Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój zielony świat 19:28, 03 sie 2017

Do góry
Łąkowe piękności

Daucus carota

Dzika marchew

Mój zielony świat 19:24, 03 sie 2017

Do góry
Miro,
sadźmy lilie i radujmy się ich pięknem! I zapachem

Rutewki co roku dosadzam i wciąż mi ich mało Najstarsza Delavaya ma ok 8 lat i jest najpiękniejsza Taka odroczona gratyfikacja. Ogród uczy cierpliwości. Piękno każe na siebie czekać.

Okrągłą ławkę wokół drzewa kupiłam na Allegro. Czereśnia okazała się za szeroka, więc ustawiłam tylko pół, a drugie pół czeka w piwnicy na swoją kolej. Jak pierwsza połówka się zniszczy, zastąpię ją tą z poczekalni. Jedną cząstkę postawiłam w altance, wpasowała się w róg. Nie wiem, czy można kupić częściowe elementy.

Bardzo lubię moją wojsławicką ławkę To dobre miejsce, na górce, z panoramą. W sąsiedztwie przybył model Marlboro. Byłam ostatnio w arboretum kiedy kwitło morze lawendy Fioletowe, pachnące, bzyczące Cudny widok! Mogłabym się w nie wpatrywać i wpatrywać. Ciekawość kolejnych piękności Wojsławic popchała mnie dalej.

Brązowo-różowe drzewe to klon palmowy Shirazz. Wiosną jest intensywnie różowy

Aniu,
próbuj i ciesz się liliowym pięknem
Krwiściągi sądziłam rok temu, niewiele więc mogę o nich powiedzieć. To za krótki czas na wnioski. Póki co nie są u mnie ekspansywne. Zobaczymy jak dalej. Nabyłam kilka odmian, będę je testowała.

Aparat to Canon 650 D i obiektyw Tamrona 18-250 mm. Taki uniwersalny, na moje potrzeby wystarcza. Choć marzy mi się jeszcze obiektyw makro.

Lilie kupuję internetowo, wiosną w Lilypolu.

Izo,
fajnie, cieszę się Odezwij się jak już termin będzie bliższy. 21 wracam z nad morza, więc akurat się dobrze składa.

W liliach głównie pachną pręciki, spróbuj je usunąć, może okaże się, że po takim zabiegu zmniejszona intensywność zapachowa jest dla Ciebie akceptowalna.

Rośliny mnie zachwycają i myślę, że ten zachwyt jest widoczny na zdjęciach. Każda z nich to królowa. Dzika marchew jest urocza, ostatnio odkryłam jej nowe stanowisko

Alu,
dziękuję Rutewka zachwyca, to moja ulubiona bylina Delikatna piękność

Angeliko,
ale mi miło Emocjonalny odbiór zdjęć to dla mnie najlepszy komplement

Gosiu,
dziękuję za słowa docenienia

Martyno,
dla mnie nauka przez doświadczenie jest najlepsza. Przesadzanie to chleb powszedni ogrodnika
Krwiściąg jeszcze mały, sadzony w ubiegłym sezonie, ledwo go widać, ale coś tam cyknełam

Fuksjo,
lilie drzewiaste takie po prostu są. Wg opisów dorastają do 2 metrów i u mnie w trzecim roku uprawy tak właśnie się stało. Nic szczególnego nie dostają. Przy sadzeniu zwyczajowo, jak każdej nowej roślinie, daję garść obornika. Mogły też dostać mączkę rogową. I tyle.

Kasiu,
dziękuję Lilie kupuję w Lilypolu. Pomylonych odmian nigdy nie miałam. Jedna zawirusowana się zdarzyła

Pretty Woman powoli kończą kwitnienie
Tu moja mama wśród lilii Ciekawę jaką wysokość będą miały w przyszłym sezonie

Ogródek Czarownicy 19:23, 03 sie 2017

Do góry
Acha
Córcia już troszkę wyrosła
Małymi kroczkami do celu... 19:16, 03 sie 2017

Do góry
Dzisiaj przyszedł strój na urodzinki małej

Hihi wygląda w nim ślicznie
Typografia ogrodu 19:13, 03 sie 2017

Do góry
Pomysłowo Czym masz podsadzone hortensje?
r
Sezon 2017 u Hanusi 19:06, 03 sie 2017

Do góry
Basiu, poki co cieszy mnie widok zieleni wystającej przy listku z ziemi. Skrętniki dostałam od szwagierki, czasami dobrze w gościach zajrzeć na parapet! Oprócz Twoich fiołkowych listków mam jeszcze kilka od niej. Będę miała jesienią co robić w domu.
Pan Maluśkiewicz 19:04, 03 sie 2017

Do góry
Takie przemiłe spotkanie z Ewą Andą
W Kołobrzegu.

Blaski i cienie nowego życia 18:49, 03 sie 2017

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
A pachna Ci te Tardivy? Bo u mnie bardzo, no u mnie pierwszy rok co wanilka jest sztywna i nawet ostatnia ulewa nic jej nie powaliła, uwielbiam jej kwiaty. Jak mozesz pokaz kwiat z bliska Magical Candly. Umiesz z patyczkow uchodowac hortki? Bo jeżeli tak to u mnie różnych odmian będzie patyczkow. Pamiętasz tą NN tak Ci sie podoba u mnie co miała być bobo a napewno to nie jest Bobo Jest bardzo efektowna i sztywne ma pędy.

Jakiegoś odzałamiającego zapachy nie ma. Może moje to nie tardivy.

U mnie trudno ukorzenić z patyczków. Co roku próbuję. Chyba trzeba odkład zrobić.

Chętnie załapię się u Ciebie przy okazji

Magical Candle - biała robi się od dołu do góry. Lubię te seledynowe czubki.

Żywopłotki cisowe. 18:33, 03 sie 2017

Do góry
dubelek był wstawiam inne
Róż ładnyz serii ball z obi
z serii Star z obi

Eweline

Tomas Edison
Żywopłotki cisowe. 18:33, 03 sie 2017

Do góry

malutkie Border Pink , karpy przechowuje
Żywopłotki cisowe. 18:26, 03 sie 2017

Do góry
goździki sadzone latem już w pakach ale nie wiem czy to z tych moich białych,

Zurawki dzielone wisosną wprost do gruntu sadzone, te wyżej z doniczek tez wiosną nie ma różnicy.

[img

size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/148/1485668/original.JPG[/img]

Werbena samosiejka

Biały rozwar wiosna wypieliłam a potem z kompostownika po tygodniu posadziłam ponownie i bidak zakwitł.
Żywopłotki cisowe. 18:15, 03 sie 2017

Do góry
Przetacznik z nasionek od Doroty pałki rozwijają się. za mało posadziłam w jednym miejscu wiosną zagęszczę

onetek niski z dalią Crazy Lowe

crazy Lowe za mało wybarwiona
Potentilla całe lato kwitnie
Typografia ogrodu 18:14, 03 sie 2017

Do góry
A tymczasem na naszym trawniku

Żywopłotki cisowe. 18:06, 03 sie 2017

Do góry

Moje siewki jeżówek po nawozeniu azotem poszły, może zakwitną.
Wcześniej sypnęłam potasem i fosforem pod sadzenie dali a wetknęłam tu rozsady jeżówek dlatego jeszcze nie kwitły bo przenawożone potasem i opóźnia kwitnienie.

W siewkach jeżówek znalazły sie o wąskich liściach zobaczymy jakie to kwiaty.

a nasz Kondzio opisał na forum dla Zielono zakręceni o jeżówkach występujących z wąskimi liśćmi. Tu doszłąm do wniosku że to właśnie te liście, posadziłam je oddzielnie.

Wczoraj oglądałam u Ewy P. ma posadzone razem z Rudbekią Cherry Brandy mikołajek, podobało mi się zestawienie.
W nocy śniło mi sie że w tym miejscu podsadzałam pod Przegorzanem rudbekie.

Sezon 2017 u Hanusi 17:43, 03 sie 2017

Do góry
Monisiu, dobrze mówisz, wiosną trzeba podziwiać ogrody. Ale ja nie jestem logistycznie sprawna, mogę liczyć tylko na przypadkowy transport, to i za bardzo w podróże się nie wdaję, a plany przeważnie mi zawodzą.

Jarzmianka już się wysiewa, jutro musze zebrać nasionka.
Żywopłotki cisowe. 17:43, 03 sie 2017

Do góry
Rudbekia Cherry Brandy co dzień więcej kwiatów

kwiat zmienia kolor w czasie wykształcania

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 17:42, 03 sie 2017

Do góry
Danusiu albo inni ktorzy zakladali trawnik..poradzcie co zrobić w tej sytuacji:

ogolnie jestem pewien ze najlepsze rozwiazanie to popryskac wszystko Roundupem ale ile razy zeby miec pewnoesc ze na wiosne wzejdzie mmniej tej chwastnicy?
Nie chce zakladac trawnika z rolki wiec szukam innego rozwiazania.
Jak popryskam roundupem to bede to wszystko musial zgrabić ale jest male wiec ladnie wyjdzie z gleby. Po tym zabiegu chwasty wzejdą na nowo. Psikne znow Roundupem.. i co dalej? Grabic czy zasiac i przysypac torfem deklikatnie?

Czytam tu posty ze ludize wyrywaja ale ilosci jakie tu mamy to kosmos! Codziennie wyrywamy z zona po 300-400szt..ale nie widac zadnego efektu...

Ogród do odnowy 17:41, 03 sie 2017

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

Może posadzona tu ketmia ożywi tę smutną latem rabatę?

Gosiu, a co rośnie na tej rabacie?
Ogrodula 17:39, 03 sie 2017

Do góry
Czas na wianki z patyków winobluszczu i winogron.
Żywopłotki cisowe. 17:37, 03 sie 2017

Do góry
Cayenne S.

zwykła

Ok tygodnia temu sadzona z doniczki a juz maleńkie 4 kwiatki wychodzą Glowing Dream
wnastepnym roku da pokaz

Tu z tej samej dostawy tylko prosto do gruntu, teraz w szalonym tempie rośnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies