Witaj!
Jeszcze w sumie lato trwa.Kolorków mniej , inne ale są
To ciasto czekoladowe z chili, jest naprawdę pyszne.
I Vanilka w tle .Ale teraz juz nie wiem, czy to ona ???
A to, jak się okazało Nie Silver dolar, jaka była kupiona tylko piękna Hortensja Vanille-fraise
U mnie dziś szwagierka wpadła na kawę, na tarasie piłyśmy,
potem odprowadziłam ją do wyjścia wzdłuż pięknego żywopłotu bukszpanowego... Śmierdział Same kocie siki. Na samym wejściu Zauważyła to ...
Doskonale cię rozumiem.Ojj, to faktycznie ciężko z tym czystym powietrzem mieliście.Dobrze,że i takie miejsce rodzice kupili..Na wodę można zawsze sobie gdzieś pojechać.
Wiem wiem, o tym smogu.Chyba cała Polska wie.Takie czasy.U nas na Lubelszczyźnie.A zawłaszcza w chełmskim powietrze czystsze, dużo lasów, pól,,,Ale tutaj więcej problemów z pracą,żeby ją mieć. Ściana wschodnia
Każdy ma swoje miejsce jest to dla niego i bliskich najpiękniejsze,Nawet bez jeziora
Jak X lat temu szukaliśmy działki,Dla nas mieszczuchów od urodzenia i dalej. To właśnie takiej szukaliśmy, nie daleko miasta, gdzie mieszkamy gdzieś na wsi, i żeby była blisko jakaś woda.I tak mam Swój Dębowy Las ( 20 km od miasta ) .I cisza, i łąki, i Lasy, i zalew.Fauny i flory też bogactwo.Miodzio
Floksy
A tu jeden taki koleus zdominował całą skrzyneczkę i wszystkie rośliny
Kochani mam trochę fotek, ale zawsze mam dylemat czy wstawiać? A to z powodu takiego, że ciągle są te same kadry
Ale jak już ktoś pisał, jak mały ogród to i w kółko to samo
Na początek kilka różyczek
Red Leonardo, młodziutka wsadzona w te lato
W tym samym czasie wsadzona Natasha Richardson Pięknie się obsypała pąkami
Uwaga uwaga - ogłoszenia parafialne w B pojawiły się fajne zestawy cebulowych za korzystną cenę 9,90 cebulki są bardzo dobrej jakości i jest ich dużo w pudełku
Halinko - dalie co rok dokupuję i zawsze trafi się niespodzianka, po prostu mylą,
Z własnego dzielenia z danej odmiany nie trafiło się że wyrośnie inny kolor, może być intensywniejszy lub mniej, zależne od nawożenia.
Natomiast jeżówki, zaczęłam od różowych, potem z nasion siałam białe.
Ciągle w białych wyrastały różowe.
Znaczyłam, przesadzałam, dalej walczę i wygrać nie mogę.
Halinko, pytałaś u Alicji Artemisię, to bylica schmidiana.
pokażę zakupione sadzonki,
Tworzą poduchy srebrnych koroneczek.
Iwonko, witaj.
Mam kilka odmian hortensji, ale to już wiesz
Trawka, o którą pytasz, to ptasie łapki. Bardzo wdzięczna trawka, oczywiście carex
Limlight już teraz delikatnie przebarwia się,
podobnie jak Phantom.
Na razie biały jest Polar Bear.
Rok temu chyba najpierw zdążył ściąć go mróz, nie pamiętam przebarwiania ...