Ja czuję tak - jest generalnie za dużo wszystkiego, jest też betonowy słup. nic na nim nie rośnie, puść winobluszcz, teraz on też rozbija wszystko o czym myślę, żeby podpowiedzieć.
Alinko, skoro prosiłaś o poradę, wklej mi również zdjęcie tego samego miejsca przed przemianą
Wg mnie za duża powierzchnia z roślinami, a za mała inna nawierzchnia (trawnik planowany? ) nie ma równowagi a rabaty przytłoczą nikła nitkę trawnika Wklej porównanie.
Modrzewia z lewej z miejsca bym wywaliła
Niezupełnie, magazyn wydawany przez Związek Szkółkarzy Polskich nie będzie wydawane, ale byłam w jego Radzie Programowej od początku i miałam sporo materiałów, szkoda, mi także było tam dobrze, ale ja mam swoje inne zajęcia więc kiedyś o tym się dowiecie Jak się ziści marzenie
Ha, czyja to zasługa? ja tylko uważnie oglądam, podglądam, podczytuję sam bym na to nie wpadł, a efektem jestem sam zaskoczony,
Wszystko to Twoja zasługa, bez Ciebie Danusiu i Ogrodowiska nie byłoby tak ładnie, Buziole,
a na żywo jeszcze ładniej.
Danusiu, najszczersze gratulacje z najlepszymi życzeniami dalszych, nie przemijajacych pasji i ogrodowych sukcesów. U wielu co godzina, to nowina, a u Ciebie 40 lat wytrwałości. Te przecudowne zawilce jesienne(które uwielbiam) zakwitły Ci jakby na zamówienie, w prezencie. Chyba dużo ich posadziłaś, że dały taaaaki efekt.
Mam nadzieję, że 19 października zobaczycie ogród bez trawnika, będzie ciekawie i bardzo muzycznie za sprawą doskonałej jazzwoman - Krzysi Górniak i malarsko oraz poetycko - o miłości.
Już widzę, że brakuje artykułu o zawilcach. Te które kwitną późnym latem to zawilce japońskie i są to byliny, nie mają cebulek. Teraz są w sprzedaży bo kwitną i ludzie je chętnie kupują.
Danusiu,
przedwczoraj,zanim skasowałaś treść tego wpisu ... zdążyłam ją w całości przeczytać w powiadomieniach ....
...tym bardziej się ciesze, że jesteś, bo bardzo mnie poruszyła Twoja szczerość, ale i niewyobrażalnie dotknął Twój smutek...
Wilcza łapa macha z bardzo daleka...i cieszy się, że wątek znów otwarty...można spokojnie iść spać