Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Połowa działki - czyli mam powoli dość

Połowa działki - czyli mam powoli dość

Anabell 21:17, 28 sie 2017

Halinko - dalie co rok dokupuję i zawsze trafi się niespodzianka, po prostu mylą,

Z własnego dzielenia z danej odmiany nie trafiło się że wyrośnie inny kolor, może być intensywniejszy lub mniej, zależne od nawożenia.

Natomiast jeżówki, zaczęłam od różowych, potem z nasion siałam białe.
Ciągle w białych wyrastały różowe.
Znaczyłam, przesadzałam, dalej walczę i wygrać nie mogę.

Halinko, pytałaś u Alicji Artemisię, to bylica schmidiana.
pokażę zakupione sadzonki,
Tworzą poduchy srebrnych koroneczek.

zawitka 09:46, 29 sie 2017

lojalna_ napisał(a)
Halinko moje Derenie to elegantisima nie potrafię znaleźć Twojej odmiany

Tnę je pierwszy raz w marcu bardzo nisko . Potem jak puszcza pierwsze listki kwiecień maj. I korekcyjne czerwiec )))

U mnie rosły jak gupie dlatego same wymusiły te ciecia ) buxiolki

Z tym nazwami to cyrk bo rzadko mi się zdarza żeby nazwy pokrywały się kilku firmach--- tworzą je sami czy co .Zaraz poszukam

Dzięki za instrukcję cięcia
zawitka 09:50, 29 sie 2017

Tess napisał(a)

WOW! Fantastyczna rabata!

Jeżówki u mnie - z mojego włąsnego siewu, choć nie ja zbierałam nasiona - też są dwukolorowe. Nie mam pojęcia dlaczego. Muszę poprzesadzać, podzielić.

Dalie lubię, ale oddałam, bo tu nie mam miejsca, a na wsi ślimaki je zżerały do cna.

No Twoja pochwała to już cooooooś---dzięki A tak w ogóle to cieszę się że zajrzałaś .
Jeżówki już przesadziłam i to daleko od siebie bo chyba jak blisko siedzą to się nasiona mieszają .Dalii więsej nie będę kupować będę zachwycać się u innych.
zawitka 09:52, 29 sie 2017

bozga napisał(a)
Piękna rabata Gratuluję Derenia tez obejrzałam, wygląda bardzo dobrze, formuj, formuj, będziemy kibicować [/quote
Dzięki .Na to liczę.:
anabuko1 12:40, 29 sie 2017

U ciebie Pueknie6 i hortensjowo i trawkowo i hostowy się robi !! To mi się podoba. Pięknie.
Bardzo zaciekawiła mnie ta koronkowa bylica. Wygląda zjawiskowo.
Jeszcze jak nie duża i gęsta rośnie to już calkuem6 mi się podoba
A ona zimuje?
Gdzue6 takie cudenka kupujesz?
Pszczelarnia 13:45, 29 sie 2017

Mam poletko bukszpanów - nawet rosną, tzn. nie zbrązowiały na razie. Trzymam jeszcze na większe formy.
I jak to cieszy, że własne!
lojalna_ 14:04, 29 sie 2017

Halinko pytam bo ivory halo mają swój ładny kulisty kształt i w zasadxie same sie kulkuja ())i gdyby moje nie zaczęły się zlewac w żywopłot to nie wiem czy bym je ciela jeszcze oprocz ciecia w marcu one zawsze dość "gęsto" wyglądały ))

Twoje są bardzo ładne chyba nawet większe niż moje na starcie )))
zawitka 08:35, 30 sie 2017

anabuko1 napisał(a)
U ciebie Pueknie6 i hortensjowo i trawkowo i hostowy się robi !! To mi się podoba. Pięknie.
Bardzo zaciekawiła mnie ta koronkowa bylica. Wygląda zjawiskowo.
Jeszcze jak nie duża i gęsta rośnie to już calkuem6 mi się podoba
A ona zimuje?
Gdzue6 takie cudenka kupujesz?

Tak chciałabym żeby tak było dlatego wszystko wolno idzie ,co roku jedną rabatę wymodeluję bo kupuję jedną doniczkę i rozsadzam .Dzięki.
Bylicę zobaczyłam u Hani /Zywopłotki cisowe./Ona ją ma a ja na nią czatuję jak ją dorwę mogę Ci kupić i wysłać .o resztę pytaj Hani
zawitka 08:42, 30 sie 2017

Pszczelarnia napisał(a)
Mam poletko bukszpanów - nawet rosną, tzn. nie zbrązowiały na razie. Trzymam jeszcze na większe formy.
I jak to cieszy, że własne!

jak nie będziesz ich pędzić czyli dawać nawozów tylko wodę to nic im nie będzie.Będą zdrowe.Moje wszystkie oprócz 10 szt są moje własne.jak 2 lata temu dokupiłam i usłyszałam że mogą być z chorobą to chodziłam przy nich jak potłuczona i się przyglądałam .jedno co robiłam to lałam pod nich wodę .To pijaki szczególnie jak są młode .Teraz Mam już swoje cisy pięknie się trzymają Cieszy bo bez choroby.
zawitka 08:48, 30 sie 2017

lojalna_ napisał(a)
Halinko pytam bo ivory halo mają swój ładny kulisty kształt i w zasadxie same sie kulkuja ())i gdyby moje nie zaczęły się zlewac w żywopłot to nie wiem czy bym je ciela jeszcze oprocz ciecia w marcu one zawsze dość "gęsto" wyglądały ))

Twoje są bardzo ładne chyba nawet większe niż moje na starcie )))

Te Sibirica wyglądają też ładnie i gęste, są duże już ke trochę od dołu skorygowałam .Posadziłam od str wschodniej osłoniętej gdzie latem jest dużo słońca.zobaczymy jak pójdą A to cały krzak Sibiricy.