Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród u stóp klasztoru

Ogród u stóp klasztoru

Sebek 20:33, 03 paź 2014

Hmmm, pomysl Danusi nie jest zły, ale wtedy Szymon by Cię z domu wygonil... Wrzosowiska na pewno nie wywalaj, bo Twoje to jedne z najpiękniejszych okazów jakie widziałem

Chyba muszę przyjechać po ten parasol!
A ta równa ścieżka jak u mnie chodzi mi po głowie również i u Ciebie i jak pisze Ozz można by było najwyżej zrobić wysepke żwirową...
Jednak na żywo wygląda to o wiele lepiej i proporcjonalnie wszystko ze sobą współgra, na zdjęciach rzeczywiście jest efekt przytloczzenia, ale go nie ma
alinak 20:39, 03 paź 2014

Gardenarium napisał(a)
Ja czuję tak - jest generalnie za dużo wszystkiego, jest też betonowy słup. nic na nim nie rośnie, puść winobluszcz, teraz on też rozbija wszystko o czym myślę, żeby podpowiedzieć.

Myślę.

I masz babo placek ..pomysł nr.2 super .ale co- w trawniku puścić winobluszcz na słupa ?

tam gdzie linia narysowana na irgach jest zbiornik od deszczówki -kiszka
ależ mi się ten pomysł z trawą spodobał ...

Tak -za dużo wszystkiego , bo pozbierane wszystko z trawy i posadzone w kupkach ,po bokach ścieżki .......myślę .
07_Rene 20:44, 03 paź 2014

Nie wiem jak Ty to zrobiłaś, ale wygląda tak jakby wcale nie było tam kopane Widzę, że masz delematy... One chyba nigdy się nie kończą!
Kondzio 20:46, 03 paź 2014

Mi sie podoba jak jest puścił bym bluszcz na słupie ścieżkę mogła by być żwirowa i wyrównana i bedzie ok
20:48, 03 paź 2014
witaj dzisiaj mnie tu przywiało i odrazu sie wymadrze...sory ...jak cos to wykasuje ..tylko daj cynk

a tak trawnik dac i te wrzosy zostawic jak sa a pomyslec co obok swierków srebrnych?

wtedy słup sie zmisci w rabacie i go obsadzisz jakims pnaczem moze milin?
Kondzio 20:51, 03 paź 2014

No wlasnie o to mi chodziło
alinak 20:53, 03 paź 2014

Mala_Mi napisał(a)
Ależ podziałałaś Szok....
Będzie lepiej nią było... ja bym ścieżkę dała wijącą się ale o podobnej szerokości.. ale już doczytałam, ze są ku temu powody natury technicznej.

kurcze ta techniczna strona to mnie wkurza , bo wszędzie coś mi przeszkadza .ale ścieżkę wyprostuje i odmierzę równo ...choćby nie wiem co .

Ozz napisał(a)
Ja tam lubię misz-masze, ale jestem typowym siewcą chaosu

A gdyby pójść w drugą stronę i tę ścieżkę zostawić po prostu taką dość wąską (nawet zwęzić gdzieniegdzie) i po prostu wysypać ją żwirem/utwardzić? Co człowiek to inne pomysła.

Nawet jakieś zakole z ławką, lub donicami z jednorocznymi można by przysposobić...

Na słup może puścić hortensję pnącą? Też lubi kwaśne jak wrzosy, no i nie będzie taka szybka jak winobluszcz + są też fajne karłowe odmiany.

Do co modrzewia to mam bardzo mieszane uczucia... chyba bym do niego się nie przywiązywała.

Piękne jesienne kolorki masz

modrzew wywalam -postanowione
hortensja na słup -nierealne ,u mnie to miejsce patelnia nazywamy .
ławek mam w ogrodzie już tyle że szok ....za dużo , a koło ulicy raczej nie wypoczywam
żwirku ,już ustaliłam nie chcę , trawa koniecznie trawa ,zresztą ziemia już przygotowana pod siew .tylko ścieżkę wyprostuje

ana_art napisał(a)
no Alinka to Ci Danusia ćwieka zabiła

nio...zabiła .

Sebek napisał(a)
Hmmm, pomysl Danusi nie jest zły, ale wtedy Szymon by Cię z domu wygonil... Wrzosowiska na pewno nie wywalaj, bo Twoje to jedne z najpiękniejszych okazów jakie widziałem

A ta równa ścieżka jak u mnie chodzi mi po głowie również i u Ciebie i jak pisze Ozz można by było najwyżej zrobić wysepke żwirową...
Jednak na żywo wygląda to o wiele lepiej i proporcjonalnie wszystko ze sobą współgra, na zdjęciach rzeczywiście jest efekt przytloczzenia, ale go nie ma

Sebek żwiru NIET ...jak patzręna fotki to też tak myślę że w realu to to nie wygląda tak zwariowanie .poza tym wszystko nie przycięte . bałam się że jak przytnę i przesadzę to zima może załatwić .

07_Rene napisał(a)
Nie wiem jak Ty to zrobiłaś, ale wygląda tak jakby wcale nie było tam kopane Widzę, że masz delematy... One chyba nigdy się nie kończą!

wypieków dostałam ....Renia w poniedziałek to ty chyba do mnie wpadnij...

Gabriela 20:56, 03 paź 2014

Sebek napisał(a)

Sebek - taki młody, a taki rozsądny. Może poza wysepką żwirową, bo wiem że wszelki żwir z tej koncepcji został wykluczony.
Zgadzam się, nie ma tam żadnego przytłoczenia, zdjęcia kłamią.
Równa ścieżka, równa ścieżka, równa ścieżka...
ana_art 20:57, 03 paź 2014

właśnie produkowałam fotkę jak eee tam jestem tego samego zdania.
Propozycja Danusi na pewno świetna, wprowadziłaby ład i porządek, ale czasami są rzeczy które trudno przeskoczyć...Słupa bym nie obsadzała winobluszczem. Pamiętam, że Marta tak miała i do dzisiaj walczy z wyłażącym winobluszczem pomimo wykopania... Może właśnie hortensja drzewiasta? Widziałam i wygląda fajnie

edit
doczytałam że patelnia... to może bluszcz???
to co w beżu to trawnik, czyli tak jak pisała wcześniej eee_tam a to zielone to słup zarośnięty
AgnieszkaW 21:02, 03 paź 2014

Mnie się podoba ta druga wersja Danusi, z wyspą magnoliową