Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Chwasty w trawniku 10:59, 03 paź 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Aleś się wyrobił Boguś, świetnie to wygląda Jak wspomnę rozkopki po robalach to aż mnie ściska,

Ha, czyja to zasługa? ja tylko uważnie oglądam, podglądam, podczytuję sam bym na to nie wpadł, a efektem jestem sam zaskoczony,
Wszystko to Twoja zasługa, bez Ciebie Danusiu i Ogrodowiska nie byłoby tak ładnie, Buziole,
a na żywo jeszcze ładniej.
Róże pienne 07:36, 03 paź 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Natomiast róże pienne należy sadzić pochyło, potem wiązać pionowo do palika, a jesienią przygina się do ziemi i kopczykuje ziemią. Ziemia jest najlepsza do okrycia i ochrony przed mrozem.

A jak się sadzi pochyło? Bo marzą mi się róże pienne ale nie chciałabym żeby zmarzły. Ale nie wiedziałam że można sadzić pochyło. Proszę wyjaśnijcie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 23:21, 02 paź 2014

Do góry

Danusiu, najszczersze gratulacje z najlepszymi życzeniami dalszych, nie przemijajacych pasji i ogrodowych sukcesów. U wielu co godzina, to nowina, a u Ciebie 40 lat wytrwałości. Te przecudowne zawilce jesienne(które uwielbiam) zakwitły Ci jakby na zamówienie, w prezencie. Chyba dużo ich posadziłaś, że dały taaaaki efekt.

Gardenarium napisał(a)
Śnieżna biel anemonów

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:39, 02 paź 2014

Do góry
Tak, była na Święcie Róż. No to posłuchajmy jazzu

To jest świetne

https://www.youtube.com/watch?v=66EXclVrBZc
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:29, 02 paź 2014

Do góry
Mam nadzieję, że 19 października zobaczycie ogród bez trawnika, będzie ciekawie i bardzo muzycznie za sprawą doskonałej jazzwoman - Krzysi Górniak i malarsko oraz poetycko - o miłości.

https://www.youtube.com/watch?v=Ev-CwY_QapU

http://muzyka.interia.pl/teledyski/teledysk/krzysia-gorniak-emotions,254124

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:16, 02 paź 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)

Danusiu,
przedwczoraj,zanim skasowałaś treść tego wpisu ... zdążyłam ją w całości przeczytać w powiadomieniach ....
...tym bardziej się ciesze, że jesteś, bo bardzo mnie poruszyła Twoja szczerość, ale i niewyobrażalnie dotknął Twój smutek...
Wilcza łapa macha z bardzo daleka...i cieszy się, że wątek znów otwarty...można spokojnie iść spać

Post pisałam na gorąco, potem go rozbudowałam i jest [był dzisiaj] znowu, a teraz jest przeniesiony, link u mnie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:14, 02 paź 2014

Do góry
Wątki o zawilcach polecam póki co

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1161-anemone-x-hybrida-zawilec-mieszancowy-anemone-hupehensis-zawilec-japonski

https://www.ogrodowisko.pl/watek/547-anemone-blanda-zawilec-grecki

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2619-anemone-coronaria-zawilec-wiencowy
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:13, 02 paź 2014

Do góry
grazyna napisał(a)
Jak pięknie pokazujesz piękne miejsca i rośliny w swoim ogrodzie, trzeba mieć talent by uchwycić taki odpowiedni moment

Zawilce (nie mam jeszcze) są letnie i wiosenne ? Kiedyś jesienią sadziłam zawilce (anemony?) lecz wiosną nic nie było

Te, które u Ciebie Danusiu kwitną są również z cebulki ? W jakim terminie trzeba by je posadzić?
Niedouczona jeszcze jestem

Ale ogrom już wiem dzięki Tobie i dużo nowych roślin mam także dzięki Tobie.

To nie lizusostwo to fakt po prostu.

Już widzę, że brakuje artykułu o zawilcach. Te które kwitną późnym latem to zawilce japońskie i są to byliny, nie mają cebulek. Teraz są w sprzedaży bo kwitną i ludzie je chętnie kupują.
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 22:11, 02 paź 2014

Do góry
Ja bym robiła dosiewki tylko tam gdzie za rzadko jest
Chwasty w trawniku 22:10, 02 paź 2014

Do góry
Aleś się wyrobił Boguś, świetnie to wygląda Jak wspomnę rozkopki po robalach to aż mnie ściska,
Dogonić marzenia... 22:06, 02 paź 2014

Do góry
Z lawendą lepiej wygląda. Bukszpan można sadzić.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:03, 02 paź 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dziękuję wszystkim za odwiedziny

Danusiu,
przedwczoraj,zanim skasowałaś treść tego wpisu ... zdążyłam ją w całości przeczytać w powiadomieniach ....
...tym bardziej się ciesze, że jesteś, bo bardzo mnie poruszyła Twoja szczerość, ale i niewyobrażalnie dotknął Twój smutek...
Wilcza łapa macha z bardzo daleka...i cieszy się, że wątek znów otwarty...można spokojnie iść spać
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:50, 02 paź 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Cholercia, znów Ana jesteś pierwsza, czytałam tylko pdfa. pochawałę dostałam od Naczelnego spodobało mię się też nieskromnie powiem, ale w gazecie nie widziałam
dzisiaj w spożywczaku wypatrzyłam pachnący egzemplarz i aż się wróciłam z kolejki naprawdę świetny artykuł jak i cały numer
Pora na sadzenie i przesadzanie bylin i krzewów 21:43, 02 paź 2014

Do góry
lukasz_marzena_sobczyk napisał(a)
witam,przesadzałem dzisiaj 1,5 metrowe tuje szmaragd i jedna z nich spadła na ziemię obsypując prawie całą ziemię z bryły korzeniowej.Wsadziłem do wykopanego dołka obsypałem ziemią i kilka razy zamulałem wodą dosypując ziemię.Czy jest szansa na przyjęcie?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:42, 02 paź 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
Danusiu ja nie wiem co Ty nakładasz na ten swój aparat, ale fotki są coraz bardziej zawodowe. O ogrodzie to już nie wspominam że piękny...

Nic nie nakładam Sam robi.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:41, 02 paź 2014

Do góry
Cholercia, znów Ana jesteś pierwsza, czytałam tylko pdfa. pochawałę dostałam od Naczelnego spodobało mię się też nieskromnie powiem, ale w gazecie nie widziałam
Postępowanie z trollem i niegrzeczne lub prowokacyjne wpisy 21:38, 02 paź 2014

Do góry
Jakieś mam szczęście, że omijają mnie te nieprzyjemne incydenty, ale myślę, że pyskówki w wątkach też warto zgłaszać adminowi.

Jakby nie było, każdy kto postanawia się zapisać na O. zgadza się z regulaminem jaki tu istnieje i że administrator/moderator może usuwać to co uzna za stosowne. Bez tłumaczenia. I będzie mieć rację, niezależnie czy nam się to spodoba czy nie.

Z tym faktem należy się liczyć pisząc każdego posta. Jak ktoś jest gospodarzem danego miejsca, a tym jest Gardenarium dla Ogrodowiska to może go sobie zorganizować i gospodarować nim tak jak uważa za słuszne. Kropka.

Szkoda tylko, że się Danusi przy okazji ,,obrywa", bo akurat wiele rzeczy robi samodzielnie, a nie wyręcza się ,,asystentami", którzy bez skrupułów wykonywali by czystki i odseparowywali od krzywdzących ataków. Bo w innym wypadku to chyba gruboskórność nosorożca trzeba mieć by po człowieku wszystko spływało.

Trzymam kciuki za pozytywny rozwój wypadków
Cisy i łąka, która czeka na drzewa 21:34, 02 paź 2014

Do góry
Wytnij równo kanty (mnie ręka się trzęsła) i posyp korą zmieloną. Bedzie łądniej i będzie rabata a nie taniec z kosiarką między cisami.

Cisy i łąka, która czeka na drzewa 21:33, 02 paź 2014

Do góry
Wyrównaj do czerwonej kreski, reszta dorośnie. Pomiędzy posadź kolejne cisy, też kolumnowe, szkoda przesadzać i ruszać.

Cisy i łąka, która czeka na drzewa 21:30, 02 paź 2014

Do góry
Witaj fajne te cisy, trzeba je tylko jakoś wyrównać, a między nimi posadzić takie same cisy, jakby się dało to sporej wielkości, żeby się za bardzo nie różniły.

Wierzb nie sadź, są niezbyt długowieczne, kruche i śmiecą.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies