Monika parę stron wcześniej podawałam Jolance przepis na przechowalnik. W tych migawkach całe czary mary to ujęcia pod słońce. Zdjęć nie obrabiam, co najwyżej coś rozjaśnię lub przyciemnię.
Aniu carex montana Raureif jest niższy od normalnego carex montana. I nie jest czysto zielony, ma jasny paseczek.
LI do donicy to się raczej zmieszczą, ale myślisz że z zimowaniem będzie ok?
Tu jest zdjęcie, na którym widać krzaczek w całości, trawka to molinia variegata
Nieco wcześniej wiosną ...azalia ann Fromme jeszcze nie w pełni rozkwitu: z tyłu różaneczniki nieśpiesznie odbijają po przymrozkach.
A tu hortensje zakwitły,obok powojnik anabelle wspina się na drewutnię. a z przodu.. czerwona pnącza róża.Pochwalę się mymi rachitycznymi owocoowocowymi, ale to w nowej odsłonie
W większośc jest ciasno i tam nie rosną, ale jak gdzieś kawałek odkrytej gleby to dają popalić z wielokrotną siłą a dzisiaj z róż wyrwałem wielkie krzaczory lebiody, oj jak się dziadyga zakamuflowała
Jak plewie. Nogą wymacuje miejsce gdzie da się stanąć i powoli przemieszczam się po rabacie, następnie staram się przykucnąć uważając by czegoś tyłkiem nie połamać, a kilka ofiar już było. Tak zostaje w miejscu i nurkuję w zielenine.
Gimnastyka pierwsza klasa
Czyściłam dziś kostkę z chwastów, zrobiłam może z 1/10 i odpuściłam Po troszeczku to zrobię
Później posadziłam pod dużymi kulkami szałwię deep blue, to po rozmowie u Makusi w wątku, stała od majowego weekendu i nie miałam na nią pomysłu Mam nadzieję, że się wysieje i w przyszłym roku będzie jej dużo więcej Bright rose mi się wysiewa
Makusia, zobacz jak pięknie begonki od Ciebie wyglądają
W sobotę musiałam iść do pracy, a było Jana. Poprosiłam córcię o pomoc, upiekła pyszne ciasto z truskawkami, a dziś po powrocie do domu czekało na mnie pyszne jogurtowo-czekoladowe ciacho Córcia znowu w akcji w kuchni była
Wzeszła najgorzej W takim razie może by zasiać nowy trawnik na wiosnę przyszłego roku skoro taka kiszka?
Czy ratować ten? Obawiam się kosztów bo jesteśmy z żoną pod kreską. Dosiewka 10kg ze 110zł. nie mam już zalegającej ziemi na 10 arów działki musiałbym dokupić z 15-20 worków 50l czyli kolejne 120zł.
Taką trawę kupiliśmy [link zmoderowany]
Gość z filmiku skosił trawnik, zgrabił pokos zruszając przy tym ziemię i wysiał tylko nasiona bez dodawania dodatkowej ziemi tylko zaznaczył, że taki zabieg powtarzać trzeba ze 3 razy. Czyli wychodzi, że musiałbym dokupić jeszcze raz te 25kg nasion a to koszt 250zł.
Czy dodatkowa ziemia jest konieczna, czy wystarczy zruszyć obecną (przy zbieraniu pokosu) wsiać nasiona i podlewać?
Co by Pani zaleciła w tej sytuacji - nowy trawnik na przyszłą wiosnę czy zawalczyć o ten?
Jutro odchwaszczam wszystkie działki i robię pierwsze koszenie.
Pozdrawiam i dziękuję Pani za odpowiedź.
Z Bogiem
A to pozostałe 23 ary gdzie kupiłem najtańszą trawę - dalszy plan trawa siana wcześniej, bliższy 2 tygodnie później i jeszcze nie wzeszła - podlewam cały czas.
Dawno nie pisałam,ale to nie znaczy,że nic się nie działo w ogrodzie. pod wiśnią posadziłam trzy róże okrywowe, a jesienią między nimi posadzę tulipany. Z prawej widać szałwię prowadzoną razem z przebiśniegami,żebym miała co podziwiać wczesną wiosną
zdjęcia obejrzałam z zaciekawieniem ...dobrze że goście u ciebie bywają i coś więcej nam pokazują ...bo jestem zachwycona tym co zobaczyłam Ewo musisz wicej fot nam pokazywać ..bo strasznie oszczednie nam te twoje klimaty dawkujesz
a to koniczyna Red Feathers? bo takie cos dzisiaj pokazywała Magnolia u kokoszki