dużo wszystkiego , bo pozbierane wszystko z trawy i posadzone w kupkach ,po bokach ścieżki .......myślę .
Ogród w budowie - nieustającej 20:03, 03 paź 2014

Do góry
Dzisiaj widziałam tak energetyczne kolory na drzewach, że gnałam po aparat czym prędzej, śliczna ta jesień, chociaż jej generalnie nie lubię, bo już blisko do zimy i krótkich dni, to jednak dzięki tym kolorom da się zaakceptować, a nawet podziwiać

Na tej stronie nagietek mnie zachwycił. lubię ich zapach i prostotę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies