Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:29, 14 wrz 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Praca sprawiła że ktoś docenił moją pracę.

Bo szczęśliwi są Ci, którzy umieją walczyć o swoje i robią to co kochają.
Rozgardiasz w moim ogrodzie 12:27, 14 wrz 2014

Do góry
Nie "pstrzyj" krzaczków chaotycznie po trawniku, pogrupuj to na rabatach.
Rozgardiasz w moim ogrodzie 12:26, 14 wrz 2014

Do góry
Wytycz komunikację, ścieżki bo widzę że ze schodów droga prowadzi po trawniku?
Rozgardiasz w moim ogrodzie 12:26, 14 wrz 2014

Do góry
Chłopie, pierwsza rada, wytycz gdzie są rabaty, gdzie jest trawnik, zdejmij darń, pomyśl jak będzie ładniej, szersze rabatki, nie ma trawy między roślinami. Wysyp korę, albo żwirek.

Ale zacznij od tego, że rozłóż wąż ogrodowy, popatrz z góry na kształt, poprawiaj do skutku, a potem wycinaj darń.

Przy altanie to tylko hortensje bukietowe, albo przebarwiające się mocno z białego na różowy, albo na bladoróżowy.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:21, 14 wrz 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
To ogrodowisko miało zmieniać świat na lepsze

I zmienia . O ile piękniejszy staje się świat wkoło dzięki Tobie (pośrednio i bezpośrednio ).
Kondziowy ogrod cz II 12:21, 14 wrz 2014

Do góry
Kmdziu, ja tam nie kadzę, a staram się jak zwykle konkretnie coś podpowiedzieć i jedynie bym te nierówności wyprasowała, tylko rysunek mi trochę nie wyszedł, ale popraw tak, z lewej za dużo trawy (kanciasto jest) a z prawej też nieprecyzyjnie

O....! 11:29, 14 wrz 2014

Do góry
Widziałąm takie koło zrobione z dwóch odcieni karmników, zielonego i żółtego.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:10, 14 wrz 2014

Do góry
Praca sprawiła że ktoś docenił moją pracę.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:54, 14 wrz 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ana, ani razu, słyszałam tylko co mnie czeka w związku a tym..
Mam na myśli Ogrodowisko, nie ogród, ogród robię dla siebie, nie dla innych. Ogrodowisko jest dla Ogrodników. To ogrodowisko ma zmienaić świat na lepsze, a stało się to pośrednio jednak przy pomocy ogrodu

nie chodziło o Ogrodowisko... o całokształt bo przecież nie Ogrodowisko sprawiło że ktoś docenił Twoją wieloletnią pracę...
Nie jestem typowa... i cieszę się jak komuś 'coś wychodzi'
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:27, 14 wrz 2014

Do góry
Ana, ani razu, słyszałam tylko co mnie czeka w związku a tym..
Mam na myśli Ogrodowisko, nie ogród, ogród robię dla siebie, nie dla innych. Ogrodowisko jest dla Ogrodników. To ogrodowisko miało zmieniać świat na lepsze, a stało się to pośrednio jednak przy pomocy ogrodu
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:52, 14 wrz 2014

Do góry
waldek727 napisał(a)
Danusiu.
Czy mogę do Ciebie wpaść w środę z transparentem?

CI, KTÓRZY SĄ WYSTARCZAJĄCO SZALENI, BY MYŚLEĆ, ŻE SĄ W STANIE ZMIENIĆ ŚWIAT, SĄ TYMI, KTÓRZY GO ZMIENIAJĄ".

Maluj transparent, będzie fajnie Waldek, wpadaj, będziesz herbatę parzył dla ekipy, masz kwalifikacje?
Menu na imprezy 09:43, 14 wrz 2014

Do góry
Może jakieś "żelazne" przepisy na atrakcyjne niewielkie dania, które świetnie wyglądają i nie są "pospolite" ze tak się wyrażę A jednocześnie taka "noga" w gotowaniu jak ja, je wykona?
Mój ogródeczek 09:41, 14 wrz 2014

Do góry
Witaj, masz w ogródeczku sporo wspaniałych okazów i widać, że dużo pracy wkładasz a staranną pielęgnację

Zauroczyło mnie szczególnie drugie od końca zdjęcie z różami i żółtą tują wschodnią

Jeśli możesz nabij 3 puste posty, rozdzielę zdjęcia, bo w jednym poście prosimy o wklejanie nie więcej niż 4 zdjęcia. Poprawię to z miłą chęcia Zapraszam do odwiedzania innych ogrodów, a wtedy ktoś też Cię odwiedzi

Link do mojego ogrodu mam w podpisie.
Cirsium rivulare "Autropurpureum" 09:29, 14 wrz 2014

Do góry
Ja też mam tę roślinę, ale jeszcze nie zimowałam jej, przekonam się na wiosnę.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:44, 13 wrz 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Pooglądaj zdjęcia w ogrodzie z lustrem, masz jak ulał gotowca na ten róg. Za mało sadzisz wrzosów, musi ich tam być co najmniej 100 żeby był efekt,do tego trawy i berberysy.

Od tego miejsca
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1033-ogrod-z-lustrem?page=28

Pani Danusiu dziękuję za odpowiedź, tylko miejsce na zdjęciu to centralny środek "rabaty"
Oczywiście wrzosów będzie więcej a te wsadzone mogę przenieść/przesunąć. Czy to dobry pomysł żeby na całej długości przed tujami posadzić berberys, jeśli tak to jaki? a może lepsza będzie tawuła ew. trzmielnia?
Ogród z lustrem 21:56, 13 wrz 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Gosiu, Grujeczniki pachną ślicznie, to jest ich najważniejsza zaleta, wprowadza ludzi w dobry nastrój, to jak w cukierni, gdy ciasteczka kupujemy Nie wszystkie równomiernie się przebarwiają, gdy mają mniej wody - te bardziej się przebarwiają.
Tamten drugi jeszcze zielony, a w nowym ogrodzie to wszystkie soczyście zielone Tym sposobem będzie się działo etapami.

Ekranik nie jest strzyżony jeszcze, a wypuścimy go na wysokość płotu, bo jest dość ażurowy.

W jakiej odległości nalezy sadzić grujeczniki od siebie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:09, 13 wrz 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ana, zrozumienie widzę w Twoich oczach Czyżbym zmieniała świat? niechcący?

jest taka reklama w tej chwili w tv (nie pamiętam czego) ale nie ważne, ważne że zapadły mi słowa nic się samo nie zrobiło, to efekt ciężkiej pracy (no może jakieś słowo przekręciłam ) ale taki sens mniej więcej ...
Interpretacje pozostawiał według uznania
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:08, 13 wrz 2014

Do góry
AnnaS napisał(a)
Witam serdecznie,

bardzo proszę o pomoc w zagospodarowaniu "rabatki"

Pooglądaj zdjęcia w ogrodzie z lustrem, masz jak ulał gotowca na ten róg. Za mało sadzisz wrzosów, musi ich tam byc co najmniej 100 żeby był efekt,do tego trawy i berberysy.

Od tego miejsca
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1033-ogrod-z-lustrem?page=28
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:03, 13 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
CZARUJĄCE!!!!!

powiedzmy sobie szczerze BEZ PRACY NIE MA KOŁACZY!!!!
to co się wydarzyło, to co się dzieje nie wzięło się z siedzenia na doopie i narzekania na rzeczywistość. To efekt długiej, mozolnej i ciężkiej pracy. Czasami przyjemnej, czasami niekoniecznie...

"Ci, którzy są wystarczająco szaleni, by myśleć, że są w stanie zmienić świat, są tymi, którzy go zmieniają." Steve Jobs

nie przestawaj, bądź szalona

Ana, zrozumienie widzę w Twoich oczach Czyżbym zmieniała świat? niechcący?
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 21:00, 13 wrz 2014

Do góry
Ligustr - Ligustrum ovalifolium 'Aureum'
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies