Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie

kerii 22:47, 27 sie 2017

Zaglądam, podziwiam

A ciacho wygląda smakowicie
anabuko1 22:57, 27 sie 2017

Jolu Ja też w inne wątki zaglądam i też podziwiam różne ogrodowe. I fajnie
Ciacho czekoladowe z chili jest naprawdę pyszne

Nie każdego dnia przychodzę nad zalew,,Czasami wieczorem lubię ( jak mam czas ) usiąść na huśtawce i tak posiedzieć.Dziś ok 14 wyniosłam hamak, z myślą,że sobie poleżę odpocznę, poczytam książkę, bo juz za mną chodzi...i przyjechałam bardzo bliska znajoma rodzina z dziećmi ii takie fajne spotkanie ale i bieganie, zamieszanie,,itp.I dopiero przed pół godziny temu pojechali i taki był mój niedzielny odpoczynek z książką.Nic z ludźmi też trzeba być .zwłaszcza tymi bliskimi przyjaciółmi .A tych mało. Książka i odpoczynek na nastopna niedzielę może będzie,Bo teraz tydzień pracy, to też już nie ma kiedy na takie rzeczy.
Jak z mężem 12 lat temu jak szukaliśmy działki do kupienia poza miastem , to chciałam ,żeby była "woda " w pobliżu. Czyli jakieś jeziorko.I udało się , nie daleko od miasta.Zalew ładny.Nie trzeba mi Mazur,Tu mam ciszę, naturę, bogactwo zwierząt, łąk, lasów..Jak kupowaliśmy, to było tu zadupie, teraz dużo się tu zmieniło, zmodernizowało.ale klimat takiej ciszy i oazy został.I to jest najpiękniejsze.
pozdrowienia z Dębowego Lasu
Mi nie trzeba Mazur mam je po nosem
A jak ktoś chce, to i kajaki, i rowerki do pływania też są.Tylko jak dla mnie to czasu na te atrakcje mało .

Radziu2013 23:14, 27 sie 2017

anabuko1 napisał(a)

Ja też się smucę na myśl o nadchodzącej jesieni, zimnie, słocie, szarości itp...

Nie ma się co smucić Taka jesień też jest piękna

Jeszcze ci lilie kwitną? Co to za odmiana?
kerii 23:31, 27 sie 2017

Fajnie masz z tym zalewem, mnie na moim "zadupiu" właśnie czegoś takiego brakuje, kawałka wody Reszta jest cisza, spokój, las za płotem, wszelakiej fauny i flory czasem aż za dużo Choć jak by się uparł to w sumie woda jest w postaci strumyka ale to nie ten gabaryt i nie te widoki
Jak rodzice kupowali 30 kilka lat temu działkę to nie bardzo miałam wpływ na to gdzie ona była zlokalizowana a dla nich priorytetem było, żeby względnie niedaleko od miasta gdzie mieszkamy i przede wszystkim świeże, czyste powietrze. Bo u nas na owe czasy to masakra była, huta aluminium, elektrownia, zakład produkujący pustaki. Drzewa w okolicy schły na stojąco a ludzie jakoś musieli żyć.
Teraz inne czasy i zdecydowanie jest lepiej, pozostał nam tylko wszech obecny smog a mnie działka i chyba nie zamieniła bym jej na inną
Pomimo ogromu pracy jakiego wymaga to kocham to miejsce.

anabuko1 08:04, 28 sie 2017

Radziu2013 napisał(a)

Nie ma się co smucić Taka jesień też jest piękna

Jeszcze ci lilie kwitną? Co to za odmiana?

Może i tak,
Tak jeszcze takie dwie lilie posadzone pod koniec października mi kwitną.Nazwy ich nie znam.?Kupiłam od sprzedawcy takiego prywatnego,Lilie holenderskie i tyle.

Mieczyki jeszcze

Hibiskus bylinowy

I drugi - ten z ciemnymi liściami co dostałam na imieniny. Jest piękny
lojalna_ 13:57, 28 sie 2017

Ślicznie jak zawsze pachnąco. Dawno mnie nie było nie ogarniam juz forum wręcz żałuję )))

Fotki romantyczne.

Ciasto czekoladowe z chili lasu jestem pychotka
anabuko1 21:25, 28 sie 2017

kerii napisał(a)
Fajnie masz z tym zalewem, mnie na moim "zadupiu" właśnie czegoś takiego brakuje, kawałka wody Reszta jest cisza, spokój, las za płotem, wszelakiej fauny i flory czasem aż za dużo Choć jak by się uparł to w sumie woda jest w postaci strumyka ale to nie ten gabaryt i nie te widoki
Jak rodzice kupowali 30 kilka lat temu działkę to nie bardzo miałam wpływ na to gdzie ona była zlokalizowana a dla nich priorytetem było, żeby względnie niedaleko od miasta gdzie mieszkamy i przede wszystkim świeże, czyste powietrze. Bo u nas na owe czasy to masakra była, huta aluminium, elektrownia, zakład produkujący pustaki. Drzewa w okolicy schły na stojąco a ludzie jakoś musieli żyć.
Teraz inne czasy i zdecydowanie jest lepiej, pozostał nam tylko wszech obecny smog a mnie działka i chyba nie zamieniła bym jej na inną
Pomimo ogromu pracy jakiego wymaga to kocham to miejsce.

Doskonale cię rozumiem.Ojj, to faktycznie ciężko z tym czystym powietrzem mieliście.Dobrze,że i takie miejsce rodzice kupili..Na wodę można zawsze sobie gdzieś pojechać.
Wiem wiem, o tym smogu.Chyba cała Polska wie.Takie czasy.U nas na Lubelszczyźnie.A zawłaszcza w chełmskim powietrze czystsze, dużo lasów, pól,,,Ale tutaj więcej problemów z pracą,żeby ją mieć. Ściana wschodnia
Każdy ma swoje miejsce jest to dla niego i bliskich najpiękniejsze,Nawet bez jeziora
Jak X lat temu szukaliśmy działki,Dla nas mieszczuchów od urodzenia i dalej. To właśnie takiej szukaliśmy, nie daleko miasta, gdzie mieszkamy gdzieś na wsi, i żeby była blisko jakaś woda.I tak mam Swój Dębowy Las ( 20 km od miasta ) .I cisza, i łąki, i Lasy, i zalew.Fauny i flory też bogactwo.Miodzio

Floksy

A tu jeden taki koleus zdominował całą skrzyneczkę i wszystkie rośliny

anabuko1 21:28, 28 sie 2017

lojalna_ napisał(a)
Ślicznie jak zawsze pachnąco. Dawno mnie nie było nie ogarniam juz forum wręcz żałuję )))

Fotki romantyczne.

Ciasto czekoladowe z chili lasu jestem pychotka

Witaj!
Jeszcze w sumie lato trwa.Kolorków mniej , inne ale są
To ciasto czekoladowe z chili, jest naprawdę pyszne.

I Vanilka w tle .Ale teraz juz nie wiem, czy to ona ???

A to, jak się okazało Nie Silver dolar, jaka była kupiona tylko piękna Hortensja Vanille-fraise

jolanka 21:37, 28 sie 2017

Aniu, jeziora to Co zazdroszczę okrutnie Uwielbiam takie klimaty, u nas nie ma tak
Byłam niedawno na Lubelszczyźnie to akumulatorki chociaż troszke naladowalam
anabuko1 23:40, 28 sie 2017

Jolanko Fakt, tu jest takie klimatyczne, swojskie miejsce.
To fajnie,że byłaś teraz na Lubelszczyznie,, ciepło u nas prawda ?A ty gdzieś koło Zamościa jeździsz, tak ?

jeżówki