Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 22:56, 26 cze 2017

Do góry
an_tre napisał(a)
Bogusiu przeczytaj wiadomość na pw

nic nie widzę...

Ogród z rzeźbą 22:49, 26 cze 2017

Do góry
Monika parę stron wcześniej podawałam Jolance przepis na przechowalnik. W tych migawkach całe czary mary to ujęcia pod słońce. Zdjęć nie obrabiam, co najwyżej coś rozjaśnię lub przyciemnię.

Aniu carex montana Raureif jest niższy od normalnego carex montana. I nie jest czysto zielony, ma jasny paseczek.
LI do donicy to się raczej zmieszczą, ale myślisz że z zimowaniem będzie ok?

Tu jest zdjęcie, na którym widać krzaczek w całości, trawka to molinia variegata

Mirelka noooo, tak wychodzi z tymi zdjęciami

Na dobranoc cmok od Minervy

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:44, 26 cze 2017

Do góry

Fajna ta roślinka . Szkoda,że nie pamiętasz nazwy.
Bawarka 22:44, 26 cze 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Ciągle wspominam .... też.

Ciasny, ale własny 22:42, 26 cze 2017

Do góry
Nieco wcześniej wiosną ...azalia ann Fromme jeszcze nie w pełni rozkwitu: z tyłu różaneczniki nieśpiesznie odbijają po przymrozkach.
A tu hortensje zakwitły,obok powojnik anabelle wspina się na drewutnię. a z przodu.. czerwona pnącza róża.Pochwalę się mymi rachitycznymi owocoowocowymi, ale to w nowej odsłonie
Ogrodowa przygoda Łukasza II 22:36, 26 cze 2017

Do góry
Kasik napisał(a)
Bylinowa zachwyca. Zastanawiam się jak tam plewisz? Ale myślę , ze przy takim buszu to i chwastów mało.

A jak tam buksy w obwódkach? Widzę, że jakieś rosną.

Wręcz przeciwnie chwastów aż miło

W większośc jest ciasno i tam nie rosną, ale jak gdzieś kawałek odkrytej gleby to dają popalić z wielokrotną siłą a dzisiaj z róż wyrwałem wielkie krzaczory lebiody, oj jak się dziadyga zakamuflowała
Jak plewie. Nogą wymacuje miejsce gdzie da się stanąć i powoli przemieszczam się po rabacie, następnie staram się przykucnąć uważając by czegoś tyłkiem nie połamać, a kilka ofiar już było. Tak zostaje w miejscu i nurkuję w zielenine.
Gimnastyka pierwsza klasa
Ciasny, ale własny 22:35, 26 cze 2017

Do góry
Róże pnące atakują pergolę. pod wiśnię dosadziłamdosadziłam hortensje bobo i nieco szafirķów
Mój kamienny ogród 22:34, 26 cze 2017

Do góry
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:33, 26 cze 2017

Do góry
pawel_snopek napisał(a)

Poznałem po tym że mam identyczną w ilości 5 sztuk

Malutki pod lasem 22:28, 26 cze 2017

Do góry
Jeżówki w takiej fazie bardzo lubię, takie zielono-różowe
The Fairy zaczynają popis
Na anabell czekam
Szałwia Bright Rose szaleje
Malutki pod lasem 22:25, 26 cze 2017

Do góry
Czyściłam dziś kostkę z chwastów, zrobiłam może z 1/10 i odpuściłam Po troszeczku to zrobię
Później posadziłam pod dużymi kulkami szałwię deep blue, to po rozmowie u Makusi w wątku, stała od majowego weekendu i nie miałam na nią pomysłu Mam nadzieję, że się wysieje i w przyszłym roku będzie jej dużo więcej Bright rose mi się wysiewa

Makusia, zobacz jak pięknie begonki od Ciebie wyglądają
W sobotę musiałam iść do pracy, a było Jana. Poprosiłam córcię o pomoc, upiekła pyszne ciasto z truskawkami, a dziś po powrocie do domu czekało na mnie pyszne jogurtowo-czekoladowe ciacho Córcia znowu w akcji w kuchni była
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 22:25, 26 cze 2017

Do góry
kilka lat rośnie. ma ciemne owoce na jesień, liście przebarwiaja się na czerwono jesienią. ktoś pomoże w określeniu co to za roślina? z góry dziękuje
Kłopoty - problemy z trawnikiem 22:21, 26 cze 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)

1. pokos do kosza, nie zostawiać, bo zabijesz młode siewki delikatne tym pokosem, zgniją
Posypać nasionami, potem ziemią i nie musisz przegrabiać.

2. nawóz czy bez nawozu zależy od stanu trawnika, nie musisz od razu wywalić nawozy

Nie czekać do jesieni, gdy trawnik będzie źle wyglądał, żółkł, słabł - daj nawóz + woda. Gościu z filmiku miał rację, nie musisz przegrabiać po nasionach.

Swoją drogą trawa nie za ciekawie wzeszła, wałki się porobiły i sporo pustego.

Wzeszła najgorzej W takim razie może by zasiać nowy trawnik na wiosnę przyszłego roku skoro taka kiszka?

Czy ratować ten? Obawiam się kosztów bo jesteśmy z żoną pod kreską. Dosiewka 10kg ze 110zł. nie mam już zalegającej ziemi na 10 arów działki musiałbym dokupić z 15-20 worków 50l czyli kolejne 120zł.

Taką trawę kupiliśmy [link zmoderowany]

Gość z filmiku skosił trawnik, zgrabił pokos zruszając przy tym ziemię i wysiał tylko nasiona bez dodawania dodatkowej ziemi tylko zaznaczył, że taki zabieg powtarzać trzeba ze 3 razy. Czyli wychodzi, że musiałbym dokupić jeszcze raz te 25kg nasion a to koszt 250zł.

Czy dodatkowa ziemia jest konieczna, czy wystarczy zruszyć obecną (przy zbieraniu pokosu) wsiać nasiona i podlewać?

Co by Pani zaleciła w tej sytuacji - nowy trawnik na przyszłą wiosnę czy zawalczyć o ten?

Jutro odchwaszczam wszystkie działki i robię pierwsze koszenie.

Pozdrawiam i dziękuję Pani za odpowiedź.

Z Bogiem

A to pozostałe 23 ary gdzie kupiłem najtańszą trawę - dalszy plan trawa siana wcześniej, bliższy 2 tygodnie później i jeszcze nie wzeszła - podlewam cały czas.
Malutki pod lasem 22:20, 26 cze 2017

Do góry
Dla Kasi, poglądowe zdjęcie moich hicksii, sadzone co 70 cm

Udało mi się ukorzenić w wodzie 5 sztuk patyczków hortensji Grandiflora od Krysi 4 mają pączki kwiatowe
Ciasny, ale własny 22:17, 26 cze 2017

Do góry
A tu najmłodszy pomocnik pozuje na tle tej rabatki
Ciasny, ale własny 22:15, 26 cze 2017

Do góry
Dawno nie pisałam,ale to nie znaczy,że nic się nie działo w ogrodzie. pod wiśnią posadziłam trzy róże okrywowe, a jesienią między nimi posadzę tulipany. Z prawej widać szałwię prowadzoną razem z przebiśniegami,żebym miała co podziwiać wczesną wiosną
W cieniu - zacieniona 22:15, 26 cze 2017

Do góry
...niebiesko.

W cieniu - zacieniona 22:12, 26 cze 2017

Do góry
Jolu,Bogusiu dziękuję za podzielenie się swoimi spostrzeżeniami,warto podpowiadać sobie nawzajem...O. to skarbnica wiedzy...
Pszczelarnia 22:11, 26 cze 2017
Do góry
zdjęcia obejrzałam z zaciekawieniem ...dobrze że goście u ciebie bywają i coś więcej nam pokazują ...bo jestem zachwycona tym co zobaczyłam Ewo musisz wicej fot nam pokazywać ..bo strasznie oszczednie nam te twoje klimaty dawkujesz

a to koniczyna Red Feathers? bo takie cos dzisiaj pokazywała Magnolia u kokoszki

Justyna napisał(a)

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:08, 26 cze 2017

Do góry
Z okna kuchennego mam widok na kwitnącą Bonicę. A tej okrywowej pasuje do towarzystwa żurawka i imperata Red Baron.

Dobrze spisuje się w tym sezonie Błękitna rapsodia. Zupełnie nie pamiętam, że wsadzałam pod nią lilie. Szałwie też trzeba powoli ścinać.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies