Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród bacowej

Ogród bacowej

kerii 14:41, 21 sie 2017

Pięknie trawiasto i nie tylko trawiasto u Ciebie a ta rabatka jest urzekająca jak z obrazka

bacowa napisał(a)
Po nawałnicy część Anabelek leży.

Kawa 14:43, 21 sie 2017

wow
pięknie

piseła cudna
Joku 21:20, 21 sie 2017

bacowa napisał(a)

pozdrawiam

Bajecznie.
Ewa, kupiłam dzisiaj molinia Variegata. Chyba ją masz i Iwonka też. Bo u niej ją widziałam i bardzo wpadła mi w oko. Zastanawiam się ile ona potrzebuje miejsca, jak szeroko rośnie.
bacowa 21:30, 21 sie 2017

Iwk4 napisał(a)

To wygląda pięknie.
U mnie perovska tak spektakularnie nie kwitnie. Bo ją przesadzałam. Ale kwitnie.
Kiedyś Ewuniu się zastanawialysmy, czy toleruje przesadzanie? Toleruje. Tylko zwalnia z rośnięciem.

Iwona perowskia przesadzana dwa sezony temu i jeszcze nie może dojść do siebie. Rośnie to fakt , ale daleko jej do tego co było.
bacowa 21:32, 21 sie 2017

Mirka napisał(a)
Ewo chyba nie masz wątpliwości że tak Twój ogród jast bardzo naturalny nie taki pod linijkę dlatego jest pięknie Pozdrawiam słonecznie Kurcze ja chyba zgapię tę ostatnią fotkę z hortkami mogę?

Mirka ten zestaw też zgapiłam .
bacowa 21:43, 21 sie 2017

Joku napisał(a)

Bajecznie.
Ewa, kupiłam dzisiaj molinia Variegata. Chyba ją masz i Iwonka też. Bo u niej ją widziałam i bardzo wpadła mi w oko. Zastanawiam się ile ona potrzebuje miejsca, jak szeroko rośnie.

Molinia Variegata to fajna trawka, tak myślę że 40-50 cm.jej starczy.

W zeszłym roku miałam ją tak posadzoną , ale to za gęsto było . Co drugą wykopałam.

Joku 22:03, 21 sie 2017

50 cm, to zmieszczę . Piękna jest. Też mam miejsce przy tarasie.
kerii 22:56, 21 sie 2017

Fajna ta Molinia ciekawa czy moja na przyszły sezon też się tak choć trochę rozrośnie bo na razie to marniutka bardzo ale nie mam się co dziwić jak z jednej cztery zrobiłam to chyba powinnam się cieszyć że w ogóle zipie
Johanka77 23:02, 21 sie 2017

bacowa napisał(a)

Na tym zdjęciu jest chyba 5 lub 6 sadzonek perowskiej, które sama w zeszłym roku ukorzeniałam z patyczków. Ja raczej sadze daną roślinkę po kilka sztuk żeby je dobrze było widać z daleka.
Tutaj też jest posadzonych kilka sztuk, chyba z pięć.

pozdrawiam

Ładna perovskia. Nie wiedziałam, że można z patyczków.
Muszę zagęścić moją na skarpie

Gratki na stówkę!
bacowa 23:06, 21 sie 2017

kerii napisał(a)
Fajna ta Molinia ciekawa czy moja na przyszły sezon też się tak choć trochę rozrośnie bo na razie to marniutka bardzo ale nie mam się co dziwić jak z jednej cztery zrobiłam to chyba powinnam się cieszyć że w ogóle zipie

Sama kiedyś kroiłam molinie do bólu, bo lubię tę trawę i rośnie.

Sadzonki były takie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies