Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Minimalizm z odrobiną romantyczności 22:25, 15 sty 2015

Do góry
Ice dance też nie gorsza mam ją w słońcu i półcieniu (zimą część liści trochę brązowieje) tez szybko się rozrasta - zresztą u mnie na jednej jeszcze powstającej rabacie i Ice dance i runianka (w swoim sąsiedztwie) będą "poduszką" dla bukszpanowych kul.dodaje zdjęcie (jeśli można) tych samych sadzonek po 2 miesiącach (a u mnie radzi sobie bardzo dobrze na skarpie (przepraszam za prace nad nową rabata w tle
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 21:37, 15 sty 2015

Do góry
Gocha napisał(a)

Bogdzia jak fajnie , że do mnie zajrzałaś. Muszę przyznać, że ja lubie kupować nowe roslinki( ale chyba nie ja jedna ), wolę kupić fajne rośliny niż ciuchy. Nic tak mnie nie cieszy jak nowe zakupy ogrodowe i obserwowanie jak to później rośnie szczególnie gdy dokonałam dobrego wyboru zarówno przy planowaniu jak i kupowaniu. A że ogród mam dosyć spory i właściwie mam sporo miejsc do poprawy i dużo nowych też mogę wygospodarować to chyba trzeba kupić co nieco. Na wiosne jak tu wsiąkłam to przyznaje się , że część roślin zakupiłam nieprzemyślanie. W tym roku obiecałam sobie kupować z głową ale nie wiem czy mi sie to uda. Część z roślin kupionych na wiosnę będę mogła już dzielić np. trawy te brązowe turzyce, i Ice Dance też mi się rozmnożyły. I może niektóre żurawki podzielę.Posiałam też malwy, naparstnice i bratki więc te będę miała swoje. Obiecuję sobie wysiać też może trochę bylin, stipę i werbene tylko nie wiem gdzie bedę to trzymać. Bogdziu ja muszę dokładnie przejrzeć Twój wątek- ja tylko oglądałam program Mai i jestem zachwycona, więc czas na to żeby chociaż pismo obrazkowe u Ciebie przejrzeć. Pozdrawiam gorąco

Gosiu jeśli chodzi o kupowanie ciuchów i roślinek to jak tak samo jak Ty.Mojego wątku nie ogladaj , są dwa , razem ponad 4000 stron, nie ma sensu. Przyjdzie wiosna to czasem wpadnij i na bieżąco popatrz.Pozdrawiam.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:49, 15 sty 2015

Do góry
Widać jak się czerwienię? to ze wstydu.
Ale teraz już wiem że Ice Dance to Turzyca Morrowa.
Moja codzienność - ogród Oli 19:07, 15 sty 2015

Do góry
carex Evergold i turzyca Ice Dance

carex Amazon Mist

carex dolichostachya Gold Fountain (Kaga Nishiki)

carex Blue Zinger

Moja bajka 17:59, 15 sty 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Nie wiem czy ja dobrze zrozumiałem ale Ice Dance to jest właśnie Turzyca morrowa 'Ice Dance'

Dzięki Łukaszek
Ogródek Ewy 17:37, 15 sty 2015

Do góry
Wyszło szydło z worka że Ice Dance to to samo co Turzyca Morrowa, jaki wstyd....
Łukasz już się dokształciłam. Dzięki.
Moja bajka 14:49, 15 sty 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Nie wiem czy ja dobrze zrozumiałem ale Ice Dance to jest właśnie Turzyca morrowa 'Ice Dance'

No to pięknie nas podsumowałeś.
Kasiu musimy się nadal uczyć.
Moja bajka 14:15, 15 sty 2015

Do góry
Minimalizm z odrobiną romantyczności 12:15, 15 sty 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Przy wyborze trzeba jeszcze zwrócić uwagę jaka ma być wysokość bo u mnie runianka ma ze 20-25 cm a ice dance conajmniej 35

no to gołe nogi grabów źle by nie wglądały z Ice dance, ale buksy mogą się w nich topić...
Minimalizm z odrobiną romantyczności 12:06, 15 sty 2015

Do góry
Przy wyborze trzeba jeszcze zwrócić uwagę jaka ma być wysokość bo u mnie runianka ma ze 20-25 cm a ice dance conajmniej 35
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 11:52, 15 sty 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Gosiu 50 pierwszych stron przeczytałam i obejrzałam. Zrobił sie z Ciebie hurtownik przy zakupie roślin. Bardzo zmienił się ogród w krótkim czsie , jest ślicznie . Pozdrówka serdeczne.

Bogdzia jak fajnie , że do mnie zajrzałaś. Muszę przyznać, że ja lubie kupować nowe roslinki( ale chyba nie ja jedna ), wolę kupić fajne rośliny niż ciuchy. Nic tak mnie nie cieszy jak nowe zakupy ogrodowe i obserwowanie jak to później rośnie szczególnie gdy dokonałam dobrego wyboru zarówno przy planowaniu jak i kupowaniu. A że ogród mam dosyć spory i właściwie mam sporo miejsc do poprawy i dużo nowych też mogę wygospodarować to chyba trzeba kupić co nieco. Na wiosne jak tu wsiąkłam to przyznaje się , że część roślin zakupiłam nieprzemyślanie. W tym roku obiecałam sobie kupować z głową ale nie wiem czy mi sie to uda. Część z roślin kupionych na wiosnę będę mogła już dzielić np. trawy te brązowe turzyce, i Ice Dance też mi się rozmnożyły. I może niektóre żurawki podzielę.Posiałam też malwy, naparstnice i bratki więc te będę miała swoje. Obiecuję sobie wysiać też może trochę bylin, stipę i werbene tylko nie wiem gdzie bedę to trzymać. Bogdziu ja muszę dokładnie przejrzeć Twój wątek- ja tylko oglądałam program Mai i jestem zachwycona, więc czas na to żeby chociaż pismo obrazkowe u Ciebie przejrzeć. Pozdrawiam gorąco
Minimalizm z odrobiną romantyczności 08:53, 15 sty 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Chciałam ci wstawić fotki runianki ale z jednej strony przykryta śniegiem bo sypie a z drugiej wygląda tak

Dzięki

Tu wygląda całkiem ładnie, ale chyba faktycznie lepiej będzie posadzić w tym miejscu Ice dance...
Minimalizm z odrobiną romantyczności 08:38, 15 sty 2015

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ice dance bedzie lepsze od runianki aj nie mogę mieć wszędzie ice dance

Napisalam u mnie co się z runianką dzieję zima

Tak, czytałam i dziękuję

Runiankę wypróbuję w innym miejscu.

zastanawiam się tylko, czy sadzić przy takim układzie 3 RH pod tym dyżym świerkiem??? czy nie będzie się gryzło...

Minimalizm z odrobiną romantyczności 08:33, 15 sty 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Podoba mi się zestawienie graby + kule bukszanowe + ice dance (u mnie na patelni wyglądała super )

Powiedzmy, ze teraz tak mam, tylko moje niby kulki buksowe są prawie niewidoczne w trawach
wymienić mus na duże...

Tak, mi też się to podoba i chyba tak zrobię...

A miało być minimalistycznie...
Ogródek Ewy 00:16, 15 sty 2015

Do góry
Katkak napisał(a)

Ewcia a co myślisz, żeby zrobić tam taką obwódkę: ice dance i konwalnik, ice dance i konwalnik...

Dałabym 2 rzędy, z tyłu Ice a z przodu konwalnik, podsypałabym drobnego białego żwirku żeby konwalnik był bardziej widoczny. Ice oczywiście rzadziej bo rosną dość pokaźne kępki.
Na pierwszym zdjęciu masz konwalnika przed 4 letnią Ice. Słabo go widać bo jest za kostrzewą, ale nie mam innego zdjęcia. Jesli wsadzisz na przemiankę to Ice "zje" konwalnika.
Ogródek Ewy 23:36, 14 sty 2015

Do góry
Nallar napisał(a)

Kasiu byłam, widziałam, zaprotestowałam
Pamiętasz jak pokazywałaś zdjęcia swoich Ice Dance? Kupiłaś je dokładnie wtedy kiedy paczka do Ciebie była w drodze. Przypomnij sobie mój komentarz jaki napisałam pod zdjęciem trawek które kupiłaś.....
Pomyślałam nawet że gdybym Ci napisała co wysyłam to za te pieniążki mogłaś kupić coś innego.
Na 200% turzycy nie mam i nigdy nie miałam, więc to musi być Ice Dance.

Ewcia a co myślisz, żeby zrobić tam taką obwódkę: ice dance i konwalnik, ice dance i konwalnik...
Moja bajka 23:26, 14 sty 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
O Ice dance mi chodziło tylko jak zwykle z nazwą pochrzaniłam . Kiedyś się wreszcie nauczę .

Uff, przez chwilę myślałam że ze mną jest coś nie tak.
Nic się nie łam kobieto, ja z nazwami też mam problem, zwykle jest tak że myslę i pewna jestem że nazwa zaczyna się na R, chodzę i powtarzam R R R R a jak sobie już przypomnę to okazuje się że to sasanka.
Ogródek Ewy 23:17, 14 sty 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Ewunia jasne, że od Ciebie mam tę trawkę. Zerknij do mnie, dla przypomnienia wrzuciłam fotkę paczusi od Ciebie. Tyle wspaniałości mi przysłałaś, że sama pewnie zapomniałaś ile tego było . Buziaki

Kasiu byłam, widziałam, zaprotestowałam
Pamiętasz jak pokazywałaś zdjęcia swoich Ice Dance? Kupiłaś je dokładnie wtedy kiedy paczka do Ciebie była w drodze. Przypomnij sobie mój komentarz jaki napisałam pod zdjęciem trawek które kupiłaś.....
Pomyślałam nawet że gdybym Ci napisała co wysyłam to za te pieniążki mogłaś kupić coś innego.
Na 200% turzycy nie mam i nigdy nie miałam, więc to musi być Ice Dance.
Moja bajka 23:12, 14 sty 2015

Do góry
O Ice dance mi chodziło tylko jak zwykle z nazwą pochrzaniłam . Kiedyś się wreszcie nauczę .
Moja bajka 23:05, 14 sty 2015

Do góry
Kasiu to jest Ice Dance, nie turzyca. Ja tak podpisałam? chyba byłam po nalewce, dużej nalewce. Ja turzycy nie mam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies