Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

Mirka 21:13, 21 sie 2017

Radziu2013 napisał(a)
Ooo jeju Jakie cudne lampiony Hmmm ja dawno już na starociach nie byłem ale w sumie to jeszcze z rzeczami ze strychu zniesionymi nic nie zrobiłem ...

Pomidory wielkoludy Dobrze je chyba wypasłaś JA tam szklarni nie mam i nie hoduje pomidorasów
Radziu lampionki z odzysku od znajomej.Szklarenki nie mam .U mnie pomidorki tylko z gruntu .Zawsze się udają nawet w tym roku deszczowym obrodziły super.
Maly_Bialy_D... 21:18, 21 sie 2017

Szczęka mi opadła na te cudne lampiony ja bym chyba przy nich za wiele nie zmieniała, są tak klimatyczne! Gdzie je dorwałaś Miruś?
Ogórków miałam klęskę urodzaju, rozdawałam na prawo i lewo, za to rok temu nic mi nie wyszło, może dwa słoiczki. Pomidorki też mam, uwielbiam zwłaszcza kurdupelki koraliki! Jem co dzień
Mirka 21:46, 21 sie 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Mirus jestem. Deszcz na zawolanie. Jeszcze podlewalam rano a po poludniu niespodzianka najlepsza konewka by tak nie podlala.

Rosliny u mnie wysokie wiec chwastow nie widac, pewnie sa, ale na razie ich nie chce widziec. Mam wazniejsze sprawy jak przycinanie tawul i dereni. Myslalam, ze dzisiaj to zrobie, ale deszcz pokrzyzowal moje zamiary.

Trawy deszcz mi poprzewracal jutro bede wiazac.

Mi wyrosl jede krzak ogorka, wywalilam kompost z kompostownika na rabate przyszlosciowa i przykrylam go plandeka na czubku wyrosl ogorek ale jaki ma pedy po 1,5 m jak gwiazda i zebralam dzisiaj na 2 sloiki poltoralitrowe do kiszenia wczesniej syn zbieral i znowu robota z kiszeniem.

Nie sialam w tym roku zadnych warzyw bo wiosna mokra na rabacie warzywnej dlugo woda sie trzymala, zasialam gorczycy i scielam juz 2 razy i znowu zasieje, niech ziemia odpocznie.

Elu fajnie że już jesteś.Ja warzyw typu marchew pietruszka nie sieję u mnie na piasku nie chcą rosnąć.Za to cukinia,ogórki,fasolka,cebulka,buraczki rosną .
Mirka 21:57, 21 sie 2017

gierczusia napisał(a)
Halllooo jakie cuuudne lampiony a jak ja lubię taką zabawę w odnawianie a jaka później radocha jak jest gotowe
A odnośńie nazw rozchodników , to wklejam Ci takæ małą ściągę może siė przyda choć w części
Bo ten który pokazałaś to cudnisty jest

Witaj Gierczusia
Z tych co pokazałaś mam Class Act.I takie
W sumie mam 9 odmian rozchodnika.

Mirka 22:05, 21 sie 2017

Maly_Bialy_Domek napisał(a)
Szczęka mi opadła na te cudne lampiony ja bym chyba przy nich za wiele nie zmieniała, są tak klimatyczne! Gdzie je dorwałaś Miruś?
Ogórków miałam klęskę urodzaju, rozdawałam na prawo i lewo, za to rok temu nic mi nie wyszło, może dwa słoiczki. Pomidorki też mam, uwielbiam zwłaszcza kurdupelki koraliki! Jem co dzień
Basiu napisałam post wyżej że od znajomej dostałam.Na razie czekają na koncepcję renowacji.
Z małych pomidorków to mam Malinowy Kapturek i Koralika też wsówamy co dzieñ.
Mirka 22:21, 21 sie 2017

Trawki troszkę nie bardzo fotki ale już ciemno było.
Rozplenica Hamlen

Rozplenica Black

Trawka Pegasus z nasionek od Przemka

Rozplenica Moudry z tegorocznego siania.

I Majesti.
Mirka 22:34, 21 sie 2017

Rozchodnik Stardust i zwykły różowy.

Rudbekis Sherry Brandy u mnie rośnie lepiej niż Jeżówka jak ktoś ma piaski to polecam jest super.

Magesti siana drugi raz pieknie zakwitła.
bacowa 22:34, 21 sie 2017

Fajne te trawy u ciebie ,to wszystkie z własnego siewu ?
Mirka 22:38, 21 sie 2017

I na koniec relacji pokażę jaki sprzęcior sobie sprawiliśmy
Mirka 22:47, 21 sie 2017

bacowa napisał(a)
Fajne te trawy u ciebie ,to wszystkie z własnego siewu ?
Ewo wszystkich nie pokazałam .Tak trawki mam wszystkie z nasionek.
Tu Rozplenica Black ma drugi sezon ale coś nie chce kwitnąć.

No widzisz i bym skłamała.Mam trzcinniki KF ze szkółki które tydzień po posadzeniu zjadła rdza powoli się regenerują.