Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Ogród u stóp klasztoru 20:00, 03 paź 2014

Do góry
Głośno myślę, dwie linie, tylko że nie daje mi się narysować równo

To nie, mam lepsze

Ogród u stóp klasztoru 19:53, 03 paź 2014

Do góry
Ja czuję tak - jest generalnie za dużo wszystkiego, jest też betonowy słup. nic na nim nie rośnie, puść winobluszcz, teraz on też rozbija wszystko o czym myślę, żeby podpowiedzieć.

Myślę.
Ogród u stóp klasztoru 19:41, 03 paź 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Alinko, skoro prosiłaś o poradę, wklej mi również zdjęcie tego samego miejsca przed przemianą

Wg mnie za duża powierzchnia z roślinami, a za mała inna nawierzchnia (trawnik planowany? ) nie ma równowagi a rabaty przytłoczą nikła nitkę trawnika Wklej porównanie.
Modrzewia z lewej z miejsca bym wywaliła

znalazłam ,ale nie w całości ,tylko fragmenty .wypadła conika przy magnolii po tej zimie.

[img
Ogród u stóp klasztoru 19:21, 03 paź 2014

Do góry
Alinko, skoro prosiłaś o poradę, wklej mi również zdjęcie tego samego miejsca przed przemianą

Wg mnie za duża powierzchnia z roślinami, a za mała inna nawierzchnia (trawnik planowany? ) nie ma równowagi a rabaty przytłoczą nikła nitkę trawnika Wklej porównanie.
Modrzewia z lewej z miejsca bym wywaliła

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:10, 03 paź 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Tak, była na Święcie Róż. No to posłuchajmy jazzu

To jest świetne

https://www.youtube.com/watch?v=66EXclVrBZc

Słuchałam Danusiu piękne można się rozmarzyć ...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:54, 03 paź 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Danusiu, nie jestem użytkownikiem fb ale zamieściłaś takie zdjęcie, cytuję:

Gdzie to jest i czy masz więcej? Moje klimaty. Jaby co, przenieś posta do właściwej przegródki.

Mam więcej i na pewno w dobrym momencie je wykorzystam w większej ilości, mam plan na nie Przypomina Twoje siedlisko
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:52, 03 paź 2014

Do góry
A_gawa napisał(a)
Kurczaki! Danusia współtworzy pismo! Ziściło się marzenie! Juuuupppiii!!!!

Niezupełnie, magazyn wydawany przez Związek Szkółkarzy Polskich nie będzie wydawane, ale byłam w jego Radzie Programowej od początku i miałam sporo materiałów, szkoda, mi także było tam dobrze, ale ja mam swoje inne zajęcia więc kiedyś o tym się dowiecie Jak się ziści marzenie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:50, 03 paź 2014

Do góry
GorAna napisał(a)
Danusiu, świetny artykuł w "Zieleń to życie"......bardzo mi przykro, że takie czasopismo, solidnie i fachowo redagowane musi zamknąć swoją działalność.....i gdzie ja znajdę takie drugie?
Pozdrawiam

W chyba następnej Magnolii (może listopadowej?) popełniłam artykuł o werbenie
Chwasty w trawniku 10:59, 03 paź 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Aleś się wyrobił Boguś, świetnie to wygląda Jak wspomnę rozkopki po robalach to aż mnie ściska,

Ha, czyja to zasługa? ja tylko uważnie oglądam, podglądam, podczytuję sam bym na to nie wpadł, a efektem jestem sam zaskoczony,
Wszystko to Twoja zasługa, bez Ciebie Danusiu i Ogrodowiska nie byłoby tak ładnie, Buziole,
a na żywo jeszcze ładniej.
Róże pienne 07:36, 03 paź 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Natomiast róże pienne należy sadzić pochyło, potem wiązać pionowo do palika, a jesienią przygina się do ziemi i kopczykuje ziemią. Ziemia jest najlepsza do okrycia i ochrony przed mrozem.

A jak się sadzi pochyło? Bo marzą mi się róże pienne ale nie chciałabym żeby zmarzły. Ale nie wiedziałam że można sadzić pochyło. Proszę wyjaśnijcie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 23:21, 02 paź 2014

Do góry

Danusiu, najszczersze gratulacje z najlepszymi życzeniami dalszych, nie przemijajacych pasji i ogrodowych sukcesów. U wielu co godzina, to nowina, a u Ciebie 40 lat wytrwałości. Te przecudowne zawilce jesienne(które uwielbiam) zakwitły Ci jakby na zamówienie, w prezencie. Chyba dużo ich posadziłaś, że dały taaaaki efekt.

Gardenarium napisał(a)
Śnieżna biel anemonów

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:39, 02 paź 2014

Do góry
Tak, była na Święcie Róż. No to posłuchajmy jazzu

To jest świetne

https://www.youtube.com/watch?v=66EXclVrBZc
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:29, 02 paź 2014

Do góry
Mam nadzieję, że 19 października zobaczycie ogród bez trawnika, będzie ciekawie i bardzo muzycznie za sprawą doskonałej jazzwoman - Krzysi Górniak i malarsko oraz poetycko - o miłości.

https://www.youtube.com/watch?v=Ev-CwY_QapU

http://muzyka.interia.pl/teledyski/teledysk/krzysia-gorniak-emotions,254124

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:16, 02 paź 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)

Danusiu,
przedwczoraj,zanim skasowałaś treść tego wpisu ... zdążyłam ją w całości przeczytać w powiadomieniach ....
...tym bardziej się ciesze, że jesteś, bo bardzo mnie poruszyła Twoja szczerość, ale i niewyobrażalnie dotknął Twój smutek...
Wilcza łapa macha z bardzo daleka...i cieszy się, że wątek znów otwarty...można spokojnie iść spać

Post pisałam na gorąco, potem go rozbudowałam i jest [był dzisiaj] znowu, a teraz jest przeniesiony, link u mnie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:14, 02 paź 2014

Do góry
Wątki o zawilcach polecam póki co

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1161-anemone-x-hybrida-zawilec-mieszancowy-anemone-hupehensis-zawilec-japonski

https://www.ogrodowisko.pl/watek/547-anemone-blanda-zawilec-grecki

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2619-anemone-coronaria-zawilec-wiencowy
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:13, 02 paź 2014

Do góry
grazyna napisał(a)
Jak pięknie pokazujesz piękne miejsca i rośliny w swoim ogrodzie, trzeba mieć talent by uchwycić taki odpowiedni moment

Zawilce (nie mam jeszcze) są letnie i wiosenne ? Kiedyś jesienią sadziłam zawilce (anemony?) lecz wiosną nic nie było

Te, które u Ciebie Danusiu kwitną są również z cebulki ? W jakim terminie trzeba by je posadzić?
Niedouczona jeszcze jestem

Ale ogrom już wiem dzięki Tobie i dużo nowych roślin mam także dzięki Tobie.

To nie lizusostwo to fakt po prostu.

Już widzę, że brakuje artykułu o zawilcach. Te które kwitną późnym latem to zawilce japońskie i są to byliny, nie mają cebulek. Teraz są w sprzedaży bo kwitną i ludzie je chętnie kupują.
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 22:11, 02 paź 2014

Do góry
Ja bym robiła dosiewki tylko tam gdzie za rzadko jest
Chwasty w trawniku 22:10, 02 paź 2014

Do góry
Aleś się wyrobił Boguś, świetnie to wygląda Jak wspomnę rozkopki po robalach to aż mnie ściska,
Dogonić marzenia... 22:06, 02 paź 2014

Do góry
Z lawendą lepiej wygląda. Bukszpan można sadzić.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:03, 02 paź 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dziękuję wszystkim za odwiedziny

Danusiu,
przedwczoraj,zanim skasowałaś treść tego wpisu ... zdążyłam ją w całości przeczytać w powiadomieniach ....
...tym bardziej się ciesze, że jesteś, bo bardzo mnie poruszyła Twoja szczerość, ale i niewyobrażalnie dotknął Twój smutek...
Wilcza łapa macha z bardzo daleka...i cieszy się, że wątek znów otwarty...można spokojnie iść spać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies